• ollileah

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Hej!


    Sedan v. 12 har jag fått foglossning modell värre, har gått på kryckor sen v. 14. Nu är jag i v. 19 och kan inte längre köra manuell bil (tack o lov har jag tillgång till automat som funkar -än så länge!) jag har svårt att klä på mig och det gör ont jämt jämt jämt. Nu undrar jag om jag är ensam? Har försökt titta runt på FL men inte hittat nån tråd där flera foglossare hänger ihop... Om ni finns där ute vore det skönt med lite sällsis - det är skönt å få prata av sig med de som förstår. Tänkte att vi kan följas åt, glädjas åt de växande magarna men få gnälla på det som är elände "vanlig" eller svår foglossning -sak samma Och om det nu är nån tråd därute som jag missat får ni gärna tipsa mig  - Så, finns ni därute???!
  • Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!
  • 2barnsmorsa
    AnkiFalun skrev 2010-03-09 18:44:29 följande:
    Kan man bli sjukskriven för foglossning fast man är föräldrarledig?
    Jag vet inte men rent logiskt borde du kunna det.
    Jag hade dock försökt
    det enda som kan hända är att du får ett nej
    Du kan ju få ett ja oxå och då spar du ju föräldardagar
  • Bibbif
    AnkiFalun skrev 2010-03-09 18:44:29 följande:
    Kan man bli sjukskriven för foglossning fast man är föräldrarledig?
    Ja, i förhållande till att ta hand om barnet ja! Dvs att man jämför inte med dina arbetsuppgifter utan med att ta hand om ett barn. Klarar du inte ta hand om ditt barn kan du vara sjukskriven så du kan ha barnet på dagis (förutsatt att hon/han är över ett år då) eller att du är hemma och sjukskriven och barnets pappa är hemma och föräldraledig. Så hade jag det med mitt första barn. Efter förlossningen kunde jag inte gå eller lyfta dottern under ett par veckor pga foglossning. Då var jag sjukskriven och maken hemma och tog hand om dottern.  
  • Bibbif

    Hej allesammans!
    har inte läst igenom hela tråden men här är jag i allafall.

    Väntar mitt andra barn BF 25/6 och är nu helt sjukskriven pga foglossning. Jobbat 50% från v. 13 o sen idag helt sjukskriven. Fick dock lite skäll av läkaren att jag bitit ihop och jobbat på så länge. (Tar mig knappt fram med kryckor).

    Så nu ska jag ruva på heltid fram till midsommar =)

    Jag hade likadant med mitt första barn och låg hemma på soffan och ruvade då med. Det dumma då var att jag bodde i lägenhet utan hiss och därför hade "husarest". Nu kan jag i allafall ta mig ut på trallen som maken skottat åt mig.

    Vet inte hur det är med er andra, läst lite i tråden och det verkar som att flera av er tycker att ni är värdelösa och inte klarar något etc.

    Se det som att i så många år som ni kommer få njuta av era barn, så är ett par månader som man är gravid en piss i nilen. Låt bli att göra sånt som frestar på fogarna. Ligg hemma o pilla navelludd, läs böcker, se filmer mm. Bebisarna i magen mår ju kanonbra av att man tar det så lugnt. Min dotter var jätteharmonisk och sov hela nätter nästan från start. Troligtvis pga den lugna fostertiden.

    Och om det är någon som inte upptäckt TENSen än, skaffa en! Är guld värt att få lite smärtlindring. Även vattengymnastik gör underverk. Jag skulle INTE vilja vara utan!

  • ollileah
    t0va skrev 2010-03-09 15:40:52 följande:
    Jadu ollileah... min SG ansåg att det var fara för mig, men ATn är en sur en som beter sig som om allt jag frågar om är sånt hon får dra av från sin egna lön. Bråkar fortfarande om varje liten sak nu 3år senare. Fick en rullstol utskriven efter 1.5år, när jag mailat typ alla i hela landstinget om det ;) Man vet inte vad jag har för sjukdom, teorin nu är EDS eller något liknande, men det påminner om MS. Fast inte ens det är färdigutrett... har inte fått en vettig fast läkare förrens i höstas när jag bytte vårdcentral. Stafettläkare är ingen höjdare om man behöver mer vård än för en öroninflammation.
    Det kan vara klokt att överväga byte av ATP -precis som du bytte läkare. På mitt jobb är det uppskattningsvis kring 60 ATP varav EN av dessa är välkänd (eller "ökand"). Om du gör ett lyckat byte, vilket du ju sannolikt borde göra, så tror jag nog att du skattar dig lycklig i framtiden! Lättare sagt än gjort, men det är i mitt tycke värt ett byte
    heartbeat186 skrev 2010-03-09 15:49:14 följande:
    Ingen där ute vill förstå.... nästan så man skulle vilja ha ett trollspö o sätta smärtan på dom en dag så dom fattar!!dom enda som förstått mig är ni som har likadant och pensionärerna man träffat efter vägen när man gått med kryckorna=)
    Jag känner oxå igen mig i pensionärerna -ett himla trevligt sällskap måste jag säga!!

    bibbif: Välkommen till tråden!

    efter akupunktur igår så har jag lite bättre gångförmåga idag -ska hoppa i bassängen nu och hoppas på att det blir ännu lite bättre. Ny akupunktur imorgon! Och Shit! vad ont det gör att sätta nålar när man är riktigt ordentligt smärtpåverkad -igår gick det faktiskt inte å få i allihopa, som tur var fungerade behandlingen ändå!
  • Queenofice

    ollileah
    känner igen de där med nålarna. Har en punkt som gör jävulskt ont, men så skönt efteråt. Får du på samma ställe varje gång eller olika?

  • 060810

    I natt drömde jag att jag satt i rullstol pga foglossningen.. :(
    Jag hade fått en alldeles för liten rullstol så satt inte alls bra och i stan där jag bor så är gatorna av kullersten, så ni kan ju gissa hur mina fogar mådde då?! :p  Kunde lika gärna varit utan liksom.
    Men när jag vaknade hade jag fruktansvärt ont i höfterna o ryggen att jag knappt tog mig upp. Tog mig upp tillslut och fick klätt på ungarna och iväg till dagis.. Tur man kan sitta ner på dagis och klä av och på barnen och att min stora sköter det mesta själv.. :p
    Men hemfärden blev inget rolig för min del. Så ont hade jag och jag hade ju vagnen att hålla i på väg till dagis så då funkade det + att vi går saaakta. Men hem hade jag inget att hålla i.. Soffläge i 5 timmar blev det och sen hade jag ett möte här hemma. Genomled 1 timme sittandes på en stol, sen vart det soffläge igen och snart ska jag hämta barnen med allt vad det innebär.. JIPPIE!
    Men imorgon ska de iväg till stödfamiljen och jag funderar faktiskt på att ta med kryckorna och åka iväg till Helsingborg på lördag, men får se hur jag orkar. Det finns rullstol att låna på IKEA i a f om jag inte orkar gå där inne. :p Men hellre ikea ensam med kryckor än med 2 barn och en vagn.. :p

  • t0va

    Ollileah: jo, jag kämpar för fullt för att få byta, men nope det får jag inte. Så nu hoppas jag att min läkare kan dundra in och köra över rehabchefen. Fattar inte hur personen själv kan tycka att det är kul att ha mig som patient som inte lägger ner någon energi för att sammarbeta, har ändå försökt i 3år... som skriver brev om att sammarbetet och kemin inte fungerar och vill byta. Jag skulle sagt varsågod och byt om jag hade en sån kund...

    Är på konferens nu och satan så ont jag har. Körde bl igår i 5timmar och satt 1 timme på en hård stol och lyssnade på en man som inte var speciellt karismatisk. Åkte tillbaka till hotellet efter maten, skiter i föreläsningarna i em. Tur att jag har rullstolen ändå, kommer inte många cm just nu. Men det blir säkert bättre med lite vila.

  • ollileah
    Queenofice skrev 2010-03-11 13:56:16 följande:
    ollileah känner igen de där med nålarna. Har en punkt som gör jävulskt ont, men så skönt efteråt. Får du på samma ställe varje gång eller olika?
    Jag får på samma ställe varje gång, men just i förrgår satte vi inte i alla nålarna då det smärtade för mkt! Men idag kunde vi sätta i alla igen, var bara ngr som gjorde sjukt ont och jag kan ju säga att jag visste innan att just de skulle göra svinont. Nu har jag ju börjat lära mig vad som gör ont, hur det känns, var det sitter och vad det beror på.
    t0va skrev 2010-03-11 14:42:05 följande:
    Ollileah: jo, jag kämpar för fullt för att få byta, men nope det får jag inte. Så nu hoppas jag att min läkare kan dundra in och köra över rehabchefen. Fattar inte hur personen själv kan tycka att det är kul att ha mig som patient som inte lägger ner någon energi för att sammarbeta, har ändå försökt i 3år... som skriver brev om att sammarbetet och kemin inte fungerar och vill byta. Jag skulle sagt varsågod och byt om jag hade en sån kund... 
    Nä det är ofattbart att du inte får byta! Hade jag varit APT hade jag gladeligen släppt dig... Man vill ju ha nöjda kunder/brukare/patienter
    Idag har de senaste dagarnas vila och behandling börjat ge effekt. Har ju varit på vattengympa Mån och Torsd och akupunkutr Onsd och Fre. -Smärtan klingar av och jag får bättre och bättre funktion -kan gå lite bättre tex. Men OJ! Vad trött jag är -känns som om jag sprungit marathon eller nåt... Påminner faktiskt om tröttheten efter förlossningen. Så nu ska jag sussa lite i soffan
Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!