• ollileah

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Hej!


    Sedan v. 12 har jag fått foglossning modell värre, har gått på kryckor sen v. 14. Nu är jag i v. 19 och kan inte längre köra manuell bil (tack o lov har jag tillgång till automat som funkar -än så länge!) jag har svårt att klä på mig och det gör ont jämt jämt jämt. Nu undrar jag om jag är ensam? Har försökt titta runt på FL men inte hittat nån tråd där flera foglossare hänger ihop... Om ni finns där ute vore det skönt med lite sällsis - det är skönt å få prata av sig med de som förstår. Tänkte att vi kan följas åt, glädjas åt de växande magarna men få gnälla på det som är elände "vanlig" eller svår foglossning -sak samma Och om det nu är nån tråd därute som jag missat får ni gärna tipsa mig  - Så, finns ni därute???!
  • Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!
  • Queenofice

    heartbeat186
    stå på dig om dem är krångliga och förklara i minsta detalj varför du är sjukskriven och om du går med kryckor nu så se till att läkaren skriver det i intyget

  • ollileah

    Idag började som en riktig skitdag!
    Igår var jag och handlade i två timmar, jag parkerade bilen utanför resp affär och gick in utan kryckor för att kunna bära grejjorna. Jag handlade 7 varor på ica, packade i två påsar. Jag var inne på apoteket för att köpa ett par små medicinburkar. Jag hämtade två paket, ett var stort och det bar expediten ut till bilen. I normala fall tar detta max 1 timma, nu tog det två. Aktivitetsnivån var typ ingenting. Tidigare på dagen hade jag tagit en timmas promenad med kryckor och myrsteg för att njuta av det vackra vädret. (i vanliga fall det det ca 15-20min att gå samma sträcka).
    Idag har jag knappt kunnat gå ens med mina kryckor!!!! Detta för att jag inte ens klarar av gårdagens ynka aktivitetsnivå. Men jag måste ju för tusan kunna få leva!
    -Det här känns skit rent ut sagt.
    För om jag inte klarar av en dag som gårdagen, vad h h****e ska mina dagar då bestå utav?!! bara innesittande eller? Nej, det känns inte bra. Var tom så att jag övervägde rullstol i framtiden, för ut i solen SKA jag i vår och sommar! *skit oxå* (igen)

  • Queenofice

    ollileah
    vet hur det känns :( speciellt när de är sånt fint väder som de är nu. Du har ingen uteplats eller balkong så du kan sitta och njuta lite av solen?

  • heartbeat186
    ollileah skrev 2010-03-09 11:27:04 följande:
    Idag började som en riktig skitdag!Igår var jag och handlade i två timmar, jag parkerade bilen utanför resp affär och gick in utan kryckor för att kunna bära grejjorna. Jag handlade 7 varor på ica, packade i två påsar. Jag var inne på apoteket för att köpa ett par små medicinburkar. Jag hämtade två paket, ett var stort och det bar expediten ut till bilen. I normala fall tar detta max 1 timma, nu tog det två. Aktivitetsnivån var typ ingenting. Tidigare på dagen hade jag tagit en timmas promenad med kryckor och myrsteg för att njuta av det vackra vädret. (i vanliga fall det det ca 15-20min att gå samma sträcka).Idag har jag knappt kunnat gå ens med mina kryckor!!!! Detta för att jag inte ens klarar av gårdagens ynka aktivitetsnivå. Men jag måste ju för tusan kunna få leva! -Det här känns skit rent ut sagt. För om jag inte klarar av en dag som gårdagen, vad h h****e ska mina dagar då bestå utav?!! bara innesittande eller? Nej, det känns inte bra. Var tom så att jag övervägde rullstol i framtiden, för ut i solen SKA jag i vår och sommar! *skit oxå* (igen)
    Känner igen det där så d skriker om det!! gjorde samma sak i helgen... tog mig inte ens upp ur badkaret på kvällen... man känner sig värdelös som inte kan göra ett dyft... jag som inte ens har bilen hemma på dagarna blir verkligen innesittande och kollandes på det fina vädret.... isen som vägarna nu består av är inte heller så rolig....
    Har oxå övervägt rullstol så ja får komma ut nån gång.. idag tänkte jag vara tjurig och skita i kryckorna när ja hämtar min dotter men jag vet att jag kommer få sota för detta ikväll och imorgon! man blir inte ett dugg deppad lixom!
    Vilken vecka är du i?
  • t0va

    Känner igen det där jag med, fast foglossningen är ganska lugn just nu. Men jag tar det superförsiktigt.

