• Emlak

    Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?

    Bröt fotleden förra veckan och är nu opererad, gipsad i sju veckor och försöker underhålla mig med att vila och se på tv. Har en 2,5 årig tjej som blir hämtat och lämnad av sin pappa och själv känner jag mig helt hjälplös med värken efter operationen, kryckorna och rastlösheten.. Någon annan som är i samma situation och bara vill språka lite?


  • Svar på tråden Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?
  • Berg04

    GRATTIS till din bebis som växer i magen. Jag hoppas oxo att du ska bli piggare Emlak...
     Och Grattis Persson till giftemålet.

    Jag tränar inte heller så mycket, tycker helt enkelt att det är så tråkigt. Man är väl lite lat. Och som du skriver Persson, det räcker långt med det vanliga i vardagen.Försöker att gå mycket i alla fall. Och det är väl huvudsaken att man ska kunna gå så normalt som man gjorde före olyckan. Fast för min del är det fortfarande lite stelt, så det blir en lite stel gång.      

  • Emlak

    Jag är mkt bättre i foten nu men fortfarande dålig på att just extraträna men tänker extra när jag går i trappor och kan springa lite men blir stel på kvällen om jag sprungit ( springer bara om jag har lite bråttom så inte mer än 10-20 m :)

    Bara att fortsätta kämpa så blir man nog bra så småningom.. :)

  • Persson72

    Hej på er!! Nyss hemkommen från Tunisien;)) det var jätteskönt med mycket sol och bad! Det var ordentlig träning för foten att gå i sanden på stranden. Hade konstant träningsvärk och ont i foten men det gick över efter ett par dagar hemma! Hoppas att ni alla har det bra i höstrusket;)

  • Berg04

    Hej på er alla. Det var ett bra tag sen vi hördes av. Jag traskar på o går o tränar på att gå så normalt som möjligt. Jag förstår nu att många säger att om man har otur kan det ta upp mot ett år, och även längre att bli som man var förut.Jag är tydligen en av dom. Jag är fortfarande lite svullen vid op-ställena. Är stel oxo, så det blir gärna att jag haltar till emellanåt. 

    Jag har varit till fotortopediska mot. här i Gävle. Har fått utprovat inägg som jag ska ha i skorna. Får hoppas att det blir bättre då. p.g.a att jag även sjunker inåt med foten. 

    Hoppas ni skriver någon rad, o talar om hur det går för er.  Kram från Berg.     

  • Berg04

    Hej, alla. Jag skrev några rader i oktober, men ingen har svarat än. Ni har kanske tröttnat på skriva. Jag ialla fall är nästan helt bra i foten. Lite stel ibland, och haltar till lite om jag går för fort. Sulle vara kul att höra en gång hur det går för er.

    Annars  önskar jag er en GOD-JUL o GOTT-NYTT-ÅR  Från Berg.  

  • Emlak

    Hej

    Ja nu känner man sig rätt bra och normal i foten.. Känner av ärret när man har tighta skor och haltar lite när jag är upp på natten.. Har fått springa lite och hoppa på ett ben hos sjukgymnasten men de kändes som att det var för tidigt.. Sen är jag gravid i v 27 nu så känns tungt och håller mig till lugnare träning

    Broddar på skorna när jag går är oxå en bra grej :)

  • Emlak

    Hej
    Idag är det ett år sen jag ramlade med cykeln.. Skönt att man är återställd i foten, får testa att springa lite sen när det blir maj..

    Hur har det gått för er andra? Har ni ansökt om någon ersättning för ärr el likn 1år efteråt?

  • Filippa02

    Hej, Ja nu har ett år passerat med lite råge (var den 9 april jag skadade mig). Det har varit mycket kämpande och träning och åter träning. Men tack och lov har det givit resultat. Är inte fullt återställd och kan inte träna riktigt så mycket och med allt jag vill. Har börjat springa på löpbandet hos sjukgymnasten och även sprungit ute vid några tillfällen, men då får jag ont och blir lite halt några dagar upp till en vecka. Jag har kunnat åka utförsåkning (var i Österriken i februari) o har även provat längdskidåkning (får mer ont då än vid utförsåkning). Ridningen är först nu som jag känner att jag är på väg tillbaka med. Det har väl varit det som varit kämpigast och fortfarande är jag lite rädd när jag rider (vill absolut inte göra om samma resa igen och ändå i perspektiv till mycket annat skulle jag kunna göra det). Men i stort sett kan jag rida ca 30 min varje dag utan att få allt för ont efteråt. Går fortfarande till sjukgymnasten ca två dagar/vecka och tränar (passar givetvis på att träna mycket annat än foten då).

    Har fått brev från försäkringsbolaget om att fota mina ärr och sända in bilder till dem, Jag ska dessutom kontakta läkare och göra invaliditetsprövning. Har en kompis som är fotograf så jag ska gå till hans ateljé och fota ärren. Jag tycker inte ärren stör mig men försäkringsbolaget har väl erfarenhet att bedöma detta (och man tar ju emot den ersättning man får). Tycker det känns värre med invaliditetsprövningen. Det är mycket jag kan göra trots skadan men visst begränsar den i väldigt många avseenden,

    Vore kul att höra hur det går för er vad gäller detta. 

  • Emlak

    Hej

    Idag fick jag äntligen besked och pengar från försäkringsbolaget, har inte världens bästa försäkringsbolag ( moderna trygghetsförsäkringar ) men blev en liten nätt summa på 15000kr iaf så jag är nöjd ( hade väl drömt och hoppas på 40000kr men ska nog vara glad att man är så rörlig och aktiv och ändå fick en slant :)

    Hur går det för er andra?

  • Babsan 52

    Hej

    Bröt min fotled den 13maj operationen den 14maj

    De satte in skenor 3brickor var gipsad först i 18dagar sedan gips byte tog bort stygnen sedan ny gips som jag hade väl ca 14 dagar bytte gips lade om såret ny gips hade gipset 6veckor 4dagar exakt får ej belasta på ytterligare 14dagar sedan efter 14dagar till sjukgymnast är svullen och röd på foten en vecka efter gipsborttagningen såromläggning hoppas det blivit okej nu med såret i alla fall

  • Pingisligan

    Hej! Bröt fotleden 2021-01-14, och kämpar på med rehabinsatser. 4 månader har det gått o foten är rejält svullen fortfarande.

    Undrar hur det har gått för er, så här efteråt. Några tips? Hur länge rehabade ni? Blev ni fullt återställda? Fick ni ut något på försäkring pga ärr eller minskad funktion/rörlighet?

Svar på tråden Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?