Krabbolina skrev 2009-04-19 23:55:08 följande:
Det jag irriterade mej på var att knåddelen gjorde så stort hål i brödet och bröden blev inte så stora.Har ni tips på hur man enklast får ut knåddelen?
Jag har bara råkat ut för att knåddelen sitter kvar i brödet två gånger av alla gånger jag bakat (är nog uppe i 100 nu). Undra vad det beror på att du måste ta ut den. De gånger jag råkat ut för detta har jag använt en hushållspincett (en sån där stor i plast).
Att bröden inte blir så stora beror dels på hur stor bakmaksinsinsats du har och vad och hur mycket ingredienser du häller i.
Den gamla OBH Nordican som jag lånar ger bröd på ca 700 g, men beroende på vilket mjöl och recept jag använder så blir brödet så stort att det nästan trycker upp locket på maskinen.
Men jag bakar hellre ett litet bröd ofta än stora bröd som inte går åt på 2(-3) dagar eller måste frysas in.