Inlägg från: Gladhannapanna |Visa alla inlägg
  • Gladhannapanna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    nian74 skrev 2010-10-09 19:17:40 följande:
    Ha,ha - ja,det borde ju vara det mest naturliga i världen...

    Grattis får man väl sägaSkrattande
    Tack!
  • Gladhannapanna

    Jag lärde mig efter förra gången så jag hade en lång lista som jag frågade om punkt efter punkt.

    Tycker att de är dåliga på att ge vettiga råd självmant, håller med det där om att man inte vet vad som är för tungt och inte.

    Den läkare som opererade sa tom att hosta är mycket värre än att lyfta, att hosta motsvarar ett lyft på 30 kg så man ska itne bli förkyld och se till att ha bra hostmedicin hemma!

    Sex, hopp och spring sa läkaren ifrån självmant, men simhall mm frågade jag om.

    Mina stygn är sydda med en speciell tråd som känns som ståltråd som sitter i två månader, förra gången var det sådana där som lossnar efter några veckor.

    Jag kan itne promenera nu, har ont hela tiden och det blir värre av att stå den lilla stund det tar att fixa lite mat. Jag är ju ensam hemma så jag får fixa själv även om jag har personer som kan hjälpa mig med att handla mm.

    När det gäller lyft frågade jag om torr tvätt, det är ok men inte att böja sig massa gånger på huk när man ska ta ut den våta tvätten plagg efter plagg, Jag vill ju kunna avlasta maken så mkt som möjligt när han och barnen kommer hem, han kommer ju att vara väldigt låst tills det gått 6 veckor efter op.

    just nu oroar jag mig för infektion i stygnen, har ont hela tiden och känner en skum doft. Har haft infektion i stygn både efter förra op och första förlossningen så jag tycker mig känna igen symptomen. Ringde 1177 nyss och hon sa att jag ska kolla tempen, vid feber ska jag åka till gynakuten. Jag får se hur det blir idag, om det går vill jag avvakta tills imorgon när "min" mottagning öppnar igen.

  • Gladhannapanna

    Hella: Det där med bajseriet känner jag precis igen! Jag äter linfrön och inolaxol varje dag, kiwi mm. Den gyn som skrev ut mig sa att jag ska vänta med att sätta mig tills det "trillar ut själv", försöker göra så och det är inte trevligt på något sätt alls! Har inte vågat trycka på alls, hittils har det gått bra även om det gjort ont och jag inte heller känt mig helt klar.

  • Gladhannapanna

    So nice: Jag hade låtit bli att dra i tråden och ringt och frågat! Hoppas att det inte är så illa som du tror!!!

    Jag fick rådet att ta inolaxol tre gånger om dagen, det har gjort att jag inte blivit förstoppad, tillsammans med linfröna i havregrynsgröten och katrinplommonpurén jag ätit varje dag! Absolut inte laxering!!! Enda problemet med inolaxol är att det är ett bulkmedel som sväller i magen så det blir kopiösa mängder bajs!!!

    Jag var faktiskt inne och kollade igår men det var ingen infektion som skönt är!!!

    Hade mindre ont igår, men det gör fortfarande rejält ont på eftermiddag/kväll. Igår satt jag på en kylpack, jätteskönt faktiskt! Vi har en gelepack som man kan ha varm eller kall så den är inte lika hård som en kylklamp tex.

    Jag vet inte varför jag fick specialtstygn, hon som op sa att det tar tre månader innan bindväven läkt så att det helst skulle sitta i tre månader men sådana stygn finns inte. Antar att det är för att bindväven ska läka så mkt som möjligt innan stygnen försvinner. Har tittat lite med spegel men ser ingenting utan att hålla isär och det vill jag inte för det gör ont!

    Jag måste säga att KKÖ är fantastiskt, känner extra mycket så när jag läser om era erfarenheter med DS.

