• Svar på tråden Bakmaskinstråden 2
  • MBert
    Pippil8 skrev 2009-04-20 12:51:28 följande:
    Är det någon som vågar föreslå hur jag skulle kunna översätta det här receptet för att prova i min bakmaskin (Nordica)?
    Jag skulle gissa, som atelli, att en tredjedel ska gå bra (om du inte har den lilla OBH Nordican som gör 600 g som mest).

    Prova!
    Det lät som ett gott bröd.
  • sunflower79
    atelli skrev 2009-04-20 11:21:01 följande:
    solblomman; låt brödet vara kvar på varmhållningen i maskinen - då går fukten tillbaka in i brödet o kanterna blir inte lika hårda. Eller packa in brödet i handduk och sen i plastpåse när det är halvvarmt
    ah tack för tipset!
  • Pippil8

    Tack för tipsen, jag prövar nog med en tredjedel! Rapporterar om några dagar hur det gick!

  • BabyJay

    Någon som vet om man kan skaffa en bakmaskin i Ullared, och vilken isåfall? Hade för mig att någon här i tråden köpt en just där!


    Mamma till Freja, född 080706
  • atelli

    Var det inte tefal XL som var så mycket billigare i Ullared? Den har iallafall fått lovord av användare här i tråden! kostade bara 699 och den har dubbla knådare och ger ett avlångt bröd

  • Pippil8

    Nu har jag provat mitt favoritbröd som jag skrev om några inlägg upp. Jag tog ungefär en tredjedel av allt. Det blev inte helt perfekt, men gott! Jag ska prova att göra några förändringar när jag bakar igen i helgen. Om det blir bra ska jag skriva in receptet i recepttråden sedan så ni andra får prova också

  • BabyJay
    atelli skrev 2009-04-22 08:57:00 följande:
    Var det inte tefal XL som var så mycket billigare i Ullared? Den har iallafall fått lovord av användare här i tråden! kostade bara 699 och den har dubbla knådare och ger ett avlångt bröd
    Det blev en Tefal XXL i Ullared!! Har bakat mitt första bröd och det gick finfint!! Enda nackdelen var väl att en knådare fastnade i botten, men den gick ju ganska lätt att pilla ut med den lilla kroken...

    Har inte orkat lete igenom alla inlgg, men hur var det med jäst. Ska man lägga den i botten (tyckte jag läste det i tråden) eller? Fick för mig att det inte stämde med vad som stod i receptboken...

    Vill gärna testa att ställa in timern så det blir nybakt tills imorogn bitti...
    Mamma till Freja, född 080706
  • BabyJay
    Vetemjöl, vatten, skållat rågmjöl, rågmjöl, sirap,malt, vetegluten, jäst, salt, socker, emulgeringsmedel e472e, mjölbehnadlingsmedel askorbinsyra.

    Detta är innehållsförteckningen på mitt och gubbens favoritbröd. Så attans gott!! Lantkubben från Växjöbagarn. Har någon smakat?

    Tänkte om det var någon vänlig själ här i tråden som skule kunna försöka sig på att knåpa ihop ett recept på detta? Har ingen aning om hur jag ska göra. Är helt ny på detta med brödbak. Vill ju självklart skippa tillsatserna, och vad är malt lixom? Ja, ni ser ju mina kunskaper...

    SNälla, någon som kan hjälpa mig??

    Har förresten Julittabrödet i maskinen  nu och lääängtar tills imorogn då jag ska vakna till nybakt bröd. Återstår bara att se hur det blivit.. haha
    Mamma till Freja, född 080706
  • Glenda Glad

    Inatt har jag bakat med öl i brödet. Det kändes mest på lukten som var varmt öl och nybakt bröd. Kanske att brödet har blivit lite saftigare och jag är nyfiken på hur det står sig när brödet blivit nå¨got dygn gammalt.

    Receptet jag använde var ett halvgrovt bröd så det blev som följande

    Drygt 1 tsk torrjäst
    330 gr vetemjöl
    100 gr grovt rågmjöl
    0,75 tsk salt
    1 msk olja
    1 msk mörk sirap
    3 dl öl

  • white cheese

    Har läst trådarna nu, och blivit väldigt inspirerad... Eftersom svärfar ska till Ullared imorgon tänkte jag sätta honom på att köpa med sig en Tefal XXL, så jag också får sätta igång!
    Men ni som hade köpt den där - var ska jag säga åt honom att leta? Tror inte han är så sugen på att stanna där längre än nödvändigt...

Svar på tråden Bakmaskinstråden 2