• 19977

    Vi som planerar barn 2023

    H0nd3ndär skrev 2021-12-30 23:46:40 följande:

    Jag ser inte familjen som stor, men visst är det mysigt (och högljutt ibland) med flera ungar.

    Första barnet bara skedde utan aktiva försök. Barn 2 plockade jag ut spiralen jag då haft i över 5 år, började blöda omgående och 3,5 mån senare fick jag ett plus. Barn 3 vart lite lurigare. Tog sig på 7e försöket men iom att jag friammade när mensen kom tillbaka vart lutealfasen för kort för att ge oss en vettig chans, endast 5-8 dagar. När jag väl skar ner ordentligt och slutade amma blev lutealfasen 10+ dagar och då tog det 1-2 cykler och så vart jag gravid. Så relativt lätt även om inte förstaförsöketlätt har det väl varit. Men så är det det där med att bli äldre och minskande fertilitet... just den biten kan ställa till problem.


    Okey! Vad skönt att det tagit sig såpass snabbt för er alla gånger tidigare! Oj en lutealfas på 5-8 dagar är inte så mycket nej, då var det nog inte konstigt att det tog ett par extra månader där! Jag hoppas det går bra och snabbt för er denna gången också!
  • 19977
    Elliot1 skrev 2022-01-01 17:29:41 följande:

    Hej!

    Planerar för ett syskon :) Vi kommer faktiskt börja försöka redan nu, men då första barnet tog 1,5 år så räknar jag inte med att det tar sig på en gång.

    Kommer försöka i januari och februari, för att sedan ta en paus i mars och sedan fortsätta i april.

    Har en 3-åring nu och min man tar examen från sin utbildning i december 2022 och då känner vi att vi är redo för en till. Hade nog velat ha syskon tätare egentligen, men då både jag och min man bytt karriär 2021 så valde vi att vänta med att skaffa fler barn.

    Men nu är det dags :)


    Okej vad spännande! Hur kommer det sig att ni tänker pausa försöken i mars om jag får fråga? :)
  • 19977
    Skufsan skrev 2022-01-01 19:22:53 följande:

    Hej, roligt med en tråd för 2023, jag hoppar in här också!

    Jag och min sambo ska börja försöka i maj och om vi lyckas, får vi då vårt första barn. Vi är 27 år och jag har längtat efter barn i 3 år nu, men nu passar det bra i våra liv. Vi flyttar från lägenhet till hus i vår och kommer ha gott om plats för barn. Vår dröm är att ha tre stycken i framtiden men vi börjar med att hoppas att vi får till den första.

    Jag har tidigare varit ganska orolig över att vi ska ha svårt att bli gravida, men känner idag ett större lugn. Jag kan inte göra mer än vad jag gjort nu för att göra positiva val för min fertilitet, så nu väljer jag att lita på min kropp (och min sambos) och hoppas att det går vägen!

    Är det någon av er andra som också haft en enorm barnlängtan länge? 2021 har jag ibland haft svårt att tänka på annat för att jag längtar så mycket, jag har lyssnat på mycket poddar om graviditet och bebislivet osv. Jag älskar att prata om barn och avundas vänner som har barn. Hoppas så att vi snart är där!

    Lycka till alla!


    Vad kul! Hoppas det kommer gå snabbt för er! Vad har du gjort för att främja din fertilitet? :)

    Jag vet inte om jag haft någon barnlängtan särskilt länge, är ju bara 24 och har alltid tänkt att jag får väl barn runt 30 liksom. Men då min sambo är ganska mycket äldre samt att jag har många i umgängeskretsen som har barn så har en stark längtan blivit påtaglig sedan 1,5 år tillbaka ungefär. Men har känt att jag vill vänta lite till för att inte vara så påverkad av alla andra runt om. Men nu ibland känner jag bara PANIK jag vill ha barn NU?. Typ, haha! Så nu längtar jag jättemycket och kan typ inte tänka på annat?.. jag blir riktigt nördig när jag väl vill någonting också, så jag har precis som du lyssnat på gaaanska många poddar, läst böcker om föräldraskap och att föda, kollat web-kurser för att lära mig mer om fertilitet osv, detta har jag gjort i drygt 1 år nu haha, men ska som sagt börja försöka med bebistillverkning i april/maj.
  • 19977
    Anonym (wilmab) skrev 2022-01-03 19:52:40 följande:

    Hej!

