• ollileah

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Hej!


    Sedan v. 12 har jag fått foglossning modell värre, har gått på kryckor sen v. 14. Nu är jag i v. 19 och kan inte längre köra manuell bil (tack o lov har jag tillgång till automat som funkar -än så länge!) jag har svårt att klä på mig och det gör ont jämt jämt jämt. Nu undrar jag om jag är ensam? Har försökt titta runt på FL men inte hittat nån tråd där flera foglossare hänger ihop... Om ni finns där ute vore det skönt med lite sällsis - det är skönt å få prata av sig med de som förstår. Tänkte att vi kan följas åt, glädjas åt de växande magarna men få gnälla på det som är elände "vanlig" eller svår foglossning -sak samma Och om det nu är nån tråd därute som jag missat får ni gärna tipsa mig  - Så, finns ni därute???!
  • Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!
  • 060810

    ojojoj 40+1 så långt har jag aldrig gått och kommer aldrig få göra heller. har fått mina i 38+2 och 38+3, denna kommer i allt från 34+-38+, vet inte än hur det blir, beror helt på min livmoder och hur tunn den nu är.
    jag är bara lite avis på dig nu, du kommer ju få bebis vilken dag som helst och själv ska man ha foglossning och illamående i flera månader till.. :p

  • Queenofice

    schnappi i magen

    Har aldrig hört de där med att moderkakan kan vara för tunn :/ men de kanske är skönt att få bebis tidigt? eller har barnet fått vara kvar under observation på bb/neo?

    jag kommer tänka på er och hoppas ni kan göra de bästa av situationen att må någo sålunda bra även om de kan vara en pina.

    Jag hoppas fogarana repar sig ganska fort efter förlossningen.

  • längtar och väntar

    Fy f-n för att vara sjukskriven på halvtid... Fick mail från min chef, hon menar att jag ska sätta omdömen för elever jag hade i höstas, men som jag inte har nu i vår. Hon menar att jag har huvudansvaret för dem.. Men hur farao kan jag sätta omdömen när jag inte haft dem på flera månader och jag kan väl inte ha huvudansvaret när jag är sjukskriven? Är ju inte ett dugg rättvist mot eleverna och jag vägrar jaga information från vikarierna för att veta vad de gjort och vad de kan.. Snacka om merjobb för mig...

  • 060810
    Queenofice skrev 2010-03-14 13:05:01 följande:
    schnappi i magenHar aldrig hört de där med att moderkakan kan vara för tunn :/ men de kanske är skönt att få bebis tidigt? eller har barnet fått vara kvar under observation på bb/neo?jag kommer tänka på er och hoppas ni kan göra de bästa av situationen att må någo sålunda bra även om de kan vara en pina.Jag hoppas fogarana repar sig ganska fort efter förlossningen.
    Det är inte moderkakan som är för tunn utan min livmoder, den har genomgått 2 snitt och ska nu på ett 3:e och efter andra snittet sa läkaren att den är tunn vilket kan göra att jag måste snittas så tidigt som i v. 34. Men det ska göras undersökningar som kollar det. Men får jag värkar så hämtar de bebis direkt så jag lever med en ständig oro här för det kan ju i stort sett bli vilken dag som helst (ja från v. 25 då hoppas jag på i så fall). Därför jag försöker ha så mycket som möjligt fixat så jag slipper sånt sen när jag kan få värkar och de då tar ut bebis.
    Får man barn i v. 34 så blir det övervakning på neo.. :( Det kan det ju bli ändå men är de födda före v. 37 tror jag det är så blir det en vända till neo och sen är det olika hur länge de blir kvar. Mina har ju sluppit neo som tur är, men med denna vet jag inte hur det blir alls..
    Mina fogar har repat sig rätt fort men så fort det kommer hormoner i kroppen är det pina.. Så vid mens har jag haft ont igen och när jag är gravid.. Jag hoppas jag inte får det värre än så här.
  • Queenofice
    längtar och väntar
    kan du inte gå till chefen över din chef och ta upp de där? Låter korkat tycker jag och inte rättvist som du säger mot eleverna.

    schnappi i magen
    håller tummarna för dig!
  • längtar och väntar
    Queenofice skrev 2010-03-14 17:00:25 följande:
    längtar och väntar kan du inte gå till chefen över din chef och ta upp de där? Låter korkat tycker jag och inte rättvist som du säger mot eleverna. schnappi i magen håller tummarna för dig!
    Jag orkar inte bry mig längre, så jag kommer fylla i dem, men efter vad de gjorde i höstas. Kommer meddela deras klasslärare det också.
  • Bibbif
    Om kryckor o gång. Har hört att man ska gå "som en passgångare" men det funkar inte alls för mig. Dagar jag är rätt bra så sätter jag fram höger krycka, tar ett steg med vänster ben, sen fram ett steg med vänster kycka o sen höger ben. Annars så blir det tyvärr den oerhört tidsödande procedur ni beskrivit.

