Inlägg från: anina |Visa alla inlägg
  • anina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Igår kväll var det min tur. Hade såna kramper i magen. Tänkte att det var tarmarna. Men det höll på så länge. Tog en sån microlax för att se till att magen verkligen var tömd. Men senare fick jag såna kramper att jag inte kunde stå upp. Jag ber för att det var tarmarna. Är såklart nojig idag. Däremot så hjälper era ultraljud lite Inalina och Seb81. Ni var så säkra på att det var kört men allt var bra.

    Förresten ni som gått lite längre, jag låg även vaken pga att underlivet gjorde så ont (typ vid läpparna). Det dunkar, värker och tynger. Gick ut lite i ryggslutet med. Googlade på det och såg att man får det vid foglossning. Men är det inte lite tidigt? Är i vecka 10.

    Kram på er

  • anina
    Mjbo skrev 2018-10-07 19:28:00 följande:

    Hej allihopa!

    Hoppas ni haft en bra helg. Jag har en fundering ja tänkte ja skulle ta upp med er allihopa, enbart pga ren nyfikenhet :)

    Vi är ju en del av oss, även jag, som är riktiga "vrak" emellanåt (hoppas ingen tar illa upp), det tycker jag med all rätt att vi har rätt att vara, med tänkte på allt vi går igenom ;)

    Men, min fundering är, Hur är/mår/beteer sig era partners just nu?? :) visar det någonting, i sådant fall vad? Och hur?

    Min man har i princip inte visat så mycket sen vi plussade.. Han är en tyst person som inte gärna pratar eller visar känslor. Alls. Det är tufft för mig ibland att han är sån, men jag vet att han finns där och bryr sig såklart.

    Jag har ju haft 7 miljoner känslor och alla på en gång sen vi plussade, men inte han. Han är glad såklart, men vågar nog inte riktigt vara helt glad. När jag mått riktigt dåligt har han inte sagt så mycket alls om ivf eller barn osv.. däremot när vi satt i väntrummet på ivf kliniken i fredags när vi skulle på ul så börja han gråta. DÅ blev jag chockad. Och rörd, och glad och ledsen. Har sett han gråta 1 gång förr under alls våra år tillsammans.. Så jag tror att han har nog ungefär lika mycket känslor som mig, men invändigt.. eller så blev det bara så himla läskigt när vi satt där och skulle få se om den levde eller ej... vet inte, men är intressant att få höra hur era partners tar allting :)?

    Hoppas ni har haft en underbar helg <3


    Hej. :)

    Min gubbe vet nog knappt vad känslor är. Han har inte varit orolig nånting och har hela tiden haft inställningen att funkar det inte nu så funkar det nästa gång. Inte riktigt så enkelt för den som går genom det fysiskt och har det jobbigare psykiskt dock. Har många gånger gånger känt att jag går igenom det själv, vilket har lett till ett dåligt förhållande periodvis och parterapi. Han visar sin glädje med ett lite extra långt ja. Jag jobbar på att acceptera att han helt enkelt inte är nån känslomänniska, men det är jobbigt många gånger. Han har dessutom två barn sen innan så detta är inte lika viktigt för honom. Det är inte hela världen om det inte funkar tror jag han sa nån gång.

    Men han har varit guld värd senaste veckorna. Vi bråkade mycket i början pga min graviditetsdepression för han skällde tillbaka om jag var på lite dåligt humör, men det är bättre nu. Får mycket uppassning och stöttning. Skulle dock önska att han också var orolig ibland eller att han rent spontant klappade magen och sa nåt till bebisen redan nu.

    När vi berättade för hans familj att vi försökte få barn så gick hans pappa därifrån. Han har inte sagt grattis än. Så det verkar ligga i generna.

    Vad ovanligt att jag klagar i ett inlägg. Ni måste tro att jag är en riktig bitterfitta, haha. Jag älskar min gubbe. Man kan inte älska alla sidor bara. :)
  • anina
    Inalina skrev 2018-10-07 14:20:54 följande:

    Hoppas det känns bättre idag!!skönt om vi kan lugna varann lite i den här gruppen<3

    Mina krämpor är tillbaka så järnhjälmen jag sluppit i 2 dagar tynger ner igen,och gör mig väldigt trött men det gör inget ;) ha en fin söndag!! Kram


    Har varit konstig hela dagen. Får ont också. Men jag har bestämt mig för att det är tarmarna. :) har ibs så tror jag fått ett skov. Tar nånting på morgonen med mot förstoppning, kanske är det också. Tarmarna har bråkat hela dagen och jag har fisit hela dagen här i sängen, haha. Har mått så illa så har inte kommit längre idag.

    Haha skönt att dina symptom är tillbaka. Eller hur man nu ska se det. :) kram
  • anina
    BaKu skrev 2018-10-07 12:49:54 följande:

    Förhoppningsvis så är det inget. Magen är inte ens vän under graviditeten.

