• Ölandstoka

    IVF hösten/vintern 2020

    Är det fler som är på g med en behandling nu till sensommaren/hösten/vintern? Vore kul att få växla tankar och funderingar.

    Jag ska äntligen få börja med en behandling efter att kliniken har haft stängt sedan i mars. Det blir min tredje ivf. Har ruvat på fyra embryon totalt och det sista vi hade i frysen blev jag gravid med men fick sorgligt nog missfall vecka 10 i mars. Så nu ska jag börja om från scratch, var ett år sedan sist så jag kommer knappt ihåg hur det är :P Mens idag, första injektionen gonal-f imorgon!

  • Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020
  • Sirest01
    Clemmentina skrev 2020-11-20 19:10:35 följande:

    Håller tummarna för att det inte blir något utan att du är symptomfri imorgon igen.


    Tack :)
  • Sussna85
    Amandaida skrev 2020-11-20 10:51:58 följande:

    Testdag idag och det visade negativt... har även fått min mens :(

    Har pratat med Livio och vi kör igång igen efter Jul. Försöker tänka positivt men det är svårt...

    Lycka till alla ni andra!! <3


    Så tråkigt att läsa,kramar till dig! HjärtaFörhoppningsvis ska December flyga förbi. Om du är en sån som älskar juletiden så är det ju ett plus,så kanske tiden går snabbtGlad
  • Sussna85
    Filly skrev 2020-11-20 15:38:04 följande:

    Fick återkoppling från rmc, nu ska vi ha koll på ägglossningen för å sedan sätta in blastocyst som legat i frysen.

    Hur funkar insättning av fryst blastocyst? Säg att jag får omslag på ägglossningstest dag 1 är det så att på dag 2 man gör insättningen?

    Jag ska inte heller ta på morgonurinet sa de. Ett enda ägg kvar i frysen... hoppas det är DET ägget vi har väntat på!


    Åh! Hoppas att det är The OneHjärta Jag håller tummarna för er{#emotions_dlg.flower}
  • Thessan81
    Sirest01 skrev 2020-11-20 19:01:06 följande:

    Ny tid för vul bara? Jag har tid nu på söndag så svårt att avvakta några dagar.

    Tack :)


    Jaha ja de e ju bara 2 dagar. Ring och fråga dom
  • Enkeli
    Sussna85 skrev 2020-11-19 09:50:00 följande:

    Tack alla fina   Jag boka som sagt ett flyg i panik inatt, men det visa sig till ingen nytta för när jag ringde kliniken imorse för att fråga om vårt lilla frö hade det slutat att dela sig under natten, så inget ET skulle det bli iallfall.

    Så nu har jag suttit och försökt reda upp alla jäkla resor, båt och flyg som är onödigt bokade. Vi fick iallafall boka om flygbiljetterna för 350 euro. alltid nått...

    Jag är otroligt trött i själen just nu,men har just lagt på luren för ytterligare ett samtal med kliniken. Detta nederlag gjorde så vi nu satt oss i ÄD kö direkt.

    det blir inget till ivf försök. Så nu väntar lite samtal med psykolog och en sjuksköterska på kliniken för att bestämma hur vi vill att donatorn ska se ut, längd,hårfärg etc.

    Sen är det bara att vänta på att en donator dyker upp


    Men åhh vad oerhört trist att läsa!! Såå ledsamt verkligen. Beklagar verkligen för er skull! Men håller med, ÄD låtee som bra väg. När blir det? Nu kan jag inte exakt din historia, men hur många ivf gjorde ni?

    Massa kramar
  • Sussna85
    geckoo skrev 2020-11-20 16:37:49 följande:

    Var hos läkaren idag och satte in en 2-dagars. Ingen av de andra 11 äggen blev befruktade så magkänslan var rätt. Nu håller vi tummarna för ett även vi fått ett litet mirakelägg. :) Hoppas, hoppas!  


    Håller mina tummar för att den lilla har tänkt att stanna <3
  • Sussna85
    Enkeli skrev 2020-11-20 23:58:32 följande:
    Men åhh vad oerhört trist att läsa!! Såå ledsamt verkligen. Beklagar verkligen för er skull! Men håller med, ÄD låtee som bra väg. När blir det? Nu kan jag inte exakt din historia, men hur många ivf gjorde ni?

    Massa kramar
    Tack vännenHjärta Vi har nu gjort 3 st ivf och 1 icsi. Så egentligen antalsmässigt inte så många, enligt mitt tycke då.
    Men vi får ju en hög fragmenteringsgrad på äggen VARJE jäkla gång,testat olika metoder och mediciner men inget som hjäper.
    Så läkaren sa efter detta försök att det var 10% chans för oss att lyckas.
    Jag propsa ändå på ett sista försök men en annan metod, vi skulle ha kört igång nu direkt i december.
    men nu när jag ringde och fick höra att vårt ägg hade slutat dela sig så hade läkaren nu en annan behandlingsplan än den första vi bestämmde.

    En plan som innefattade P piller och väntan....så isf skulle vi ha kört igång en behandling först i februari typ. Och då kände jag att nej, först då vänta så länge och sen troligtvis bara misslyckas en gång till. Lixom bara dra ut på lidandet och tiden att få ställa oss i ÄD kö. Så då blev det denna väg nu direkt, jag hoppas innerligt att vi har gjort rätt beslut och att vi lyckas med detta ist.
  • Filly
    Sussna85 skrev 2020-11-20 19:42:36 följande:

    Åh! Hoppas att det är The One Jag håller tummarna för er


    Tack fina du ??

    Försöker att inte ha för höga förväntningar eller överhuvudtaget ha förväntningar på hur kroppen ska ta emot. Bara vara och vara lugn i själen.
  • Filly
    Thessan81 skrev 2020-11-20 18:35:45 följande:

    Nä oftast klarar sig äggen vid upptining värre att dom klarar sig till nedfrysning. Om det inte klarar upptining vet jag faktiskt inte vad det beror på


    Okej vad bra:) Då får vi hoppas att denna gång så vill slemhinnan ta emot ägget och att det fastnar.
  • Kovcci
    Amandaida skrev 2020-11-20 12:26:47 följande:

    Ja, samtidigt så är det vårt första försök och jag är medveten om att det här kan ta tid och att man troligtvis får göra flera försök. Men lite hoppades man ju ändå. Men men nu tar vi nya tag :)

    Men du har inte haft några mer bruna flytningar? Det känns ju i sådana fall positivt :) jag hann inte sluta med lutinus, min mens kom t om en dag tidigare. Har du några andra symtom?

    Då håller vi alla tummar för att det visar positivt imorgon! :)


    Jag gjorde testet imorse och det blev ett plus. Jag började gråta som ett barn. Efter nästan 6 års kämpande så är de äntligen min tur.

    Nu håller vi tummarna att allting går bra :)
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020