Inlägg från: anina |Visa alla inlägg
  • anina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    jaktenpaflow skrev 2018-09-20 20:46:59 följande:
    Ja det är lite stressigt! Vi måste ju göra KUB då utomlands och var fått tips om några kliniker men de har inte svarat. Har för mig att blodprovet ska göras en vecka och ultraljudet en annan. Ska prova ringa igen imorgon! Ja det gör jag nog haha:)

    Hur mår du annars?
    Helt ärligt mår jag riktigt skit. Tror det är en graviditetsdepression. Jag vill inte leva vissa dagar, och oftast önskar jag att jag aldrig vore född eller dog innan jag blev vuxen. Jag gråter ofta och ibland okontrollerat och ibland känner jag att jag måste få ut smärtan så då kastar jag iväg nåt eller slår armen hårt i nåt (ibland händer det att jag slår till mig själv i huvudet också). Jag är helt ur balans med andra ord. Sambon och mina föräldrar får mycket skäll. Innerst inne är jag ju såklart överlycklig över graviditeten, men jag känner inget av den glädjen. Och den känslan gör mig ännu mer ledsen. Den ger mig också dåligt samvete och får mig att tänka att jag inte är värd detta när jag inte kan glädjas som jag borde. Jag har en tid hos psykolog på måndag. 

    Ibland tänker jag att det finns nån mening med att gå igenom detta. Kanske kommer man i framtiden kunna hjälpa nån annan. Kanske borde man bli (om man bortser från toppbetyg och 5 års studier) psykolog på en kvinnoklinik. Nån mening måste det ju finnas iaf. Vi har iaf blivit smartare och starkare tycker jag. Nu ska jag kicka skiten ur den här depression, för den är inte mig. 
  • anina
    Inalina skrev 2018-09-21 09:17:51 följande:
    ja vi får ju försöka peppa varann här Hjärta finns nog få människor som förstår en så bra som ni i den här tråden!  just nu har jag en lite jobbig morgon då jag är rädd att något är fel för jag inte känner några direkta symptom förutom väldigt ont i ryggen. tror jag är på v 5+0 (dvs v 6) idag och har ingen tillstymmelse till illamående Skäms illamående ska ju betyda att bebisen mår bra.. stööööön....
    Stooor kram. Hjärta Mina symptom försvinner också ibland. Vissa dagar mår jag inte alls illa för att sedan göra det nästa dag igen. Tänk att detta skulle vara värre än ruvningen, det trodde man inte. =)
  • anina
    Kaffe81 skrev 2018-09-20 20:30:38 följande:
    Det var lika för mig när jag gjorde första ultraljudet i vecka 9: embryot var 8 dagar mindre än det borde men då vi också gjort ivf så visste vi ju att det var rätt datum. Blev också lite orolig trots att allt såg bra ut. På KUB och RUL har den också varit lika mycket mindre, dvs följer sin kurva och ca 8 dagar mindre. Nu senast när jag gjorde RUL sa barnmorskan att om det skiljer mindre än 12 dagar så är det normalt. Förstår inte varför de inte sa det redan på de två tidigare ultraljuden, hade besparat en del oro. Hon sa även att det nog kommer vara en lite mindre bebis som föds. Är nu i vecka 24 och känner sparkar dagligen. Så följer den bara sin egen kurva verkar det vara bra!
    Tack. =) Vad härligt att känna sparkar. =)
  • anina
    Inalina skrev 2018-09-23 22:35:43 följande:

    Tack för pepp! Jag fick ju 2 FETA ;) och jag tar hög dos progesteron men vet inte om det skulle göra att man får flytningar- ska fråga min klinik i morgon. Läser på diverse trådar att så länge det inte kommer mycket färskt blid borde det vara lugnt. Skulle känna mig lite lugnare med fler gravidsymtpom dock men är ju ganska glad att jag inte mår dåligt heller.. tack för tumhållningen- det kan jag behöva :)


    Hoppas verkligen på det bästa. Du vet som sagt att det kan vara normalt. Tänkte på en annan sak. OM det är dåligt så kan det ju också vara så att du mister ett embryo och har kvar ett.

    Vet inte om jag lugnade nåt eller stressade om dig ännu mer. Jag tror iaf du har 2 små pyren kvar där inne. :)
  • anina
    Seb81 skrev 2018-09-27 19:58:07 följande:

    Hej svejs!

    Är det någon mer än jag som har fått massa finnar? I ansiktet & skinkorna... alltså de i ansiktet gör så fruktansvärt ont alltså! :P


    Jag är också finnig. :) brukar få det innan mensen kommer så blev såklart orolig igen. Men det är ju hormoner i kroppen nu med. Har fått eksem runt rumpan också.

    Och tydligen nåt sår i rumpan av nån anledning. Idag när jag var på toa var pappret helt fullt av blod. Blev livrädd att det var där framifrån. Men det var det inte iaf. :) ursäkta om det var lite mycket information. :)
  • anina

    Hej tjejer.

    Jag har varit lite off några dagar. Har läst senaste meddelanden. Skönt att det går bra för er. :) ska läsa de andra också.

    Jag har sjukskrivit mig från jobbet nu. Jag pendlar mellan gråtande (graviditetsdepression, så inget värre) och illamående. Tror jag fick en spricka i handleden idag när jag blev arg på Apple och slog telefonen, haha. Hoppas det försvinner när jag slutar med lutinus.

    Tänkte fråga hur ni mår men är nog lättare att jag läser ikapp lite. :) 6 dagar kvar till vul.

  • anina
    Inalina skrev 2018-09-27 23:04:11 följande:

    Har tänkt på dig, och misstänkt att du mådde dåligt :( bra att du gick till någon som förhoppningsvis kan hjälpa dig framåt- vanligare än man tror det där- när man borde vara den lyckligaste är man den mest förstörda.

    Men du kommer igen och jag hoppas du har ljusa stunder också när du tänker på bebisen :)

    Så illamåendet har slagit till hos dig? Jag känner mig illamående på kvällarna (nu när jag ska sova mest) men kan också tänka att jag inbillar mig för man känner efter så mkt...svårt att skilja på dröm o verklighet i den här dimman ;)

    Stor kram!!


    Ja jag är helt ur balans. Men jag har haft fler ljusa stunder sen jag sjukskrev mig. Chefen var förstående så det släppte nog en stor sten där.

    Jag har mått illa sen RD 6 faktiskt. Kommer och går under hela dagen. Försvann en dag och blev så nojig. Tänk att man kan bli glad för att man mår illa. :)

    Ja det är väl så. :) ibland tänker jag att allt är inbillning, att man inte är gravid. Märkligt. :) har du några andra symptom nu?

    Kram
  • anina
    BaKu skrev 2018-09-29 15:00:46 följande:

    Så bra att du sjukskrivit dig. Viktigt att ta hand om dig själv och jag hoppas verkligen du mår bättre snart när hormonerna stabiliserat sig något. Första tiden är ju ofta värst. Hoppas allt går bra på VUL. Kanske blir lättare efter det också!


    Tack. :) hoppas också det. :)
  • anina

    Hej tjejer. :)

    Hur har ni det? Ikväll har jag lyckats ta mig från sängen till soffan. :) illamåendet tar knäcken på mig. Låg vaken halva natten igår pga det.

    Imorgon är det ul, så nervöst. Ska bli så skönt att göra det. Hoppas allt ser bra ut.

    Förresten jag såg att du har gjort ditt ul Inalina. :) stort grattis till ett pickande hjärta. :) du är i vecka 7 nu va? Ska du göra ett till om ett par veckor?

    Kram

  • anina
    Inalina skrev 2018-10-03 07:49:56 följande:

    Hej! Tänkte jag skulle skriva i fråga hur det var med dig men du hann före :)

    Det finns saker man kan köpa mot illamåendet har du inte fått något utskrivet?? Både åksjukeband och något som heter Lergigan Comp säger de ska hjälpa! Är själv på väg till apoteket för att leta upp vad som helst som kan få mig att må bättre, blir värre o värre för varje dag här och tuggar jag inte på något hela tiden går det knappt :(

    Japp är i v 6+4 idag tror jag! Tack för grattis:) jag ska göra ett till om 2-3 v- vet inte om det räknas som högriskgraviditet om man gjort ivf? Vet ni? Sen får man ofta fler ul om man är över 35, men vet inte om det gäller åldern jag har nu eller när bf är...

    Vul kommer gå bra idag!! Hör av dig sen :) stor kram och hoppas verkligen du mår bättre snart!!!


    Hej.

    Tack för att ni tänker på mig. :) hade gärna varit mer social här men har verkligen inte orkat.

    Jag har tagit åksjuketabletter några gånger. Ibland har de hjälpt och ibland inte. Har dock bara tagit på kvällen eftersom man blir trött av dem. Ska fråga efter nåt annat idag. Schweiz borde väl ha mer receptfria saker än Sverige? Har du ingen där du kan ringa så du slipper betala för ett besök?

    Jag vet inte hur det räknas faktiskt. I Blekinge där jag bor så får man nipt gratis (enda länet i Sverige) om man är 32 eller över vid befruktningen. Så här räknar de kanske högrisk redan då? Vi stoppade in embryot exakt en månad innan jag fyllde 32. Sköterskan sa att det gör skillnad men hon skulle försöka skicka en remiss ändå.

    Jag är sååå nervös. Kunde inte somna igår kväll. Jag gick igenom både positiva och negativa resultat i huvudet.
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF