• Emlak

    Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?

    Bröt fotleden förra veckan och är nu opererad, gipsad i sju veckor och försöker underhålla mig med att vila och se på tv. Har en 2,5 årig tjej som blir hämtat och lämnad av sin pappa och själv känner jag mig helt hjälplös med värken efter operationen, kryckorna och rastlösheten.. Någon annan som är i samma situation och bara vill språka lite?


  • Svar på tråden Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?
  • Emlak

    Persson: har du börjat jobba än?

    Idag har jag shoppat loss i barkaby och kista galleria och orkar inte ens gå in i alla affärer som jag vill gå in i, känns inte alls kul :( Ska nog åka förbi jobbet imorgon och sjukskriva mig fram till semestern som läkaren skrivit, tror det är dumt att börja jobba för tidigt då jag fortfarande går med kryckor utomhus och längre sträckor..

  • Persson72

    I morgon ska jag prova att jobba igen;)) ska bli skönt att komma igång igen! Men det blir halvtid torsdag och fredag så kan jag känna efter under helgen om jag tror att jag klarar heltid eller vill köra halvtid ett tag. Så håll tummarna för mig nu;)

  • Berg04

    Jag håller tummarna att det går bra att börja jobba  Persson 72 . När opererade du dig?  Idag har jag cyklat runt här på fina cykelvägar. Vi har sommarstugan alldeles vid ett fint bruk. Där finns fint bad, minigolf, vanlig golf, lekplatser för barn, djur, cafe ,hotel med restaurang m,m. Så det känns skönt att cykla när man inte går så jättebra än.

  • Emlak

    Jag börjar jobba igen nästa vecka och kommer att gå halvtid och kollegorna vet att jag är långsam och behöver få sitta ner så det kommer nog gå bra, känns skönt att börja tjäna lite pengar iaf :)

  • Persson72

    Jag opererades 24 mars. Tycker att vissa dagar har gått jåttesalte, men när mn inser att det är 11 veckor sedan så har det ju gått rätt fort ändå! Kan hålla med om att det är skönt att kunna cykla runt lite, blir lite mer frihetskänsla;) vi får oppas på lite bättre väder frammåt baa!

  • Filippa02

    Jag har inte vågat mig ut och cykla i naturen ännu. Måste byta pedalder på cyklarna för jag har spd-pedaler (sådana som man sätter fast skorna i) och dom vågar jag inte cykla med. Man måste ju vrida foten för att komma loss. Än så länge har det bara blivit inne på motionscykeln - hemma och på gymmet hos sjukgymnasten.

    Har varit flitig denna veckan hos sjukgymnasten - träning måndag, tisdag, torsdag och fredag. Tycker att jag gör framsteg. Bitvis kan jag gå riktigt bra utan kryckor men det är lätt att det blir bakslag framåt dagen då foten blir trött och då är det svårt att gå. Men det är så härligt att få träna igen. Ska träna i vart fall må-to nästa vecka igen (lika bra att köra på när man ändå är igång). Klarar mig ännu så länge utan att ta värktabletter (åt alvedon de två första veckorna men sedan har det gått bra utan och det känns skönt. Fast kanske det kommer att göra mer ont när jag börjar gå mer och mer. Vad tränar ni för rörelser när ni är hos sjukgymnasterna?

    Hoppas det går bra för er att börja arbeta. Jag tror jag ska försöka bli halvt sjukskriven för jag känner att om jag varit anställd skulle jag nog inte klara heltid. Och även om jag är egenföretagare och gör lite som jag vill vad gäller arbetstider så gäller ju samma regler för mig. Mycket pärmar att bära + dator när jag ska på kundbesök och tror inte att jag fixar en heldag ännu.   

  • Emlak

    I lördags passade jag på att gifta mig på Skansens Drop in bröllop, blev lite otaditionellt med gympaskor men det gick bra ändå :)
    Gick massor och det går bra men känner verkligen att jag behöver kryckorna.. Hur länge ska det eg ta innan man kan gå normalt igen och tillome kunna ta något springsteg??

    Imorgon är det dags för jobb, hoppas att det ska gå bra och att jag kan typ "slappa" bort mina 4 arbetstimmar :)

  • Berg04

    GRATTIS TILL BRUDEN, Du var säkert fin i dina gympaskor. Ja du, kryckorna hade jag oxo länge säkert 2,5 månad. Jag tycker oxo det är jobbigt att inte kunna gå i normal takt. Om jag försöker att gå lite fortare så blir det gärna lite haltande gång fortfarande. Jag är även lite långsammare i rörelserna, men det kan bero på att jag har lite dålig balans än, enligt min sjukgymnast.

    Jag är även svullen o öm på operationsställena vid fotknölarna, men det ska väl bli bättre med tiden hoppas man.

    Kul ändå för dig  att börja jobba. Dom ringde från min gamla arbetplats o fråga om jag kunde jobba lite i sommar, men jag sa ifrån. Ev. i slutet av augusti eller i september. Det käns skönt att man kan bestämma själv när man kan jobba nu.  
      

  • Filippa02

    Emlak: STORT GRATTIS  Skrattande 

    Ja, man vill ju inget hellre än att kunna gå en riktigt lång promenad och jag längtar även efter att ge mig ut och springa. När jag frågade om att springa så sa läkaren att jag skulle räkna med att det tar ca 1 år innan det kommer att kännas så bra. Fast till sommaren hoppas jag att det ska gå att gå lite längre promenader.

    Nu i helgen har vi varit vid vår stuga på västkusten och jag har gått ganska mycket och utan kryckor en hel del. Det har känts ganska ok, men jag blir trött i foten och lite svullen över leden (fotknölarna). Fast bitvis går det riktigt bra och tack och lov får jag inte så ont att jag behöver ta värktabletter.

    Berg04: Vad skönt att inte behöva jobba och klokt att säga nej över sommaren. Det är ju bättre att lägga energin på att träna för det tar mycket tid det också.

    I morgon bitti är det dags för besök hos sjukgymnasten igen och träning på deras gym.

Svar på tråden Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?