• Emlak

    Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?

    Bröt fotleden förra veckan och är nu opererad, gipsad i sju veckor och försöker underhålla mig med att vila och se på tv. Har en 2,5 årig tjej som blir hämtat och lämnad av sin pappa och själv känner jag mig helt hjälplös med värken efter operationen, kryckorna och rastlösheten.. Någon annan som är i samma situation och bara vill språka lite?


  • Svar på tråden Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?
  • Persson72

    Hej på dej!! Jodå dn första veckan har gått skapligt. Men jag har haft min syster här på besök så jag har fått lite extra hjälp o stöd;)) Var hos min underbara sjukgymnast i fredags och fick övningar att göra samt en del pepp så att jag vågar gå flera små korta promenader även om det gör ont och foten blir svullen som... Fast i dag har jag bara gått en promenad, men då gick jag från fiket o hem. I vanliga fall tar det 10 minuter nu tog det 30 minuter ;) I morgon siktar jag på antingen två promenader eller en promenad och ett litet pass i badhuset. Ha det så gott!!

  • Kajsakajak

    Hej! Hamnade precis in i er tråd ..och ville bara passa på att skriva några rader..

    Jag vet precis vad ni går igenom!! Och det är inget roligt alls :/ att bryta fotleden önskar man inte sin värsta fiende.

    I mars förra året , halkade jag och bröt jag fotleden..ett riktigt fult brott..med 1 platta..10 skruvar och två stora ärr på båda sidor...jag hoppade på dom där förbaskade kryckorna i tre månader...blev hyfsat stark i armar och axlar med resten av kroppen flöt ju ut om man säger så..man blev ju rätt stillasittande...

    Det har fortf bara gått dryga året för mig..men om ni har frågor så är det bara fråga på..för jag hade själv många undringar när det hände mig...

    Lycka till med läkningen!

  • Emlak

    Hej Kajsakajak! Nä det är inte kul med att bryta foten, jag har fem dagar kvar med gipset, hoppas sedan att jag kan gå ganska skapligt direkt efteråt
    Hur många veckor var du gipsad och fick du stödja och gå med foten när du hade gips? När kände du dig återställd igen?

    Persson: skönt att du kommit igång så mkt iaf, jag känner mig mer mobil nu då jag stödjer så städar, lagar mat och går omkring här hemma utan kryckorna, ute känns det skönt att ha dom som stöd, på måndag ryker gipset och längtar så efter en vanlig dusch, ska köra peeling på benet och sen blir det rakning :)

  • Persson72

    Ha, ha.. Ja det kan jag meddela att det behövs;)) jag satt med foten i en hink med vatten o såpa jättelänge på kvällen!! Lyllo dej som kan städa, jag är jätte svajig utan kryckor;( Men jag har cyklat på motions cyklen i dah ialla fall..

  • Emlak

    Hur länge blir du sjukskriven? Jag ska börja jobba igen den 28, men om det känns svajigt får man väl utöka sin sjukskrivning, hoppas bara att allt ska kännas bra igen efter gipset.. Känns som att man inte riktigt kan planera sommaren än när man inte vet när man kommer att känna sig stabil..

  • Persson72

    Min sjukskrivning går ut den 15:de men läkaren sa att jag skulle ringa nån dag innan så att han kan förlänga den. Får ju inte belasta fullt förrän nästa vecka. Jag jobbar ju på fabrik så jag måste ha stålhättor på mina arbetsskor , jag vet inte riktigt hur det ska gå till för härrom dagen försökte jag ta på mej min gympasko ;)) det gick ju absolut inte! Foten är så svullen så jag får ha en två storlekar större foppatoffel;( men i dag har jag gått några steg med bara en krycka. Känns bra!! Sommaren får bli som den blir. Vi brukar åka på Peace&Love festivalen v 26. Men som tur är så bestämde vi innan att vi inte ska det i år. Hade nog inta klarat av att stå och gå så mycket som det blir där. Nähä, nu e det dax för kaffe;))

  • Emlak

    Lika bra att vara sjukskriven längre, jag börjar tro att två veckor efter känns lite lite för mig men får höra efter röntgen och läkarbesöket på måndag..
    Jobbigt att det är svårt att få på sko, har du stödstrumpa på?
    Idag har jag gått hemma utan kryckor hela dagen och var på möte på jobbet och gick lite där så känner mig överansträngd i benet nu så blir Alvedon till kvällen och vila, vågar inte ta någon morfintablett..

  • Persson72

    Jag var nere hos sjukgymnasten i dag och han tyckte inte heller att jagska börja jobba på onsdag, utan vara henna ett par veckor till.. Letade i garderoben i dag o hittade mina Ecco skor, don är väldigt låga så don fick jag på mig!! Jag fick nån slags bandagetub på foten o benet ( dubbelvikt över foten) för dom trodde att stödstrumpa var för tight. Men den var så obekväm under foten så jag har bytt till stödstrumpa nu ;)) o det funkar bra! Lär nog få vänja mig vid den för utan blir foten som en fotboll. Överanstränga sig är lätt, fick börja med alvedon igen nu när jag tränar. Kajsakajak: hur går det för dej nu, svullnar foten mycket??

Svar på tråden Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?