• ollileah

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Hej!


    Sedan v. 12 har jag fått foglossning modell värre, har gått på kryckor sen v. 14. Nu är jag i v. 19 och kan inte längre köra manuell bil (tack o lov har jag tillgång till automat som funkar -än så länge!) jag har svårt att klä på mig och det gör ont jämt jämt jämt. Nu undrar jag om jag är ensam? Har försökt titta runt på FL men inte hittat nån tråd där flera foglossare hänger ihop... Om ni finns där ute vore det skönt med lite sällsis - det är skönt å få prata av sig med de som förstår. Tänkte att vi kan följas åt, glädjas åt de växande magarna men få gnälla på det som är elände "vanlig" eller svår foglossning -sak samma Och om det nu är nån tråd därute som jag missat får ni gärna tipsa mig  - Så, finns ni därute???!
  • Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!
  • ollileah

    Och så idag var jag iväg i shopping-centret med en kompis. Vi satt och åt 1 timma och sen gick vi 1.5 timma och numera har jag insett att mitt max är 1 timma. På den tiden hann jag gå in i 2 (!!) affärer -så om jag ska ut och handla under 1 timma behöver jag ha affärer som ligger nära varann alt åka tillbaka dit flera dagar i sträck Eller så får jag ta mååånga latte-pauser Det var i alla fall kul med lite omväxling 

  • heartbeat186

    Någon som gått på akupunktur för smärtorna i bäckenet??? har vart iväg två ggr nu och sista gången så tappade jag känseln i ena benet och i handen.... fler som upplevt d så??? känseln kommer och går hela tiden o d känns lite halvläskit att inte kunna använda hela kraften hela tiden!!!

  • Queenofice
    heartbeat186 skrev 2010-03-07 16:55:57 följande:
    Någon som gått på akupunktur för smärtorna i bäckenet??? har vart iväg två ggr nu och sista gången så tappade jag känseln i ena benet och i handen.... fler som upplevt d så??? känseln kommer och går hela tiden o d känns lite halvläskit att inte kunna använda hela kraften hela tiden!!!
    de lät väldigt äskigt :/ rekomenderar att du hör av dig till den som utförde och fråga om de är vanligt att de kan hända så.

    Själv hade jag inga problem då jag fick akupunktur.
  • 060810

    Usch idag råkade min 3 åring lägga sin armbåge rakt över musen på mig. Rätt på blygdbenet (eller vad det nu heter), det gjorde sjukt ont och jag undrar om hon inte lyckats trigga igång något där för fan vad jag haft ont sen hon gjorde det. Har haft rätt ont idag annars med, men det beror på soffläge i stort sett hela dagen.. inte orkat annat o då får jag ont med för soffan är inte så bekväm att ligga på..

  • heartbeat186
    Queenofice skrev 2010-03-07 18:56:09 följande:
    de lät väldigt äskigt :/ rekomenderar att du hör av dig till den som utförde och fråga om de är vanligt att de kan hända så. Själv hade jag inga problem då jag fick akupunktur.
    det är lite halvläskit så jag ringde till rådgivningen som skickade in mig till akuten så kom precis därifrån! inge mer akupunktur för min del så nu är alla tänkbara utvägar för smärtlindring bortblåsta... blir kryckor fram till BF i augusti!!!
  • ollileah
    heartbeat186 skrev 2010-03-07 20:15:08 följande:
    det är lite halvläskit så jag ringde till rådgivningen som skickade in mig till akuten så kom precis därifrån! inge mer akupunktur för min del så nu är alla tänkbara utvägar för smärtlindring bortblåsta... blir kryckor fram till BF i augusti!!!
    Usch det lät läskigt! Tur att allt verkar gått vägen i alla fall Även om livet med foglossning och ingen smärtlindring är en mindre trevlig kombination... Får jag fråga bara, minns inte, hade du provat vattengympa? Det funkar för mig lyckligtvis. Sen finns det ju antimedica oxå om det krisar ordentligt -har konsulterat min faster apotekaren i helgen så nu känner jag mig trygg inför framtiden med ev. citodon. Men hoppas på att kunna bita ihop framöver oxå!
    AnkiFalun skrev 2010-03-07 20:47:37 följande:
    måste fråga får man låna kryckor gratis? var isåfall?
    Man får de utskrivna av sjukgymnasten, kostar ingenting (ibland är skattepengar bra ändå!)
  • heartbeat186
    ollileah skrev 2010-03-07 21:12:03 följande:
    Usch det lät läskigt! Tur att allt verkar gått vägen i alla fall Även om livet med foglossning och ingen smärtlindring är en mindre trevlig kombination... Får jag fråga bara, minns inte, hade du provat vattengympa? Det funkar för mig lyckligtvis. Sen finns det ju antimedica oxå om det krisar ordentligt -har konsulterat min faster apotekaren i helgen så nu känner jag mig trygg inför framtiden med ev. citodon. Men hoppas på att kunna bita ihop framöver oxå! Man får de utskrivna av sjukgymnasten, kostar ingenting (ibland är skattepengar bra ändå!)
    Jorå det gick ganska så bra men ja känner mig helt knepig i kroppen... ska ringa sjg idag o avboka mina tider för jag vågar inte utsätta mig för detta längre!
    Nej lr jo jag gick på vattengympa när jag väntade min dotter för 3 år sen men jag hade tänkt och börja med vattengympa efter RUL som är den 22 mars! känner att jag vill kolla så allt står rätt till där inne innan jag börjar med sånt!!
    Okej jag ska ringa min bm idag o se vad hon säger... läre ju snacka med någon läkare iaf om ev. sjukskrivning då jag inte kan jobba.... har fått sagt ifrån mig jobb för att jag inte kan (kör lastbil annars) så nu står jag här arbetslös med af nosande o stressande hela tiden!! Gör inte graviditeten lättare!
  • ollileah
    heartbeat186 skrev 2010-03-08 07:21:26 följande:
    Jorå det gick ganska så bra men ja känner mig helt knepig i kroppen... ska ringa sjg idag o avboka mina tider för jag vågar inte utsätta mig för detta längre!Nej lr jo jag gick på vattengympa när jag väntade min dotter för 3 år sen men jag hade tänkt och börja med vattengympa efter RUL som är den 22 mars! känner att jag vill kolla så allt står rätt till där inne innan jag börjar med sånt!! Okej jag ska ringa min bm idag o se vad hon säger... läre ju snacka med någon läkare iaf om ev. sjukskrivning då jag inte kan jobba.... har fått sagt ifrån mig jobb för att jag inte kan (kör lastbil annars) så nu står jag här arbetslös med af nosande o stressande hela tiden!! Gör inte graviditeten lättare!
    Nej Usch! Om du är för sjuk så du tvingas tacka nej till jobb så borde du ju snarare vara sjukskriven eftersom du är för sjuk för att jobba -så tycker jag i alla fall!! Ring och hör med bm, du behöver ju komma i kontakt med en läkare för sjk-skrivning.
    Ta hand om dig!
  • heartbeat186
    ollileah skrev 2010-03-08 10:39:27 följande:
    Nej Usch! Om du är för sjuk så du tvingas tacka nej till jobb så borde du ju snarare vara sjukskriven eftersom du är för sjuk för att jobba -så tycker jag i alla fall!! Ring och hör med bm, du behöver ju komma i kontakt med en läkare för sjk-skrivning. Ta hand om dig!
    Jag ringde min bm idag och fick tid hos en läkare den 16 och hon sjukskrev mig från den 1/3 så får vi se om fk går med på d sen... dom är ju lite svåra o ha o göra med!
Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!