JULGODIS!
Har inte hittat någon tråd för julgodisbak ännu i år?
Har jag missat den eller har det bara inte startats någon?
Om inte annat så kommer det en tråd här!
Fyll på med era smaskigaste recept och andra tips och idéer!
Har inte hittat någon tråd för julgodisbak ännu i år?
Har jag missat den eller har det bara inte startats någon?
Om inte annat så kommer det en tråd här!
Fyll på med era smaskigaste recept och andra tips och idéer!
Jag ska ha lite bjudning i kväll & tänkte bjuda på maraboufudgen. Men insåg precis att min termomter är trasig. Går det att göra den ändå? Någon som vet hur länge den ska koka, ngt. speciellt kännetecken när den är klar ?
Tacksam för svar & gärna snart
det här tycker jag är supergott
engelsk fudge
3 dl socker
3 msk smör
2 dl grädde
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
50 g sötmandel (ca 1½dl hackad)
blanda allt utom mandel i en tjockbottnad gryta. låt massan koka sakta och rör då och då tills den klarar kulprovet. tag av från värmen och tillsätt hackade mandeln. häll upp på välsmord plåt el bakplåtspapper. låt den svalna något och skär i fyrkanter.
Jag tänkte göra Leilas mandlar från Barcelona www.recept.nu/1.274787/leila_lindholm/efterratter_godis/leilas_mandlar_fran_barcelona
Men jag klurar lite på om mandlarna ska vara skållade eller inte....? Jag försökte se programmet på webTV, men det funkade inte. Någon som har en uppfattning om skållning eller ej?
Glenda Glad skrev 2009-12-20 15:14:34 följande:
Glenda Glad skrev 2009-12-20 15:14:34 följande:
Ok, då slipper jag skålla
Återkommer med rapport om hur goda de egentligen är
Ska göra dem imorgon :-P
Glenda Glad skrev 2009-12-20 15:52:57 följande: