• Joggi

    Använder ni pulversås?

    Sj används det inte här hemma.

    ENKEL SÅS

    Smör
    mjölk
    grädde
    Buljongtärning
    Salt, peppar
    Maizena redning

    (Soya för brunsås, Senap för senapssås, Pepparrot för pepparrotssås osv....)

    Smält smöret och ha ner buljong och salt och peppar. Häll på mjölk och grädde i valfri mängd. I med smaksättning och red av med enkla Maizena redning.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Använder ni pulversås?
  • Mjolle

    NEIN!! Aldrig att någon sådan styggelse kommer innanför dörrarna här hemma! Det är white trash och fy bubblan och "ack och ve" att använda sådant!

    Vi köper inte bröd eller korv heller, gör allting själv. Vägrar köpa white trash-mjöl, vi har eget vetefält! Kor och grisar tillverkar vi själv, vägrar köpa boskap.

    Boskapen slaktar vi endast med egna redskap. Bryter egen järnmalm för att tillverka knivar och liknande, skulle aldrig komma på tal att köpa sånt skräp som finns i affärerna.

    Tänk om andra kunde vara lika präktiga som vi, så bra det hade varit då! ;)

  • Stårschan
    Mjolle skrev 2009-12-21 10:46:27 följande:
    NEIN!! Aldrig att någon sådan styggelse kommer innanför dörrarna här hemma! Det är white trash och fy bubblan och "ack och ve" att använda sådant!Vi köper inte bröd eller korv heller, gör allting själv. Vägrar köpa white trash-mjöl, vi har eget vetefält! Kor och grisar tillverkar vi själv, vägrar köpa boskap.Boskapen slaktar vi endast med egna redskap. Bryter egen järnmalm för att tillverka knivar och liknande, skulle aldrig komma på tal att köpa sånt skräp som finns i affärerna.Tänk om andra kunde vara lika präktiga som vi, så bra det hade varit då! ;)
    {#lang_emotions_wink} Men då har du säkert trälar på gården också...
    Ge mig trettio grader kallt, tomtar överallt och en skog av gröna granar.
  • bigmomma
    konkelbär skrev 2009-12-21 09:43:48 följande:
    Att göra en sås på färdig mix är inte sämre än att slänga i en buljongtärning i en hemmaredd sås.
    Precis min tanke
  • blommanigbg

    Ja. Ibland. Men oftast gör jag egen sås.. Använder mjöl.

  • greenfish

    Jag tycker att det är lite tragiskt att du förespråkar din egen sås framför pulversås. Du använder ju både Maizena och buljong i den!!!

    ÄKTA hemgjord sås görs på mjöl och riktigt smör som grund. Grädde behövs inte till annat än gräddsås, därav namnet.

    Du ondgör dig över halvfabrikat, men kan inte laga från grunden egentligen... Buljong behövs inte ifall du använder pannan där du stekt köttbullarna tidigare. Det behövs inte heller ifall du använder vattnet från morotskoket.

  • JBC
    Mjolle skrev 2009-12-21 10:46:27 följande:
    NEIN!! Aldrig att någon sådan styggelse kommer innanför dörrarna här hemma! Det är white trash och fy bubblan och "ack och ve" att använda sådant!Vi köper inte bröd eller korv heller, gör allting själv. Vägrar köpa white trash-mjöl, vi har eget vetefält! Kor och grisar tillverkar vi själv, vägrar köpa boskap.Boskapen slaktar vi endast med egna redskap. Bryter egen järnmalm för att tillverka knivar och liknande, skulle aldrig komma på tal att köpa sånt skräp som finns i affärerna.Tänk om andra kunde vara lika präktiga som vi, så bra det hade varit då! ;)
    Precis så gör vi också! =)
Svar på tråden Använder ni pulversås?