Jennie med ie skrev 2009-12-21 00:11:37 följande:
Nu finns det ju olika sorter men en vanlig sort är Knorrs köttbuljong.Salt, vegetabiliskt fett, smakförstärkare (mononatriumglutamat, dinatriumguanlyat, dinatriuminosinat), jästextrakt, modifieradstärkelse, nötköttextrakt, köttarom, lökarom, färgämne (E 150c), kryddor, maltodextrin, morotsextrakt. Energimängd gällande buljong i tärning: ca 250 kcal/100 g. dessutom 22 g natrium per 100 g och ca 15 g mättat fett.Inte bara hoppressade kryddor med andra ord.
För skojs skull, en jämförelse med Knorrs Brunsås. Pulver då.
Vetemjöl, stärkelse, vegetabiliskt fett, salt, tomatpulver, vegetabilisk olja, arom, jästextrakt, maltodextrin, kornmaltextrakt, mjölksocker, mjölkprotein, äpplejuicekoncentrat, citronjuicepulver, lökextrakt, kryddor och örter, rödvinsextrakt, morotsjuicekoncentrat, vitlök.
Ca 400 kcal/100 g torrvara, drygt 50 kcal/portion färdig sås. 1 g mättat fett per 100 g pulver, motsvarande 1,5 g per portion färdig sås.
Inte så enormt stor skillnad att pulversåsen är förkastlig och tragisk medans buljongen är felfri. I synnerhet inte som du även i din brunsås har t ex sooya som i de allra flesta fall innehåller ytterligare natrium, smakförstärkare (div. E-nummer), socker och jästextrakt t ex.