  • Gladhannapanna

    När jag skrevs ut berättade den läkaren att min vanliga gyn sagt upp sig, att det skurit sig på ngt sätt på den mottagningen så att alla sa upp sig samtidigt.
    Ringde idag och tog reda på vart hon tagit vägen och bokade en tid till henne i december.

    Har också ringt gynmottagningen som opererade och bett att den gyn som opererade mig ska ringa mig, har ju inte pratat med henne efter op och vill gärna fråga lite mer kring återfallsrisk mm. Hon sa till mig att höra av mig om jag vill prata efter op, skönt att hon gav det alternativet själv.

    Har fortfarande en del ont, men det känns bättre för varje dag nu. Även toabesöken känns bättre och bättre.

  • Gladhannapanna
    So nice skrev 2010-10-13 21:26:22 följande:
    Jag skrev ett jättelångt inlägg igår som inte kom med får skriva om det i morgon orkar inte idag..

    Typiskt
     
    Fl strular ofta nu tycker jag!!! Skriv gärna igen!
  • Gladhannapanna

    Igår ringde läkaren som op upp mig. Jag frågade om återfallsrisk och hon sa att risken är större vid framfall av framväggen än i bakväggen. Ca 20% får återfall av bakväggen men bara varannan behöver opereras igen. Hon sa att om jag behöver opereras igen ska jag säga att de ska staga upp med ett nät för att öka stabiliteten. Jag frågade varför de inte gjorde det nu, då sa hon att det kan bli för stumt och ställa till besvär i sexlivet.

    Hon sa också att orsaken till att jag fortfarande har så ont är att de fick bygga upp mellangården igen. Om jag fortfarande har rejält ont på onsdag nästa vecka ska jag ringa henne, fick tom ett direktnummer!!! Är väldigt förvånad måste jag säga, hon lovade att ordna en besökstid nästa vecka om det behövs!

    Jag har också kollat med spegel och undrar verkligen hur det kommer att bli när det läkt, ser konstigt ut!

    En klump kan betyda  en blodansamling, tycker att du ska ringa och fråga!!!

  • Gladhannapanna

    och så raderas inlägget igen!!!! Blir så himla irriterad!

    Hella: Konstigt att hon gjorde en klump, verkar helt klart skumt tycker jag, men jag är inte gynekolog!
    Om hon säger att den är där med mening så kanske du inte ska vara så orolig utan avvakta ett tag till.

    Det är nog fortfarande svullet så det bör bli bättre och bättre. Har du fortfarande ont? Känns det svullet och ömt? Jag tycker att det känns som det ser ut på babianer!!! Har suttit på is flera gånger och det är jätteskönt faktiskt!

  • Gladhannapanna

    So nice: Men de kanske sydde bindväven med annan tråd än slemhinnan?
    Bra att du fått svar på många av dina frågor i alla fall!!!

    Jag är sjukskriven i en månad på heltid. Med tanke på att jag fortfarande drar mig för att gå längre än till brevlådan så känns det bra. Jag trodde att jag skulle kunna gå ut och gå ordentligt vid det här laget men det är inte att tänka på!!!

    Lyfter väldigt lite och bara lätta grejor, men hon som op sa faktiskt att det är ok att lyfta min yngsta dotter, men jag tänker inte chansa!!!!

    Tillbringar dagarna i soffan eller sängen och sparar mig till eftermiddag kväll när familjen är hemma.

    Tycker att det är jobbigt att inte kunna avlasta maken mer, dessutom har vi målarfirma hemma nu så det är slipdamm och skräp överallt, jag städar inte utan det får maken göra på kvällarna...

  • Gladhannapanna

    Hella: OM du är sydd med "vanlig" tråd, som tex efter en förlossning så är det nog nogrmalt att det ramlar bort stygn nu, så var det för mig förra gången att det kom stygn nu och då under några dagar,

    Jag tror inte att jag har en klump, men har inte vågat känna efter än...

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder