• ollileah

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Hej!


    Sedan v. 12 har jag fått foglossning modell värre, har gått på kryckor sen v. 14. Nu är jag i v. 19 och kan inte längre köra manuell bil (tack o lov har jag tillgång till automat som funkar -än så länge!) jag har svårt att klä på mig och det gör ont jämt jämt jämt. Nu undrar jag om jag är ensam? Har försökt titta runt på FL men inte hittat nån tråd där flera foglossare hänger ihop... Om ni finns där ute vore det skönt med lite sällsis - det är skönt å få prata av sig med de som förstår. Tänkte att vi kan följas åt, glädjas åt de växande magarna men få gnälla på det som är elände "vanlig" eller svår foglossning -sak samma Och om det nu är nån tråd därute som jag missat får ni gärna tipsa mig  - Så, finns ni därute???!
  • Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!
  • Tanja Thim

    jag var hos familjeläkaren idag och hon sjukskrev mig i två veckor för hon trodde inte att försäkringskassan skulle godkänna det.. Sen sa hon att man inte kan ha foglossning i v15 egentligen?? 
    kändes inte direkt som hon tog mig på allvar.. Sen så fick jag två kopior av intyget som hon sa att jag skulle ge till arb.givaren men ska dom ha båda? jag ska inte skicka in nått själv till försäkringskassan?

  • t0va
    Tanja Thim skrev 2010-03-16 15:54:25 följande:
    jag var hos familjeläkaren idag och hon sjukskrev mig i två veckor för hon trodde inte att försäkringskassan skulle godkänna det.. Sen sa hon att man inte kan ha foglossning i v15 egentligen??  kändes inte direkt som hon tog mig på allvar.. Sen så fick jag två kopior av intyget som hon sa att jag skulle ge till arb.givaren men ska dom ha båda? jag ska inte skicka in nått själv till försäkringskassan?
    öhh... klart man kan ha foglossning i v15. Du kan inte få träffa någon läkare på mvc istället, som har koll på sånthär. Det låter som ett riktigt stolpskott som du träffat på.
  • Tanja Thim

    men ska jag gå till en läkare på mvc nu eller ska jag vänta tills den här sjukskrivningen går ut om två veckor? A hon verkade inte fatta nånting.. känner mig lite överkörd..

  • Sooli2

    När jag var gravid fick jag foglossning redan i vecka 16 och fick jätteont i höger ljumske och kunde ibland inte gå. Värme funkade för mig. Kanske varma bad?

    Kram

  • t0va
    Tanja Thim skrev 2010-03-16 16:07:35 följande:
    men ska jag gå till en läkare på mvc nu eller ska jag vänta tills den här sjukskrivningen går ut om två veckor? A hon verkade inte fatta nånting.. känner mig lite överkörd..
    Du kanske kan se om du kan få komma till läkare på mvc, hos oss vet jag att de har lite väntetid, så då kan det vara bra att du har ditt sjukintyg nu i 2 veckor så kanske du kan få en vettig bedömning av läkaren på mvc.

    Det gör inget om du lämnar in intyg från 2 läkare om du får träffa den andra läkaren snabbt. Då går man efter det intyget som överlappar. Tyvärr är många läkare i primärvården inte speciellt kunniga på graviditeter, de ska vara allmänbildare men min uppfattning är att många kan typ inget om mycket men tror sig veta.

    Min husläkare hade vettet att säga att han inte kunde svara på mina frågor kring medicin och graviditet och hänvisade mig till mvc istället. Men få läkare gör sånt har jag märkt.
  • Queenofice

    Tanja Thim
    Säger som t0va fixa en tid till läkare på mvc i stället. De är dom som har foglossning tidigare än v15.

    Angående intyget så ska arbetsgivaren ha en och försäkringskassan ha en.

  • t0va

    vetekudde är guld värd, kör med det också. Dels för foglosningen och dels för mina andra smärtor. Så skönt att få lite lindring.

  • Tanja Thim

    Ja :) hade inte klarat mig utan den :) Mvc är det samma som kvinnokliniken på sjukhuset, för har sökt på mvc västerås och hittar inget..

Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!