• AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (sant) skrev 2020-05-02 12:17:20 följande:
    Har man en kortare lockdown så kan man ta kontroll över virusspridningen, till och med nu. Det handlar om kortare tid än en månad. Men det har aldrig varit regeringens mål att ha kontroll. Smidigt sätt att bli av med kostnaden det innebär att ha sjuka och svaga människor i samhället.
    DET tror jag inte ett dugg på, att man ville ta död på vissa! Det är ju dumheter. Visst, man kunde ha haft en lock-down, men antagligen tänkte man lite långfristigt där - att man ändå inte kan ha lock-down länge, och att det då kanske kan vara ett alternativ att bara köra med dessa regler som alla ska följa. Ärligt sagt - jag tror att det skulle ha varit exakt samma resultat. 
  • AndreaBD
    Anonym (sant) skrev 2020-05-02 12:26:57 följande:
    "När vi fick reda på det"? Jag visste om smittan redan i december, och det tror jag FHM gjorde också. Troligtvis ännu tidigare. 

    Självklart ger karantän något i det tidiga stadiet, hade vi haft det hade inte smittan funnits här. I det här stadiet hade det först krävts en ordentlig lockdown, inte särskilt långvarig, bara för att de som smittats ska hinna bli icke smittbärande. 

    Men som sagt har det aldrig varit syftet. 
    Jo, vi visste redan i december att det fanns något nytt virus. Men ingen trodde ju då att det skulle komma hit. Det gjorde ju inte SARS heller. 
  • AndreaBD
    Anonym (sant) skrev 2020-05-02 15:32:50 följande:
    Fast ändå känner man lite att om jag kunde lista ut det så kunde nog fhm det också förstå att risken var rätt stor, med tanke på hur snabbt situationen eskalerade i Italien och Kina.

    Tror inte det handlar om att fhm är naiva faktiskt. Vad det handlar om är jag osäker på. brist på handlingskraft kanske.
    Jag tycker inte att man kunde lista ut i december. Om du trodde att det skulle göra det, så är det kanske din personliga gissning, men det hade ju också kunnat stanna kvar i Asien. 

    Efter Italien - självklart. Men inte innan. 
  • AndreaBD
    Anonym (sant) skrev 2020-05-02 15:34:15 följande:
    Jag är lite sarkastisk, men vad de säger går inte ihop med vad de i verkligheten gör. Det är ju det som är så frustrerande. 

    Exakt samma resultat skulle det inte bli om riskgrupper tilläts stanna hemma mot någon form av ersättning, däremot skulle det bli mycket dyrare.
    De säger ju inte allt, men det förvånar mig inte. Man har nog kalkulerat att för många människor får panik om de får veta alla detaljer och alla osäkerheter, och då undviker man det.
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-05-02 16:14:24 följande:
    Prata för dig själv. 

    Märkligt också att folk som nu sitter och hävdar att karantän och andra mer omfattande åtgärder i början av utbrottet ändå inte skulle ha hjälpt ("Det är ju ett virus!") ofta är samma människor som påstår att "Ingen trodde ju då att det skulle komma hit". 

    Extremt idiotiskt. 

    Jaha.... och fågelinfluensan då? Svininfluensan? SARS? Minst tre virus som alla var rädda för och som aldrig blev någon pandemi. Och om man inte hade TROTT då att det KUNDE komma hit, så hade man inte vaccinerat mot det. 


    Det är klart alla virus KAN komma hit. Men det har inte dem tre senaste gjort. Då är det ganska naturligt att tro att det kanske blir så den här gången också.  

  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-05-02 16:56:11 följande:
    Anonym (sant) kan säkert själv styrka var hen fått sin information ifrån, men för min del så läste jag om det i december i kinesiska tidningar och fick det dessutom berättat för mig av vänner och bekanta både i Wuhan och på andra ställen. 

    SCMP hade en artikel om det i slutet av december. 
    Äh.... allvarligt? Självklart kunde man veta i december att viruset fanns i KINA! Poängen är ju just att att man hoppades att den inte nödvändigtvis skulle komma hit.
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-05-02 16:36:33 följande:

    Vi hör detta varje år att en smitta kommer ifrån Kina, fråga bara Tegnell.


     


    Precis! 
  • AndreaBD
    Anonym (Jacaranda) skrev 2020-05-02 17:09:36 följande:
    Hur menar du nu? Det finns virussjukdomar man inte automatiskt blir immun mot efter att ha haft dem , åtminstone inte någon längre tid men där vaccin däremot fungerar. Lunginflammation är ett exempel. Jag blev vaccinerad mot det efter att ha haft flera svåra lunginflammationer under ett år. Har inte haft någon lunginflammation sedan jag fick vaccinet. Många har precis samma erfarenhet som jag när det gäller upprepade lunginflammaioner och vaccin.

    Med detta säger jag absolut  inte att ingen kommer att utveckla immunitet mot Corona, det  kan jag inte uttala mig om .  Jag vill bara påpeka att vaccin kan absolut hjälpa mot ett virus du inte utvecklat egen immunitet mot genom att ha haft det.
    Det finns många olika virus och bakterier som kan orsaka lunginflammation. Jag är inte säker på om man blir immun just mot den som man hade, om man nu har haft en lunginflammation. Antagligen inte länge, om alls. Men det beror lite på vilken det är. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-05-02 19:35:56 följande:
    Nej, det är inte naturligt att tro det. Det naturliga är att tycka att det var tur att de tidigare sjukdomarna inte uppträdde här, och förstå att nästa mycket väl kan komma att göra det. 

    Svininfluensan var en pandemi. 
    Okej, den var kanske det. Men det var ju ingen större fara. Och det fanns vaccin. 

    Och det är klart att FHM också vet att den KAN göra det. 
  • AndreaBD
    Tecum skrev 2020-05-02 19:46:05 följande:
    Svininfluensan kom hit men världen bröt ryggen av den genom vaccin. Nu fanns det dessvärre vissa tragiska biverkningar av vaccinet men influensan stoppades. Det kunde annars gått illa.

    Forskare och "experter" har varnat för en världsomfattande pandemi, viruspandemi typ spanska sjukan;  i många år men ansvariga har valt att blunda för risken. Om de tagit risken på allvar hade i åtminstone haft skyddsutrustning i lager. Det som hänt är alltså inte helt otroligt utan ganska väntat, frågan var bara när. 
    Jo, jag vet.... Det där med att man har befarat en sån pandemi länge. Kanske trodde man att man hade lite bättre "förvarning", dvs. att man skulle ha känt viruset bättre innan det sprider sig snabbt. det hade ju också kunnat vara ett känt virus, åtminstone en mutation av ett.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin