• Anonym (Splittrad)

    Är jag för gammal för att bli mamma???

    Jag är i chock. Jag behöver alla synpunkter, tips och råd jag kan få. Det som jag aldrig trodde skulle hända har hänt: jag har testat positivt på graviditetstest!!?? En del av mig är överlycklig, men en annan del är helt vettskrämd. Till saken hör nämligen att jag är gammal... jag fyller (och håll i er nu!) femti i dagarna! Jag har inga barn sen tidigare, och jag trodde att detta var nånting jag helt enkelt inte skulle få uppleva, men nu har jag kanske chansen! Samtidigt är det ju så mycket som kan gå fel när man är så gammal, och även om allt går bra så är ju frågan om det överhuvudtaget är "rätt" att skaffa barn när man är så här gammal? Vad tycker ni? Hur hade ni gjort? 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2021-04-15 11:46
    Jag vill verkligen tacka så väldigt, väldigt mycket för alla fina svar och allt pepp jag fått från er alla. Det värmer så otroligt. Jag insåg ju ganska snabbt att jag verkligen, verkligen ville detta, och ni hjälpte mig att ta bort tvivlen om att det var egoistiskt av mig att vilja behålla. Tyvärr löste naturen det på ett annat sätt. Jag började blöda i måndags, och igår fick jag göra ultraljud där de såg rester av en hinnsäck och inget mer.

  • Svar på tråden Är jag för gammal för att bli mamma???
  • Anonym (52)

    Jag fick barn som nästan 50-åring. Väldigt planerat och med en liten sen innan också. Det är klart att det går. Om man sen vill är ju nåt helt annat. Det vet bara du. Det är din enda och sista chans till barn. Du får tänka dig framtiden med eller utan barn- vad känns bäst? 

    Vettskrämd kan man f.ö vara i vilken ålder man än blir gravid i. Glad  Och allt kan hända i vilken ålder som helst. Man kan få barn som ung och dö vid 45 eller få barn vid 50 och fylla 98. Garantier har man aldrig här i livet. Man kan bara bestämma sig för att saker blir som de blir och man gör det bästa av det.

  • Anonym (Barn)

    Jag är 50 år och har ett barnbarn som är 4 år och jag kan ju jämföra i och med att jag var 22 när jag fick mitt första barn. Jag har inte samma ork idag som när mina barn var små. Har haft mitt barnbarn här över påsken och igår var jag bra trött. Hon är inte alls jobbig eller så men jag märker skillnad som sagt. Sen blir det ju aspekten på att du kommer att vara 69 när ditt barn tar studenten och du kommer att bli en gammal farmor /mormor. Om ditt barn får barn sent så kanske du inte orkar vara så aktiv eller ha barnet ensam ens. Men det är sitt liv och du gör som du vill.

  • Anonym (Splittrad)
    anonym2005 skrev 2021-04-05 20:30:18 följande:

    Ja du... Vad ska man svara på det?

    Det får du väl avgöra själv, kommer ni vara två i detta?

    Jag personligen hade känt mig för gammal i den åldern


    Ja, jag menar alltså inte om jag är för gammal för min egen del, utan om det är rätt mot barnet att ha en så gammal mamma. Jag skulle troligtvis bli ensam om det.
  • Anonym (Splittrad)
    Anonym (Oj) skrev 2021-04-05 20:37:54 följande:

    Grattis,men är det ens möjligt att bli gravid i den åldern?


    Tack! Haha, ja, tydligen är det det... om det nu inte är ett falskt positivt förstås.
  • Anonym (Splittrad)
    Anonym ((1)) skrev 2021-04-05 20:39:34 följande:

    Jag skulle ha frågat mig själv om jag klarar att ta hand om barnet. Det krävs mycket med barn.


    Ja, men det tror jag att jag hade klarat i och för sig, även om det ju är svårt att veta eftersom jag aldrig har gjort det tidigare. Vad tänker du är det som skulle bli svårast/jobbigast/för mycket?
  • Anonym (Amelia)
    Anonym (Hm) skrev 2021-04-05 20:42:54 följande:

    Bara en fundering - skulle du skrivit samma om det vore en 60-årig man som skrivit inlägget?

    TS har aldrig berättat hur gammal hennes partner är, han kanske är mycket yngre?


    Min personliga åsikt är att 50 är för gammalt för att bli förälder oavsett om man är man eller kvinna. Bara för att män kanske KAN bli föräldrar längre rent generellt betyder det inte att de kanske BÖR.
  • Anonym (52)
    Anonym (Splittrad) skrev 2021-04-05 21:08:55 följande:
    Ja, jag menar alltså inte om jag är för gammal för min egen del, utan om det är rätt mot barnet att ha en så gammal mamma. Jag skulle troligtvis bli ensam om det.
    Du skulle inte vara vare sig den första eller sista som är så gammal och blir mamma. Det finns ju inget alternativ. Antingen får du barn och ditt barn får en gammal mamma eller också får du inte barn, dvs barnet kommer aldrig finnas. Det är ju det många inte förstår. Antingen finns man till med de föräldrar man har i den ålder de är eller också finns man inte till.
  • Anonym (Splittrad)
    Anonym (....) skrev 2021-04-05 20:39:38 följande:

    När barnet går i högstadiet går du i pension. Hur kul tror du det är för barnet att alltid ha de äldsta föräldrarna, och sen inga syskon på det. Nej du, tänk ett steg längre.


    Ja precis, det är precis detta jag funderar över. Tack för ärligt svar! Jag tänker även att det är de andra barnens föräldrars syn som är viktig här och det är ju just därför jag vill veta vad folk tycker.
  • Anonym (Splittrad)
    Anonym ((1)) skrev 2021-04-05 20:40:33 följande:

    Men om det är något du önskar dig ha så ska du absolut skita i vad andra säger och tycker.


    Fast ska jag det? För min egen del bryr jag mig ju inte, men är det rätt mot barnet? När man själv var barn spelade det ju stor roll hur gamla ens föräldrar var, men jag vet inte om det fortfarande är så.
  • Anonym (Splittrad)
    Anonym (Hm) skrev 2021-04-05 20:42:54 följande:
    Bara en fundering - skulle du skrivit samma om det vore en 60-årig man som skrivit inlägget?

    TS har aldrig berättat hur gammal hennes partner är, han kanske är mycket yngre?
    Bra poäng! Anledningen till att jag inte skrivit pappans ålder är att han antagligen inte kommer att finnas med i bilden. Sen tänker jag att det nog rent allmänt är så att folk är mer dömande mot en gammal mamma än en gammal pappa tyvärr.
Svar på tråden Är jag för gammal för att bli mamma???