• Shaun the sheep

    Pralintillverkning!

    Jag tänkte börja tillverka praliner på riktigt! Har gjort det förut,
    men då rullade jag dem vilket kändes kladdigt och tidskrävande. Så jag tänkte köpa mig några pralinformar,
    och efter lite googlande så verkar det som att iskubslådor funkar bra.
    På Ikea har de ju snygga såna, men på hemsidan står "Endast avsedd att fylla med vatten". Vad tror ni, vågar man prova ändå?
    Såg också att dom hade riktigt, riktigt snygga formar på Bagaren & Kocken, så jag kanske investerar i såna,
    men till att börja med kanske man kan satsa på något villigare


    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-10-25 17:20
    Lite roliga länkar gällande pralintillverkning!

    www.pralinformar.se

    stores.ebay.co.uk/siliconesupplies

    www.chokladsajten.com/

    www.bagarenochkocken.se

    www.tartdecor.se/group.asp

    www.mumsigt.se/index.php

    matnils.blogspot.com/2007/05/070511-chokladmockatryffel-det-enda.html

    www.villa-kamomill.se/gor-dina-egna-praliner

    sockerblomman.blogspot.com/search/label/Praliner
  • Svar på tråden Pralintillverkning!
  • Queequeg
    Snowprincess skrev 2010-12-15 23:08:20 följande:

    Vilka fina praliner ni har gjort! Glad

    Är det någon som vet om man kan göra sockerfria praliner? GÅR gör det säkert....men vad ska man stoppa i? Och var får man tag på sockerfri choklad?


    Sockerfri choklad brukar finnas bland godiset och chokladen i butiken. Köpte ljus sockerfrichoklad igår som jag hade tänkt smaksätta med lite apelsin och göra sockerfria praliner med
  • Shaun the sheep

    Hej hörni!

    Jag ska göra lite tryfflar imorgon. Tyvärr blir det inga praliner, eftersom min pralinform är som bortblåst!
    Jag kan verkligen inte förstå vart den tagit vägen... Men tryffel iallafall.
    Jag tänkte prova att använda Lindts Raspberry intense, men tror ni hallonsmaken blir för klen? Det måste ju inte smaka hallon i överflöd, men lite grann iallafall..
    Jag ska även göra en vitchokladtryffel med blåbär, samt en med mjölkchoklad. Men. jag tänkte att man kanske skulle blanda i någon spritsort, finns det någon som ni tror kan funka till kanske fler än en tryffel?
    Jag är verkligen inte alls insatt i alkoholvärlden, speciellt inte likörer och sånt. Jag hoppas att nån hinner se detta innan imorgon


    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • CoolJen
    Shaun the sheep skrev 2010-12-21 17:33:46 följande:
    Jag ska även göra en vitchokladtryffel med blåbär, samt en med mjölkchoklad. Men. jag tänkte att man kanske skulle blanda i någon spritsort, finns det någon som ni tror kan funka till kanske fler än en tryffel?
    Jag är verkligen inte alls insatt i alkoholvärlden, speciellt inte likörer och sånt. Jag hoppas att nån hinner se detta innan imorgon
     Jag fattar inte vad du menar med 'till mer än en tryffel'
  • Shaun the sheep
    CoolJen skrev 2010-12-21 18:42:44 följande:
     Jag fattar inte vad du menar med 'till mer än en tryffel'
    Ja alltså. I vanliga fall skulle jag köpa en hallonlikör till hallontryffel, och kanske choklad eller kaffelikör, till en mockatryffel. Men finns det någon likör eller rom eller nåt, som funkar till flera olika smaker?
    En likör som inte är smaksatt?
    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • CoolJen

    vet ju att pralinhuset har champagne blandat med olika smaker.


    Du kan ju även köpa tex whiskey el cognac som är gott i andra bakverk och i matlagning

  • Shaun the sheep
    CoolJen skrev 2010-12-21 19:26:39 följande:

    vet ju att pralinhuset har champagne blandat med olika smaker.


    Du kan ju även köpa tex whiskey el cognac som är gott i andra bakverk och i matlagning


    Ja, det kanske jag gör. Eller så frågar jag personalen, de vet säkert!
    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • Queequeg

    Cognac tycker jag funkar som smaksättning till de flesta tryfflar. GJorde får ca två år sedan en vit chokladtryffel smaksatt med cognac och det funkade super, den blev jättegod. Sedan passar cognac både till mörk och ljus choklad, samt även i matlagning och dricka som den är.

  • Queequeg

    Själv är jag klar med all choklad och annat godis. Imorgon ska jag ta och paketera allt i fina kartonger och cellofanpåsar efter som det ska ges bort.

    Äppel och rosmarin pralin. Hade även i lite calvados (mörkchoklad)

    salty caramel pralin (ljuschoklad)

    Messmörpralin (ljuschoklad)

    Vit hallonpralin. Blev lite misslyckad, då chokladskalet blev lite för tunt så hallontryffeln lyser igenom, använde en siliconfrom tror det beror på det då de inte är lika bra som de i hårdplast:

    Praliné (ljuschoklad)

    pepparkakstryffel (Mörkchoklad)

    Apelsintryffel (mörkchoklad)

    Kaffe och kokostryffel (mörkchoklad, doppad i vit choklad)

    Sedan har jag även gjordt:

    Ingefärs - och kokosfudge

    cappuccinofudge

    rocky road fudge

    Fransk nougat

    3 sorters gelé/marmeladgodis

    kola, blev fem olika smaker ( choklad, pepparkaka, ingefära, apelsin och en utan tillsatt smak

    vit citronkola

     

  • CoolJen
    Queequeg skrev 2010-12-22 00:51:46 följande:
    Själv är jag klar med all choklad och annat godis. Imorgon ska jag ta och paketera allt i fina kartonger och cellofanpåsar efter som det ska ges bort.

    Äppel och rosmarin pralin. Hade även i lite calvados (mörkchoklad)

    salty caramel pralin (ljuschoklad)

    Messmörpralin (ljuschoklad)

    Vit hallonpralin. Blev lite misslyckad, då chokladskalet blev lite för tunt så hallontryffeln lyser igenom, använde en siliconfrom tror det beror på det då de inte är lika bra som de i hårdplast:

    Praliné (ljuschoklad)

    pepparkakstryffel (Mörkchoklad)

    Apelsintryffel (mörkchoklad)

    Kaffe och kokostryffel (mörkchoklad, doppad i vit choklad)

    Sedan har jag även gjordt:

    Ingefärs - och kokosfudge

    cappuccinofudge

    rocky road fudge

    Fransk nougat

    3 sorters gelé/marmeladgodis

    kola, blev fem olika smaker ( choklad, pepparkaka, ingefära, apelsin och en utan tillsatt smak

    vit citronkola

     
    Synd att vi inte är släkt
  • Mysanochmimer
    Queequeg skrev 2010-12-22 00:51:46 följande:
    Själv är jag klar med all choklad och annat godis. Imorgon ska jag ta och paketera allt i fina kartonger och cellofanpåsar efter som det ska ges bort.

    Äppel och rosmarin pralin. Hade även i lite calvados (mörkchoklad)

    salty caramel pralin (ljuschoklad)

    Messmörpralin (ljuschoklad)

    Vit hallonpralin. Blev lite misslyckad, då chokladskalet blev lite för tunt så hallontryffeln lyser igenom, använde en siliconfrom tror det beror på det då de inte är lika bra som de i hårdplast:

    Praliné (ljuschoklad)

    pepparkakstryffel (Mörkchoklad)

    Apelsintryffel (mörkchoklad)

    Kaffe och kokostryffel (mörkchoklad, doppad i vit choklad)

    Sedan har jag även gjordt:

    Ingefärs - och kokosfudge

    cappuccinofudge

    rocky road fudge

    Fransk nougat

    3 sorters gelé/marmeladgodis

    kola, blev fem olika smaker ( choklad, pepparkaka, ingefära, apelsin och en utan tillsatt smak

    vit citronkola

     
    Imponerad!

    Här hemma har godisverkstan stängt för iår.
    Det blev:

    Kolafyllda chokladpraliner
    Rocky Road
    Wienernougat
    Kokosmarshmallows
    Geléhjärtan
    Mandelmassekonfekt
    Chokladdoppad lakritskola
    Saffransskorpor
    5 sorters tryfflar (mango, hallon, kaffe, whiskey, baileys)
    Starka och salta kanderade mandlar
    Skumbanafudge
    Chokladfudge med kaffe
Svar på tråden Pralintillverkning!