    Tipset inomhus är att ha HALA strumpor, och bort med alla mattor så slipper man lyfta fötterna, kan bara "glida" fram. Kanske skulle hälla ut lite såpa ockås ; )
    060810 skrev 2010-03-14 08:44:55 följande:
    Nu behöver jag alla tips jag kan få.
    Ja, medan man har en del rörlighet kvar är det så himla lätt att göra för mycket. Man vill så gärna och så göra man mer än vad man egentligen fixar. Lättare senare att hålla sig hemma när det inte längre går ta sig iväg.
    Antar att du redan upptäckt det mest underbara avlastningsläget av alla, att ligga på en otroligt mjuk säng/soffa (lägg ett par täcken ovanpå) och sen ligga på sidan med en dyna/fast kude mellan knäna så det blir samma avstånd mellan knän som mellan höfter, så drar det inte snett i bäckenet. Värmedyna eller vetevärmare, panodil och framförallt om du har TENS-apparat! Om du inte har en så är mitt råd verkligen att skaffa en. Det är min käraste ägodel just nu =)
    längtar och väntar skrev 2010-03-14 14:24:48 följande:
    Fy f-n för att vara sjukskriven på halvtid... Fick mail från min chef, hon menar att jag ska sätta omdömen för elever jag hade i höstas, men som jag inte har nu i vår. Hon menar att jag har huvudansvaret för dem.. Men hur farao kan jag sätta omdömen när jag inte haft dem på flera månader och jag kan väl inte ha huvudansvaret när jag är sjukskriven? Är ju inte ett dugg rättvist mot eleverna och jag vägrar jaga information från vikarierna för att veta vad de gjort och vad de kan.. Snacka om merjobb för mig...
    ja, suck! Försök säg ifrån! (är själv urusel på det) Är det som är risken, att man förväntas fortfarande göra samma jobb som innan, men på halva tiden =/ jag hade turen att i samma veva som jag gick ner på halvtid så "försvann" en hel del av mina arbetsuppgifter av sig själv då det var ett projekt som tog slut då, för dom vägrade ta in en vikarie parallellt med mig, var först när jag gick hem helt som dom satte in en vikarie (som jag tycker himla synd om, hon fick en halvdags introduktion av mig min sista dag, det var allt vi fick gå omlott. ) Min arbetsgivare räknar iskallt med att kör det ihop sig för min vikarie är det ju bara ringa mig så får jag lösa det åt mig för jag är ju "bara hemma ändå" och kan vara telefonsupport så mycket det behövs.
  • 060810

    Bibbif:
    Tyvärr har jag ingen hjälp av tens.. :(  det gör bara ont och jag får myrkrypningar.. :(
    Ja att ligga i en mjuk säng är underbart!! Har jag gjort hela dagen. :) Varit uppe 3 gånger (2 för att kissa och en för att hämta något ätbart). Så kommer nog mina närmaste dagar se ut när barnen är på dagis men när de är hemma så blir det ju lite annorlunda.. ligger o väntar på dem nu och längtar massor! :) fast jag hade gärna legat o vilat några timmar till.. :p

  • Bibbif
    060810 skrev 2010-03-14 17:36:29 följande:
    Bibbif:Tyvärr har jag ingen hjälp av tens.. :(  det gör bara ont och jag får myrkrypningar.. :(Ja att ligga i en mjuk säng är underbart!! Har jag gjort hela dagen. :) Varit uppe 3 gånger (2 för att kissa och en för att hämta något ätbart). Så kommer nog mina närmaste dagar se ut när barnen är på dagis men när de är hemma så blir det ju lite annorlunda.. ligger o väntar på dem nu och längtar massor! :) fast jag hade gärna legat o vilat några timmar till.. :p
    Synd! För för mig gör den undervärk. Värken domnar bort o det håller i sig ett tag även efter att jag stängt av tensen.

    Var in på din sida o förståd att du var ensamstående. Det är klart då blir det lite tuffare med barnen när det inte är dagistid. Själv kan jag ju bli lite servad, så min man lämnar på dagis när han åker till jobbet och på em åker jag till dagis, och personalen klär på och kommer ut med henne till bilen. Ska försöka åka o hämta på em så länge det bara går. Blir så himla långa dagar för henne om hon ska vara tills maken kan hämta. Sen så hemma så blir det lugna ligga i soffanlekar. (lägga pussel, läsa böcker etc). Och tack o lov klarar hon toalettbestyr etc själv. Är bara nr 2 hon behöver hjälp med o torka.
    Måste säga att jag är himla impad, ensam om två, snart tre =)
  • 060810

    Haha, ja den servicen vore inte helt fel! :)
    Jag får gå en lång backe upp till dagis 2 gånger varje dag och det är jävligt jobbigt. Har ingen bil heller så måste gå..
    Jag får ingen hjälp med påklädning av barnen. Min stora klär på sig själv i stort sett men lilleman kan inte själv. Men de har bänkar som man kan sitta på och det gör mycket. De går på varsinn avdelning och det är rätt så tufft för det är i 2 olika byggnader och det är en liten bit emellan.. Det är med skitjobbigt.. Blir t o m så att när denna bebis börjar dagis så flyttar lilleman upp till storasyster så jag får ändå lämna på 2 ställen.. :s
    De ska bara gå till mitten på juni, sen ska de va hemma 4 veckor då dagis stänger och jag kan INTE gå 8 km varje dag för dagis! Det gör jag bara inte höggravid och allt.. Tror ju inte jag är rörligare då precis.. :p
    Men de är snälla när de är hemma för de låter mig ligga och mysa med dem och se på film och såna saker + att de går 8 timmar varje dag på dagis vilket ger mig tid till återhämtning + då stödfamilj varannan helg, fast nu uppehåll i 4 veckor pga födelsedag och påsk.

Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!