JULGODIS!
Har inte hittat någon tråd för julgodisbak ännu i år?
Har jag missat den eller har det bara inte startats någon?
Om inte annat så kommer det en tråd här!
Fyll på med era smaskigaste recept och andra tips och idéer!
Har inte hittat någon tråd för julgodisbak ännu i år?
Har jag missat den eller har det bara inte startats någon?
Om inte annat så kommer det en tråd här!
Fyll på med era smaskigaste recept och andra tips och idéer!
Dessa ska jag göra till veckan - Mycket goda!
Glöggbollar
200 g pepparkakor
50 g smör
40 g mandelmassa
2 msk glögg
100 g ljus choklad
några extra pepparkakor (sådär 7-10 stycken)
2 msk kakao
Smula sönder pepparkakorna. Smält smöret. Riv mandelmassan.
Blanda pepparkakssmulorna, smör, glögg och mandelmassa till en jämn deg. Rulla till kulor och ställ svalt en stund.
Krossa de extra pepparkakorna och blanda med kakao.
Smält chokladen i ett vattenbad. Lägg bollarna på bakplåtspapper och pensla över chokladen. Häll därefter över blandningen med pepparkakssmulorna och kakaon. Ställ svalt några timmar.
Har tjuvläst i tråden och nu var det stora julgodisbaket igår. vi brukar ses några stycken och göra tillsammans. Vi gjorde
mozarkulor
knäck (en med mandel i och en med cocos i - bra för nötallergiker)
"kastanjer" - som är som chokladbollar fast med mandelmassa istället för havregryn
3 sortes kolor
polkabräck
en nu bubblare var just de Bountybollarna som något tipsat om här i....de blev såååå goda!!!!!
Men annars är mozartkulorna en favorit. Tror inte de behövs frysa s in. Jag har haft dem i kylen varje år ca 3-4 veckor och de är lika goda till julafton ändå.
Gjorde supergoda kolor idag.
Använde recept på 5-minuterskola som bas.
Gjorde en sats med kakao i + en sats utan, men med vaniljsocker istället.
Hällde ut kolasmeten var för sig på varsin bakplåt med bakplåtspapper på.
Lät dessa stelna (de blir ju sega) och lade sedan den ljusa kolan ovanpå den mörka och rullade sedan ihop dem som en rulltårta. Skar sedan rullen i en halv cm tjocka skivor.
De blev väldigt fina och sååå goda
Förra året gjorde jag fudge med skumbananser, tänkte testa med tomtar i år. Men förra året blev den ganska smulig, vad gjorde jag för fel?
En fråga till om skumtomte fudgen, någon som testat att minska på mängden socker? Hade bara 1 dl kvar.
Jag smakade på maraboufudgen idag, tyckte tyvärr att den var alldeles för söt. Är det fler som upplevt det?