• Emlak

    Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?

    Bröt fotleden förra veckan och är nu opererad, gipsad i sju veckor och försöker underhålla mig med att vila och se på tv. Har en 2,5 årig tjej som blir hämtat och lämnad av sin pappa och själv känner jag mig helt hjälplös med värken efter operationen, kryckorna och rastlösheten.. Någon annan som är i samma situation och bara vill språka lite?


  • Svar på tråden Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?
  • Emlak

    Jag skriver alltid från iphonen och den fattar inte heller det där med radbyten..
    Låter jobbigt med alla bandage och strumpor men allt för att få det stöd man kan behöva så foten ska kännas normal.. Bra att nästa vecka är en helgdagshelg så jag kan få träna upp benet lite och förhoppningsvis börja lämna min dotter på förskolan, min sambo börjar jobbet kl 7 och dom öppnar 7 så han har tokstressat nu i snart två månader..

    Har en fd kollega som bröt foten hon sa att hon haltade säkert två månader efteråt och att det inte gick att småspringa till bussen för det inte fanns någon fjädring i foten men hon blev helt återställt efter dom två månaderna, så de finns ju hopp :)

  • Emlak

    Hur är det att vara gipsad på hand/armen? Har du ont? Hur har du fördrivit din sjukskrivning?

  • Hedebris

    Emlak- har mest sovit faktiskt. Har gjort så ont så jag tog starka mediciner. Det gjorde mig jättetrött.. Segt att vara gipsad höger hand

  • Emlak

    Måste vara tufft att vara utan hand.. Hur klarar du vardagen? Mina första fyra veckor med gipsat ben var inte alls kul fick inte stödja foten så allt var meckigt!

    Idag är det domedagen, gipset åker bort, ska bli så skönt men är sjukt nervös!! :(

  • Persson72

    Hoppas att det går bra i dag när gipset åker av:)) kan berätta att det känns stor skillnad från dag till dag nu! Nu går jag en hel del utan kryckor hemma, men det sliter ju lite på höften:( igår var vi på kakbuffe' så nu får jag väl lägga i en extra växel när det gäller träningen ha,ha!!

  • Emlak

    Gipset är äntligen av och det kändes konstigt i början men nu börjar jag bli kompis med det, får stödja och stå på det helt men gå med hjälp av kryckor iaf en vecka, har fått träningsprogram och ett gummiband att träna med, gör ont och böja och så men är väl bara att bita ihop, läkaren sjukskrev mig om jag vill hela juni ut, men får se hur jag gör, satsar nog på att vara tillbaka så fort jag orkar iaf.

    Har duschat, skrubbat och rakat benet.. Jätteskönt men har två fula ärr på benet så till jul eller nästa vår blir det en tjusig tatuering där istället :)

    Blir lätt goda kakor och bullar när man är sjukskriven, men tänkte satsa på att gå ner några kilon/cm under juni vi ska utesluta allt socker ( dvs GI) för vi tänkte nog ha ett litet bröllop i juli så kan ju vara trevligt att ha en tjusig klänning :)

  • Persson72

    Vad skönt att du blivit av med gipset!Du vet väl om att du kan få ut ärrersättning från försäkringsbolaget.. Så kolla upp det innan du gör nåt fint där;) Jag borde luggit i hårdträning nu för vi ska gifta oss 30 juni ;)) har i alla fall inte gått upp i vikt under dom här veckorna ha,ha!! Men det blir som det blir;) Jag har cyklat 3km i dag i alla fall och gått en promenad på 30 min!

Svar på tråden Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?