    Hade också ont på det sättet ungefär från samma vecka. Barnmorskan sa att det troligtvis inte var foglossning för det var så tidigt (även om hon medgav att det inte var omöjligt) , men det höll i sig och till slut var det ingen som sa emot. Däremot ville de testa för urinvägsinfektion för det kan ju ge en del ryggsmärtor. Men om du har foglossning så är mitt stora tips att köpa ett foglossningsbälte. Jag köpte det här och är mycket nöjd. Barnmorskan tyckte det såg så bra ut jämfört med de som vården sålde så hon skulle börja rekommendera det...

    www.rehaboteket.se/ortos/hoft-lar-ljumske/foglossningsbalte-backenbalte

    Det har räddat min vardag och hade aldrig klarat jobba eller ens gå hundra meter utan det.


    Tack. Tror det är min ibs som bråkar. Får skov ibland när jag blir dålig.

    Tack för tipset på bälte. Kanske bra att köpa hem redan nu så man har när man behöver det sen. Ska ringa bm i veckan om värken fortsätter.

    Kram
  • anina
    Ellencassandra skrev 2018-10-08 20:52:47 följande:

    Usch skulle duscha å såg att det kommit en liten brun/blodig fläck i trosan. Inte stor fläck alls utan mindre än en 50öring typ. Men jag är så nojig nu såklart. Kollar i trosan hela tiden å torkar mig för å se om det syns nåt. Usch hatar å va så orolig :( vill nästan boka in ett tidigare ul bara för det.. ska på min nästa måndag men orkar man vänta?


    Usch då. Men det är helt normalt med såna blödningar. Inte för att det hjälper din oro att säga nåt du redan vet. Förstår att du är nojig. Ring bm imorgon och säg att du är orolig så kanske du får en tid. Tror hälften av oss har gjort så nu.

    Tänker på dig och ber för dig. Kram
  • anina

    Vad härligt Seb81. :) jag räknar min dag efter en sån ivf räknare.

    Var det inte nån mer som hade ultraljud idag?

  • anina
    Ellencassandra skrev 2018-10-09 16:16:52 följande:

    Jag var inne å gjorde ett ul! Fick se ett tickande hjärta <3 helt ofattbart. Men man såg knappt nånting den var ju väldigt liten. Men e ju bara i 6+1. Den mätte till 6+1 också. Så hoppas det går vägen <3 tack för stöd


    Åh vad skönt. :)
  • anina

    Hej tjejer.

    Jag bukar läsa det ni skriver. Idag har jag varit för dålig för att ens kolla telefonen. Jag är så matt i kroppen och det kryper under huden så kan knappt ta mig till toaletten. Känns inte som att det här är normalt längre. Sambon får köra mig till vc imorgon så jag får ta prover, har ju inte inskrivningen förren om 2 veckor. Plus trötthet, vill sova mycket, och så detta hemska illamående 24/7 (men det är väl mer normalt). Jag orkar inte detta längre, jag mår så dåligt så jag vill hoppa från balkongen. Hoppas de hittar nåt ofarligt fel imorgon som de kan medicinera.

  • anina

    Vi hoppas förresten få göra nipt. I Blekinge får man det gratis om man är 32 eller äldre vid befruktningen. Vi gjorde insättningen 1 månad innan jag fyllde 32 så det är inte säkert vi får det enligt bm. Men hon bokade in ett ul hos läkaren den 2 nov, så får läkaren bestämma.

    Jag tar gärna reda på kön, min sambo är dock inte så sugen.

  • anina
    Inalina skrev 2018-10-12 08:49:37 följande:

    hej vännen,

    jag kan riktigt tänka mig hur dåligt du mår din stackare :( någonting måste det ju gå att göra åt det - bra att ni kollar upp det. nä normalt tror jag inte heller att det är - men inte helt ovanligt heller tyvärr.

    jag har ju samma känsla men inte lika illa som du (jag klarar ju av att ta mig ur sängen - mår ofta lite bättre om jag faktiskt kommer upp istället för att ligga kvar) - man vill bara krypa ur sin egen kropp och vara sitt gamla jag igen med lite positiv energi och inte med ett konstant illamående och sjukdomskänsla.

    jag hoppas du får någon hjälp, berätta hur det går, kram

      


    Nu har jag lämnat massa prover iaf. Men eftersom det är fredag får jag inte svaren förren måndag.

    Tråkigt att du mår liknande. Orkar du umgås med svärmor nåt?

    Att man ska må dåligt nu när man äntligen är gravid.
    Inalina skrev 2018-10-12 13:17:24 följande:

    Jahapp då har man vart och smällt i sig en meal från Burger King till lunch igen det var underbart gott och jag skulle kunna smocka i mig 3 hamburgare till känns det som. (drack i alla fall vatten till)...

    kiwi o clementinerna äter jag mellan mina frosserier..... låg och tänkte på kebab igår när jag skulle sova och då hade jag precis ätit en stor god middag... hoppas detta försvinner snart och att jag får cravings efter sallad istället som brukar vara min lunch i vanliga fall!


    Haha jag med. Jag klarar bara äta massa fet mat. Längtar ofta efter kebab och pizza. Kommer gå upp 50 kg, haha. Tänk om man hade gurka som craving. :)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF