• ollileah

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Hej!


    Sedan v. 12 har jag fått foglossning modell värre, har gått på kryckor sen v. 14. Nu är jag i v. 19 och kan inte längre köra manuell bil (tack o lov har jag tillgång till automat som funkar -än så länge!) jag har svårt att klä på mig och det gör ont jämt jämt jämt. Nu undrar jag om jag är ensam? Har försökt titta runt på FL men inte hittat nån tråd där flera foglossare hänger ihop... Om ni finns där ute vore det skönt med lite sällsis - det är skönt å få prata av sig med de som förstår. Tänkte att vi kan följas åt, glädjas åt de växande magarna men få gnälla på det som är elände "vanlig" eller svår foglossning -sak samma Och om det nu är nån tråd därute som jag missat får ni gärna tipsa mig  - Så, finns ni därute???!
  • Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!
  • 060810

    Ja detta var andra gången de var hos stödfamiljen och det var väldigt skönt faktiskt. Denna gången kunde jag slappna av på ett annat sätt än förra gången.
    Det kommer ju vara varannan helg de ska va där när allt klaffar. Nu blir det ju uppehåll i 4 veckor men det kommer nog gå på något sätt. Blir ju kalas och allt om 2 veckor och sen påskhelgen efter det och sen är det igång igen.

  • Bibbif
    060810 skrev 2010-03-14 20:12:41 följande:
    Haha, ja den servicen vore inte helt fel! :)Jag får gå en lång backe upp till dagis 2 gånger varje dag och det är jävligt jobbigt. Har ingen bil heller så måste gå..Jag får ingen hjälp med påklädning av barnen.
    Du kan ju kanske höra dig för på dagis om möjligheten att får hjälp med påklädning finns. Om det är någon vis tid på dagen som passar i deras schema. Här var det personalen själv som kom med förslaget, själv hade jag nog inte kommit mig för att fråga. Annars så hade vi tänkt leta efter en "barnflicka" som kunde hämta. Är ju ROT-avdrag på det så det blir halva timpriset...
  • ollileah

    Jag hängde inte riktigt med på kryckgången... Jag går ju passgång (som sjg sa) när jag har det ok, förra veckan var inte ok och då uppfann jag en egen: Fram med kryckor, sen fram med bästa benet till kryckorna, därefter drog jag det sämsta benet till kryckorna och ben nr 1. -Enda gången jag haft glädje av isen ute, glidet blev bättre
    Nä förra veckan var en av de sämsta, nu är det ordning igen tack vara två vattengympapass och två akupunktur-beh förra veckan.
    Just nu håller jag på och fixar med elektroderna till TENS-apparaten -mina är gamla och behöver bytas och min modell har utgått. Ska fråga sjg idag om det finns ngn låne-TENS?! har ev annars hittat elektroder som kanske förhoppningsvis (ja ni hör ju själva) funkar till min -men det är i en affär norr om stan så det är långt att åka ifall de ändå inte går...


    lillsnurpan skrev 2010-03-12 13:27:11 följande:
    Vad glad jag blev när jag äntligen hittade denna tråd. Har inte läst igenom alla inlägg. Är gravid med vårt tredje barn v. 24, har varit sjukskriven helt i 4 v. Är beroende av min gördel (ett brett bälte med plastskenor som håller upp ryggen) utan det skulle jag antagligen också ha kryckor, nu slipper jag det tack vare detta underbara bälte, önska alla med foglossning fick prova ett sådant! Ni som nu har foglossning och är hemma hur får ni dagarna att gå? Börjar bli lite less på det här, ser på tv, sitter vid datorn, vilar och åter vilar. Träffar bara mina barn och min man i stort sett. Kul med ett forum där man kan umgås och prata med andra som har det likadant.
    Förra veckan försvann i smärtornas tecken, blir så dimmig av att ha så ont så de veckorna bara "försvinner".
    Annars blir det till å lämna barnen på dagis, vila, läsa bok, sy, äta lunch, vila, fixa middag -och eftersom allt tar sån evinnerlig tid så går tiden utan problem. För ngn månad sen när jag var bättre så var dagarna långsammare och jag blev uttråkad. Nu har jag fullt upp med att få ngt som påminner om mitt vardagsliv.

    Bibbif: Så det blir rullstol för dig nu?! inget kul att den behövs men himla tur att de finns när läget är så illa. Förra veckan hade jag haft glädje av en, men nu räcker det med kryckorna. Har bestämt att jag ska ta det ännu lugnare för att inte bli så dålig igen -får väl se hur länge den strategin funkar
    Skönt att du får hjälp från dagis i alla fall!!!! Jag bad ju faktiskt om hjälp för ngr vecka sen men blev nekad -efteråt har den fröken frågat om jag behövt hjälp (antar att det är ett sätt att be om ursäkt?!) men nu är jag envist tjurskallig och tackade nej. Blev så förbannad den gången så... Allt detta för att dra ned en overall på skorna -jaja så kan livet vara ibland! Vi försöker hitta strategier för att klara allt ändå men förra veckan när jag knappt tog mig tillbaka till bilen efter dagislämning -ja då fick faktiskt maken rycka in med dagislämning ngr dgr. Han hämtar ju alla dagar och börjar jobbet 05.00 så han måste då avbryta jobbet och sen åka tillbaka så det är lite bökigt... Men vi hoppas som sagt att vi slipper det i framtiden! Med vila, behandling och totalt uteslutande av promenader så ska det gå ändå -in i det sista
  • 060810

    Olli:
    Jag går precis så som du skriver att du gör. hihi!
    Idag har jag en ganska dålig dag.. Värker och gör ont även när jag ligger ner.. inte min dag idag helt enkelt...
    Inget går som jag har tänkt mig alls.. fick stressa till dagis för vi försov oss.. vaknade kl 07 och då ska barnen vara pålädda normalt sett, men inte idag, så blev det inte, men vi hann till dagis i tid. 7.30 ska de va där för frukost... så där har jag min förklaring till att jag har en usel dag idag..
    Låter jobbigt med din vecka förra veckan.. blä för såna!!
    Denna veckan för mig består av lugn och ro, förutom onsdag och tors kväll men det kan jag ta för resten av tiden betyder vila.

  • Tanja Thim

    hej:)

    upptäckte nyss den här tråden :) det är skönt att läsa om andra och inse att man inte är ensam.
    Jag är nu i v. 15 och har fått svår foglossning, har svårt att röra mig och ligga och sitta längre stunder, var hos en sjukgymnast idag och fick kryckor, bälte och prova akupunktur, som hon sa skulle hjälpa efter ett par gånger :) "hoppas".

    Imorgon ska jag till familjeläkaren och se om jag kan bli sjukskriven, som det är nu klarar jag inte av mitt jobb och där jag står 8 timmar om dagen och lyfter tungt plus att jag är ensam på jobbet så ingen kan avlasta mig..

    Det jag undrar nu är om det är svårt att bli sjukskriven så här tidigt och ni haft några problem med det? orolig..

  • Tanja Thim

    nej det kan jag inte eftersom jag inte klarar av lyft och sånt heller.. sjukgymnasten tyckte det var bäst med sjukskrivning så att jag inte förvärrar problemen..

  • Bibbif
    Tanja Thim skrev 2010-03-15 10:54:25 följande:
    hej:)upptäckte nyss den här tråden :) det är skönt att läsa om andra och inse att man inte är ensam. Jag är nu i v. 15 och har fått svår foglossning, har svårt att röra mig och ligga och sitta längre stunder, var hos en sjukgymnast idag och fick kryckor, bälte och prova akupunktur, som hon sa skulle hjälpa efter ett par gånger :) "hoppas".Imorgon ska jag till familjeläkaren och se om jag kan bli sjukskriven, som det är nu klarar jag inte av mitt jobb och där jag står 8 timmar om dagen och lyfter tungt plus att jag är ensam på jobbet så ingen kan avlasta mig..Det jag undrar nu är om det är svårt att bli sjukskriven så här tidigt och ni haft några problem med det? orolig..
    Borde inte vara några problem alls. Se bara till att du skriver ner vad du har för hjälpmedel (som kryckor, stödbälte etc) och att du tydligt redogör för dina arbetsuppgifter och skicka med det ihop med intyget. Får man problem med foglossning redan före v. 18 är det skäl för mer omfattande skjukskrivning enligt riktlinjerna (Är ju längre tid man måste se till att hålla ihop då) Du kommer säkert få frågan om inte din arbetsgivare kan omplacera dig till mindre fysiska arbetsuppgifter, för det gäller i första hand. Har inte arbetsgivaren andra lämpliga arbetsuppg. så är det ju sjukskrivning som gäller.

    http://www.socialstyrelsen.se/riktlinjer/forsakringsmedicinsktbeslutsstod/backensmartorinklusivesymfyseo#anchor_2
Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!