    Min sjukdom däremot som jag haft i lite mer än 3år gjorde samma sak med mig. Började att jag hade lite ont i benen, haltade gick dåligt, sen blev det värre och värre. Handlederna gick åt h-vete så kryckor fungerade inte efter ett tag och jag blev sittandes inne. Men dum som man är så ska man ändå. Så jag köttade på och fortsatte, min balans blev mycket sämre. Kunde inte stå normalt utan att vingla, så jag fick ha någon med mig, men jag fortsatte. Tillslut så gick det inte, jag föll flera gånger. Fick hålla mig i saker när jag skulle gå till kiosken som är 150m bort, var otaliga gånger jag ringde efter sambon som då kom och hämtade mig.

    Blev helt isolerad hemma och galen... började bråka om hjälpmedel men fick nej, så jag köpte mig en egen rullstol för att få komma ut. Och jösses så viktigt det var att bara få följa med till ica och handla, det var min höjdpunkt på dagen.

    Så blir ni sämre se till att tjata er till rullstol bara för att få komma ut en liten stund, det gör så mycket för skallen och resten av kroppen. Nu är jag isolerad igen eftersom sambon börjat jobba och jag inte har någon assistans och den dumma foglossningen försvårar allt. Men jag har ändå min balkong och får hänga med och handla lite då och då. Så jag överlever utan att bli helt galen nu.

    Hoppas det lättar för er senare.

  • heartbeat186

    där tjurigheten gick in gick vettet ut.... jag var sur o grinig efter ett stort bråk med min man tidigare idag... så jag gick utan kryckorna o hämtade min dotter.... skulle jag INTE ha gjort... nu har jag myrkryp i hela benen och smärtan är inte att snacka om.... så går det när man är tjurskallig o tänker att det ska gå ändå... väldigt svårt att acceptera att man inte kan...

  • ollileah
    Queenofice skrev 2010-03-09 12:06:36 följande:
    ollileahvet hur det känns :( speciellt när de är sånt fint väder som de är nu. Du har ingen uteplats eller balkong så du kan sitta och njuta lite av solen?
    Jo lyckligtvis, men kommer inte åt den nu pga ombyggnation (stor byggnadsställning på hela uteplatsen) -men jag kan komma åt den i vår i alla fall.
    heartbeat186 skrev 2010-03-09 12:09:14 följande:
    Känner igen det där så d skriker om det!! gjorde samma sak i helgen... tog mig inte ens upp ur badkaret på kvällen... man känner sig värdelös som inte kan göra ett dyft... jag som inte ens har bilen hemma på dagarna blir verkligen innesittande och kollandes på det fina vädret.... isen som vägarna nu består av är inte heller så rolig.... Har oxå övervägt rullstol så ja får komma ut nån gång.. idag tänkte jag vara tjurig och skita i kryckorna när ja hämtar min dotter men jag vet att jag kommer få sota för detta ikväll och imorgon! man blir inte ett dugg deppad lixom!Vilken vecka är du i?
    Ja helt j*a värdelöst att inte klara ett dyft
    Är i v. 23 så BF i juli känns j-t långt borta!
    t0va skrev 2010-03-09 12:14:28 följande:
    Känner igen det där jag med, fast foglossningen är ganska lugn just nu. Men jag tar det superförsiktigt. Min sjukdom däremot som jag haft i lite mer än 3år gjorde samma sak med mig. Började att jag hade lite ont i benen, haltade gick dåligt, sen blev det värre och värre. Handlederna gick åt h-vete så kryckor fungerade inte efter ett tag och jag blev sittandes inne. Men dum som man är så ska man ändå. Så jag köttade på och fortsatte, min balans blev mycket sämre. Kunde inte stå normalt utan att vingla, så jag fick ha någon med mig, men jag fortsatte. Tillslut så gick det inte, jag föll flera gånger. Fick hålla mig i saker när jag skulle gå till kiosken som är 150m bort, var otaliga gånger jag ringde efter sambon som då kom och hämtade mig. Blev helt isolerad hemma och galen... började bråka om hjälpmedel men fick nej, så jag köpte mig en egen rullstol för att få komma ut. Och jösses så viktigt det var att bara få följa med till ica och handla, det var min höjdpunkt på dagen. Så blir ni sämre se till att tjata er till rullstol bara för att få komma ut en liten stund, det gör så mycket för skallen och resten av kroppen. Nu är jag isolerad igen eftersom sambon börjat jobba och jag inte har någon assistans och den dumma foglossningen försvårar allt. Men jag har ändå min balkong och får hänga med och handla lite då och då. Så jag överlever utan att bli helt galen nu. Hoppas det lättar för er senare.
    Vad har du för sjukdom? Galet att du inte fick en rullstol -det är FEL! (jag är sjg själv och ordinerar ut rullstolar till höger och vänster och det SKA patienter ha när man inte kan gå utan att trilla -helst innan dess att patienten börjar trilla ) Fortsätter det såhär kontaktar jag kollegan och ber om rullstol -min "egen" är sjuk just nu. Men jag hoppas det går över med vila ngr dagar.
    heartbeat186 skrev 2010-03-09 14:40:40 följande:
    där tjurigheten gick in gick vettet ut.... jag var sur o grinig efter ett stort bråk med min man tidigare idag... så jag gick utan kryckorna o hämtade min dotter.... skulle jag INTE ha gjort... nu har jag myrkryp i hela benen och smärtan är inte att snacka om.... så går det när man är tjurskallig o tänker att det ska gå ändå... väldigt svårt att acceptera att man inte kan...
    Ja tjurig är man ju, är väl det som gör att kvinnan är "gjord" för å föda barn och inte mannen Skämt åsido. Jag har svårt att acceptera att jag gjorde allting rätt och hade mina kryckor igår och ÄNDÅ så är jag så dålig idag!

    Är hos mina föräldrar pga snickarna hemma -kan inte få bort de sablans broddarna på kryckorna men hitta morfars gamla käppar som jag går omkring med här inne och ändå så går det knappt att gå. F*n oxå, nu gråter jag igen
  • t0va

    Jadu ollileah... min SG ansåg att det var fara för mig, men ATn är en sur en som beter sig som om allt jag frågar om är sånt hon får dra av från sin egna lön. Bråkar fortfarande om varje liten sak nu 3år senare. Fick en rullstol utskriven efter 1.5år, när jag mailat typ alla i hela landstinget om det ;)

    Man vet inte vad jag har för sjukdom, teorin nu är EDS eller något liknande, men det påminner om MS. Fast inte ens det är färdigutrett... har inte fått en vettig fast läkare förrens i höstas när jag bytte vårdcentral. Stafettläkare är ingen höjdare om man behöver mer vård än för en öroninflammation.

  • heartbeat186

    Värsta med hela skiten är nog att man gråter oerhört mycket och känner sig värdelös som inte kan göra nåt.... o ingen utanför verkar förstå eller vill förstå hur man känner dom tycker man bara "larvar" sig och tror att det ska gå över om någon vecka... det är iaf så folk behandlar mig... visst d kanske blir bättre men det tror jag inte och vågar inte hoppas heller men samtidigt så kan d bli värre så man inte kan göra ett dyft ju längre man går o ju tyngre man blir....

    Ingen där ute vill förstå.... nästan så man skulle vilja ha ett trollspö o sätta smärtan på dom en dag så dom fattar!!
    dom enda som förstått mig är ni som har likadant och pensionärerna man träffat efter vägen när man gått med kryckorna=)

  • t0va
    heartbeat186 skrev 2010-03-09 15:49:14 följande:
    Värsta med hela skiten är nog att man gråter oerhört mycket och känner sig värdelös som inte kan göra nåt.... o ingen utanför verkar förstå eller vill förstå hur man känner dom tycker man bara "larvar" sig och tror att det ska gå över om någon vecka... det är iaf så folk behandlar mig... visst d kanske blir bättre men det tror jag inte och vågar inte hoppas heller men samtidigt så kan d bli värre så man inte kan göra ett dyft ju längre man går o ju tyngre man blir.... Ingen där ute vill förstå.... nästan så man skulle vilja ha ett trollspö o sätta smärtan på dom en dag så dom fattar!! dom enda som förstått mig är ni som har likadant och pensionärerna man träffat efter vägen när man gått med kryckorna=)
    Förstår dig, det var nog det värsta för mig också när min sjukdom hindrade mig som mest. Att få fattade, få förstår idag men mina närmaste anhöriga fattar ändå.

    Jag kunde inte förstå hur foglossning kan påverka så mycket förrens nu när jag själv har det, även om jag kan förstå att en smärta kan sätta hela ens liv på paus. DEt viktiga är nog att hitta små glädjeämnen och få energi, och sen försöka att inte bry sig om energitjuvarna där ute som tycker och tänker en massa. Det är svårt att tänka så. Hoppas det blir bättre för dig snart.
Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!