• Emlak

    Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?

    Bröt fotleden förra veckan och är nu opererad, gipsad i sju veckor och försöker underhålla mig med att vila och se på tv. Har en 2,5 årig tjej som blir hämtat och lämnad av sin pappa och själv känner jag mig helt hjälplös med värken efter operationen, kryckorna och rastlösheten.. Någon annan som är i samma situation och bara vill språka lite?


  • Svar på tråden Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?
  • Berg04

     I dag har det inte gått så bra . Lite ont i foten, sticker som det skulle vara hundra nålar i den, det brusar, och är öm. Troligen för att jag gick mycket i går plus träna olika övningar i går kväll. Så det kommer bakslag när man minst anar det. Men får vila lite idag, o ta i nya tag i morgon.

  • Filippa02

    Ja, man får lyssna på kroppen (=foten) och ta det lite lugnt när det känns så. Tog själv det lite lugnt på träningen idag då jag kände att jag var trött i foten efter helgen. Är viktigt att inte köra på för hårt om det inte känns bra. Fast ibland måste man utmana lite - bara man har möjlighet att vila efteråt så det inte blir för stort bakslag. Hoppas det känns bättre i foten i morgon Berg04. Det är verkligen tråkigt att vara konvalecent.

  • Persson72

    Grattis Emlak!! Vad roligt;) hur går det? Har du börjat jobba ännu? Själv jobbar jag halvtid fram till och med den 20:de juni. Då ska jag in på återbesök så får vi se vad han säger.. Efter det ska vi upp till Dalarna och fira midsommar, ska bli skönt att komma i väg lite:))

  • Emlak

    Började jobba idag fyra timmar och det känns rätt lagomt just nu, har ändå semester från 5 juli så kör halvtid fram tills dess..

    Jag kände mig lite trött efter jobbet så vilade lite och sen var jag pigg igen och lekte ute med dottern och ikväll har jag cyklat och kört ett fotträningspass och känner mig fortfarande bra, bara lite ont i höften efter att ha stått och gått..

  • Emlak

    Första jobbveckan avklarad och det har gått jättebra.. Känns lagomt med fyra timmar när man står och går jättemycket, blir trött så får vila emellanåt och jag försöker varva skor, stödstrumpor och barfota, och kryckorna har jag lämnat hemma.. Skulle kännas skönt att "lära" mig gå så det ser och känns naturligt och normalt ut, hoppas det kommer snart.. Hur går det för er andra?

  • Filippa02

    Emlak: Vad härligt att det gått så bra att jobba.

    Jag har tränat på Rehab hos sjukgymnasten varje dag i två veckor nu (ja nästan varje dag sedan 24 maj), och det har gett resultat. Rörligheten i fotleden har ökat. Jag kan gå utan kryckor. Idag gick jag 10 min på löpbandet i hastigheten 4 km/tim och det kändes riktigt bra (visst känns det i foten och gör ont i vissa lägen men på det stora taget känns det bra). Fast det är svårt att lära sig gå igen på den skadade foten. Häl, tå, hä, tå inte sätta i den friska foten förrän jag lyft på hälen på den skadade, ta lika långa steg med båda benen, inte halta för mycket när jag går osv osv. Tränar på att gå och att inte halta en stund varje dag hos sjukgymnasten. 

    Jag gillar att träna så det känns skönt att själv kunna påverka situationen till skillnad mot när foten var gipsad
    .
    Säkert kommer det lite bakslag på vägen, men det är bara att kämpa på :)    

        

  • Berg04

    Hej Emlak, kul att du kommit igång med jobbet. Jag håller  på som du, att träna på att gå normalt.

    Filippa02: som du skriver  häl,tå,häl,tå och inte sätta ner den friska förrän jag lyfter på hälen på den skadade, så tränar jag också. Det är bara det att jag har fått lite ont i det friska benets höft.  Jag felbelastar nog gärna,sätter inte ner den sjuka foten lika mycket. Men jag tränat på det mycket. Jag går fortfarande sakta, det går inte att gå i normal takt än, är för stel i foten.

    I natt fick jag gå upp o ta alvedon, hade lite ont o kunde inte sova. Men det blir väl så ibland kanske. Roligt att vi kan jämföra och prata lite, för vi förstår ju varandra, som inte andra förstår som inte har det här problemet. Ha det bra.   

        

  • Filippa02

    Glad Midsommar. Har varit med sonen på tennis läger i Falkenberg må-to. Bodde i vår stuga i Varberg. Har klippt gräs, räfsat gräs o kört det till "soptippen". Har även cyklat ute för forska gången sedan olyckan o badat i havet (15 grader). Foten har med andra ord fått ligga i denna veckan jag tycker det har gått mkt bra. Blir svullen men det gör inte så ont utan den verkar ha klarat den hårda veckan. Känns ju skönt inför semestern.

    Hoppas ni andra har det bra nu i midsommar

  • Emlak

    Hoppas att alla haft en härlig midsommar!!

    Jag jobbar och står massor så vissa dagar är jag helt slut och börjar halta lite, får ont och orkar inte köra träningscykel och övningar varje dag men jag promenerar mkt.

    Hur hår det för er att gå i trappor? Jag kan fortfarande inte böja såpass mkt på foten att jag kan sätta det friska benet på trappsteget nere men de kommer väl.. Snart semester iaf ;)

  • Berg04

    Hej på er alla, midsommarafton i våran sommarstuga, med barn o barn-barn. Dans runt midsommarstången och till barnen hade jag bundit kransar.

    Jag haltar oxo lite när jag går pga min stela fot. Det är lite jobbigt. Måste tänka på varje steg man tar. 

    EMLAK: Det är lika för mig oxo när jag ska gå ner för en trappa. Kan inte heller böja det sjuka benet, så man går ner som ett barn gör, om du förstår hur jag menar?

    Har slarvat med fotövningar ett tag nu, (tycker att det är lite tråkigt) men måste ta tag i det igen.    

          

Svar på tråden Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?