    Kikade in här i tråden och det verkar väldigt intressant!

    Jag och min sambo planerar barn till 2023, gärna till sent 2022.

    Jag sitter i min bubbla och funderar, har lyckats få 3 SUPER svaga gravtest (cb) under 4 dagar, då pratar vi super svaga?

    Nån som har erfarenhet av just CB-gravtest? Varför dem är svaga?

    Sitter på alla möjliga symtom, dvs illamående, mens som är 7 dagar sen, trötthet osv.

    Vore så skönt att få svar på mina små funderingar ????


    Hmm märkligt, om mensen är 7 dagar sen och du är gravid så borde det väl vara ganska tydligt positiva test? Men jag vet inte, har aldrig testat positivt själv! Har du testat från nåt annat märke än CB för att dubbelkolla?
  • 19977
    Madelen21 skrev 2022-01-04 05:32:31 följande:

    Taget nu på morgonen


    Denna bild ser det absolut ut att vara ett suuuupersvagt plus på! :D
  • 19977
    Elliot1 skrev 2022-01-04 11:20:05 följande:

    Ja, verkligen!

    Det låter kanske fånigt, men vi har en son som är född i december och vi vill helst inte ha ett barn till i december. Skulle jag bli gravid i mars så blir det BF december.

    Sen är jag väldigt ödmjuk i detta, är såklart väldigt tacksam om jag ens kan bli gravid igen! Vi får se när mars väl kommer, om det går att låta bli..

    Jag trodde att jag skulle vara lite mer avslappnad i detta men fort man börjar planerandet av barn så blir man ju lite smått besatt? ;)


    Ja okej men det förstår jag absolut! Jag vill gärna börja försöka i april/maj för att undvika en eventuell BF i december jag också, men såklart som du säger så är man ju tacksam bara man blir gravid och då spelar ju inte datumet för födsel någon roll alls egentligen! Man kan ju föda för tidigt så det blir i december ändå trots att BF är i januari osv också såklart?. Men jag tänker mest på när jag gick i högstadiet/gymnasiet och alla som var födda tidigt på året fick skaffa moppe, skaffa bil, få sommarjobb med krav på att vara 18 och gå ut på krogen. De som var födda i december var lite bittra då hehe ;)

    Haha du är inte ensam om att bli besatt av planerandet när man väl bestämt sig för barn! Svårt att låta bli när man längtar så mycket, det är ju så kul att föreställa sig hur det skulle kunna bli liksom! :D
  • 19977
    Anonym (wilmab) skrev 2022-01-04 09:42:45 följande:

    Återkommer här med mitt svar angående svaga CB test!

    Fick ett mycket tydligare positivt idag!! Så ska testa med digital för att vara på den säkra sidan!!!


    Men wow vad häftigt!!!!! Vågar jag säga grattis än??? Isåfall STORT grattis!
  • 19977
    Skufsan skrev 2022-01-04 14:30:45 följande:

    Den historian är egentligen ganska lång, men kort sagt har jag genom 2021 tragglats med en del ohälsa, bland annat höga värden av tungmetaller m.m. Så jag har ändrat om min kost helt och hållet, dricker inget kaffe eller alkohol, äter inget som triggar kroppen till inflammation så som socker, för mig gluten och mejeri. Under året har jag också börjat följa min cykel så jag har stenkoll på när jag har ägglossning.

    Detta har gjort att jag känner mig lugnare och har tilltro på min kropp vad gäller min fertilitet. Men där är vi ju alla olika :)

    Jag är likadan där, nördar ner mig totalt när det väl gäller. Har spenderat så mycket tid åt läsning i detta ämnet, älskar det!

    Och som sagt, jag längtar något oerhört och vill ibland spola fram tiden till maj, men det är ändå något särskilt med att ha detta framför sig. Längtan till det är ju fantastiskt i sig så jag försöker njuta av det med, så gott det går.


    Jaså okey! Usch och fy! Mår du bättre nu efter omläggningar i hälsan och kost? Det låter ju som att du har den ultimata kosten för en fertil kropp i alla fall, har läst en del hos Jenny Koos och sedan efterforskat lite kring det hon pratat om. Och det låter ju som att din livsstil är den ?optimala? utifrån den faktan! Det kommer säkert gå hur bra som helst för er! <3 Jag är inte lika ?strikt?, dricker inget koffein men kan dricka alkohol då och då och gluten äter jag även fast jag vet att många inte tål det egentligen utan att veta om det, och möjligtvis gäller det även för mig! Försökte börja äta glutenfritt för ett tag sedan och köpte hem glutenfria skafferivaror samt bakade glutenfritt bröd osv, men jag tyckte det var så svårt att undvika gluten i vardagen och när man hälsar på folk som bjuder på mat osv så jag gav upp rätt så snabbt haha.

    Men så himla kul med en till nörd! :D Jag vågar inte riktigt berätta för min omgivning HUR mycket jag satt mig in i detta för jag har fått lite kommentarer tidigare när jag tagit upp det som ?tänk inte så mycket, då kommer det aldrig ta sig? osv haha..

    Jag känner precis samma som du med att jag bara vill spola fram tiden till maj, men det är verkligen roligt att ha det framför sig också! Det är ju en del av resan det med!
  • 19977
    Elliot1 skrev 2022-01-04 17:04:09 följande:

    Ja men precis! Det kan ju bli december ändå men mars känns ju som den mest kritiska månaden där liksom.. Men jag vet inte, kommer kanske inte kunna låta bli att försöka då också.

    Förstår vad du menar gällande de där med tonåren och allt kul som hände för alla utom de som fick vänta hela året. Sen handlar det för oss mycket om att det är lite halvtråkigt att allt händer på en månad, plus att det blir så stressigt! Jag fyller dessutom år i januari så skulle vi få ett till decemberbarn så blir det liksom 3 födelsedagar plus julafton inom loppet av två månader.. Svettigt! ;)

    Men som sagt, vår första tog ett tag att få till så får se om man kan låta bli. Har knappt tänkt på att försöka få fler barn eftersom vi varit så inställda på att vänta. Men samma sekund som vi bestämde att nu är det dags, då kom besattheten? :)


    Ja det blir mycket på en gång med en till i december då kanske haha! Men kan ju vara gött att ha allt överstökat så kan man pusta ut i ett år sedan ;)

    Haha alltså den där besattheten! Den är lite läskig ändå, att den infinner sig hos typ alla??
  • 19977
    amandakollb skrev 2022-01-04 17:21:03 följande:

    Hej! Vad kul med en sån här tråd :) vi ska också börja försöka i vår, men närmare maj men är riktigt taggad och vill bara börja nu! Men som jag läste några skrev här uppe så vill vi gärna undvika att få bf i december plus att jag börjar nytt jobb nu i februari och man måste varit anställd ett år för att få ersättning från jobbet om man vill vara föräldraledig, så vi vill gärna inte bli gravida innan maj. Har en dotter sedan tidigare som är 10 månader och hängde här på familjeliv i flera trådar när vi försökte då och känns kul att hänga här igen :) jag har pco och fick letrozol och ovitrelle utskrivet då och blev gravid på tredje försöket så hoppas hoppas verkligen det går lika snabbt igen men man vet ju aldrig! Hursom ska det bli kul att följas :)


    Välkommen! :D

    Okej vad kul att det tog sig så snabbt för er sist! Hoppas på liknande resa denna gång!
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023