JULGODIS!
Har inte hittat någon tråd för julgodisbak ännu i år?
Har jag missat den eller har det bara inte startats någon?
Om inte annat så kommer det en tråd här!
Fyll på med era smaskigaste recept och andra tips och idéer!
Har inte hittat någon tråd för julgodisbak ännu i år?
Har jag missat den eller har det bara inte startats någon?
Om inte annat så kommer det en tråd här!
Fyll på med era smaskigaste recept och andra tips och idéer!
I det här receptet, går det med blockchoklad el ska det vara annan choklad?
Wienernougat
Ingredienser
250g mjuk nougat
125g mörk choklad
100 g flagad mandel
Tillagning
Klä en form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper. Rosta mandeln.
Smält choklad & nougat i vattenbad. Rör ner mandeln, häll upp i formen. Låt stelna lite, skär i bitar. Låt stå kallt några timmar att stelna.
Någon som har gjort Leilas Rocky Road?
Vilken "kvalitetschoklad" har ni använt?
Ska ju vara 600 g så det känns som att det kan bli dyrt?
Idag har jag gjort:
Chokladtryffel med apelsin och flingsalt
Ingredienser
36 - 40 st
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad, minst 50 % kakao
1 dl Kesella kvarg
rivet skal av 1/2 apelsin
1 tsk flingsalt (jag tog lite mer)
Gör så här:
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg och apelsinskal.
Häll chokladen i en aluminiumform ca 15x20 cm (jag hällde på en form med bakplåtspapper). Strö salt över chokladen och låt den stelna i kylen minst 4 tim.
Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar med en vass kniv
Gott!
Receptet kommer från Arla.
Ni som gjort knäck med turkisk peppar, har ni haft i karamellerna från början eller har ni blandat i dom när knäcken kokat klart? Och blev det bra som du gjorde? Vet att man kan göra på båda sätt men funderar vilket blir bättre
jag tänkte göra polkagrisbräck ikväll, har dock bara 200g vitchoklad, ngn som kan tänka?=)
Det blir väl ungefär dom måtten som jag har skrivit inom parentes
Polkabräck
(200g ) 300 g vit choklad
(1 1/3 msk) 2 msk kokos
(0,7 dl) 1 dl krossade polkagrisar
(1 1/3 tsk) 2 tsk rivet citronskal
Smält chokladen, blanda ner kokos, godisen och citronskalen. Bred på bakplåtspapper. Låt stelna i kylskåp och bryt i bitar.