• ljung och viol

    Har du testat lchf?

    Nyfiken på hur många som testat denna "diet" som är så inne nu.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Har du testat lchf?
  • Susanne 977

    Jag har ätit enligt LCHF men slutade pga hälsoskäl. Fick stora problem med gallan.
    Blev skönt nog bra efter jag slutade äta så och har sluppit fler anfall.

  • Mandel
    MrsC74 skrev 2012-07-08 15:06:30 följande:
    Men som sagt man behöver inte vara Einstein själv för att förstå vad så mycket fett gör med kroppen.
    Hur mycket fett äter man?

    Har du missat forskningen kring att det är socker som är orsaken till höga blodfetter som ställer till hjärt- & kärlsjukdommar?
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • yena89

    Jag mår som bäst när jag äter LCHF. Tyvärr är jag dock mänsklig och faller för bröd och pasta ibland.
    Min kropp klarar helt enkelt inte mkt kolhydrater.

    Om folk skulle sätta sig in på vad LCHF faktiskt är innan dom börjar gapa och skrika om hur farligt det är så hade vi inte haft så många dumma diskussioner.
    Folk verkar tro att man äter kilovis med blodiga biffar som simmar i en salig blandning av smör och beasås och allt sköljs ner med en liter grädde, så är det INTE!

    Hur kan det vara extremt att ta bort mjöl och socker och minska på kolhydarterna? Är man normalviktig och aktiv kan man till och med äta lite mängder av råris, potatis, rotfrukter och frukt.

    Det finns INGA bevis på att mättad fett är farligt. Och ni som gapar om det kan ju komma med en studie för "ja men det vet ju alla" håller inte.

    Man äter inga enorma mängder fett med LCHF. Man äter en hög ENERGIPROCENT fett, det är STOR skillnad. Fett är energirikt så det behövs inte många gram för att komma upp i en hög fettprocent.

    Här är två bilder på en normal LCHF måltid:

    KYCKLINGSALLAD: Sallad, tomater, paprika, avokado, kyckling, ägg (VITAMINER) och en klick örtmajonäs.



    Biff med sallad och tzaziki.


    Nämn EN sak som är onyttig med dessa måltider. Enda skillnaden är avsaknaden av pasta eller couscouc i salladen och potatisen i andra bilden (som man kan lägga till i liten mängd om man ät normalviktig)
    I'm only responsible for what I say, not what you understand.
  • yena89
    Susanne 977 skrev 2012-07-08 17:48:32 följande:
    Jag har ätit enligt LCHF men slutade pga hälsoskäl. Fick stora problem med gallan.
    Blev skönt nog bra efter jag slutade äta så och har sluppit fler anfall.
    Jag fick också problem med gallan men då var det att jag redan hade stenar från tallriksmodellen/GI som sköljdes ut när gallan plötsligt började användas igen.

    Så det behöver inte vara LCHF's fel att du får ont i gallan. Eller det är det ju men det är bara för LCHF rensade gallan.

    Men det KAN ju varit annat för dig. jag vet inte
    I'm only responsible for what I say, not what you understand.
  • Themis
    Scream2 skrev 2012-07-08 17:34:03 följande:
    I kombination med kolhydrater då kanske? Finns det nån studie, nån långsiktig som verkligen tittar på LCHF tänkt och inget annat som visar på att kosten med lite kolhydrater, normalt med protein och lite mer fett orsakar hjärt-kärlsjukdomar?
    Man kan givetvis inte ha långtidsstudier på något som blivit inne relativt nyligen. Fettdieter har visserligen funnits sedan 1800-talet men man gjorde ju inga kontrollerade studier då som kan litas på idag.

    Men så här tänker några med medicinsk kunskap:

    www.lakartidningen.se/07engine.php

    Lite klipp:

    De risker man ser vid högt intag av fett och protein är framför allt (Tabell III)


    • förhöjda blodfetter vid måltid


    • nedsatt kognitiv funktion


    • ökad inflammatorisk reaktion/cancer.


    Ökad inflammatorisk reaktion är sannolikt en bakomliggande orsak till flera olika sjukdomar, inte bara hjärt–kärlsjukdomar och typ 2-diabetes utan även psoriasis, reumatoid artrit, astma och depression.

    --

    En metaanalys har visat att en västerländsk kost med rikligt med fett, kött och mjölkprodukter var associerad med ­högre förekomst av neurodegenerativa sjukdomar såsom Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom jämfört med en medelhavskost, som är en kolhydratbaserad kost med rikligt med frukt och grönsaker samt fisk [20]. Förklaringen är skyddseffekter i medelhavskosten både av polyfenoler från frukt och grönsaker och av omega 3-fetter och olika vitaminer som finns i fisk.


    I en annan studie har man funnit att en kost baserad på kött, stekt mat och högfettmjölkprodukter gav högre frekvens av depression hos en medelålders befolkning som följdes i fem år än en kost baserad på frukt och grönsaker [21]. En förklaring till depression av fett- och proteinrik kost är att den ger högre oxidativ stress, vilket visats ge depression [22].


    Hög oxidativ stress av fett och protein beror på att kroppen behöver mycket syre för att förbränna dessa födoämnen jämfört med kolhydrater. En kost baserad på frukt och grönsaker innehåller dessutom antioxidanter, som motverkar oxidativ stress.


    En annan förklaring till en lägre frekvens av depres­sion med en frukt- och grönsaksrik kost är att grönsaker innehåller folsyra. En finsk studie har påvisat en korrelation mellan låga folsyranivåer och depression [23]. Folsyra finns i stora mängder i grönsaker med grön färg (kål, sparris, spenat), men även i torkade grönsaker (linser, kikärter). Hos människan behövs folsyran för bildning av myelin, neurotransmittorer och membran.


    Fettrik kost kan också framkalla beroende. Detta är ett överraskande fynd, eftersom man tidigare associerat beroendeutveckling av kost endast med socker. Beroendeutvecklingen är kraftig för fet mat, baserat på observationen att avbrott av en fettrik diet framkallar en oväntat hög emotionell stress [24]. Drivkraften för många dieter är belöning och stressbefrielse [25].


    Fettrik diet framkallar även sömnighet, särskilt hos kvinnor [6]. I en lista över ämnen som verkar sömngivande ligger fettmolekyler överst, följt av protein, medan kolhydrater ligger längre ner på listan. Sömnighet på dagen kan leda till att nattsömnen blir mindre effektiv och av lägre kvalitet.


    Också sämre minne och lägre sinnesstämning


    Slutligen kan fettrik diet framkalla minnesstörningar [26]. Glukos är hjärnans primära bränsle, och man har beräknat att hjärnan normalt behöver 130 g glukos per dag. Vid en högfettdiet begränsas glukosintaget till 20 g per dag initialt. Detta leder till en intensiv fettförbränning, som leder till att ketonkroppar bildas. Dessa används sedan av hjärnan och av kroppen. Medicinskt används ketogena dieter för att motverka epilepsi och kramper. Forskning har emellertid visat att fettrik diet hos försöksdjur inte bara minskar kramper, utan även minskar hjärnans tillväxt och försämrar vissa kognitiva förmågor [27].


    Detta har följts upp i olika humanstudier. I en studie fick personer följa antingen en högfettdiet eller en kolhydratdiet under 3 veckor [26]. Framför allt när det gällde reaktionsförmågan var personerna som följde fettdieten långsammare än de som följde kolhydratdieten. Man såg också en lägre förmåga att utföra mer avancerade minnestest, som att komma ihåg en sifferrad baklänges, hos personerna som följt högfettdieten. Under den korta perioden av 3 veckor fanns det ingen skillnad i sinnesstämning. Förklaringen mellan de båda dietgrupperna kan vara tillgängligheten av glukos, som har en aktiverande effekt på hjärnan.
    ---

    Och varför skulle det också vara positivt för hjärnfunktionen att förneka hjärnan dess primära bränsle- finns det överhuvudtaget något som gör att det låter logiskt? Obestämd

    LCHF= Hål i huvet, så väl bildligt som fysiologiskt.
    Alla starka mänskliga känslor resulterar förr eller senare i slem.
  • Faile
    Themis skrev 2012-07-08 17:53:56 följande:
    Man kan givetvis inte ha långtidsstudier på något som blivit inne relativt nyligen. Fettdieter har visserligen funnits sedan 1800-talet men man gjorde ju inga kontrollerade studier då som kan litas på idag.

    Men så här tänker några med medicinsk kunskap:

    www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=...

    Lite klipp:

    De risker man ser vid högt intag av fett och protein är framför allt (Tabell III)


    • förhöjda blodfetter vid måltid


    • nedsatt kognitiv funktion


    • ökad inflammatorisk reaktion/cancer.


    Ökad inflammatorisk reaktion är sannolikt en bakomliggande orsak till flera olika sjukdomar, inte bara hjärt–kärlsjukdomar och typ 2-diabetes utan även psoriasis, reumatoid artrit, astma och depression.

    --

    En metaanalys har visat att en västerländsk kost med rikligt med fett, kött och mjölkprodukter var associerad med ­högre förekomst av neurodegenerativa sjukdomar såsom Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom jämfört med en medelhavskost, som är en kolhydratbaserad kost med rikligt med frukt och grönsaker samt fisk [20]. Förklaringen är skyddseffekter i medelhavskosten både av polyfenoler från frukt och grönsaker och av omega 3-fetter och olika vitaminer som finns i fisk.


    I en annan studie har man funnit att en kost baserad på kött, stekt mat och högfettmjölkprodukter gav högre frekvens av depression hos en medelålders befolkning som följdes i fem år än en kost baserad på frukt och grönsaker [21]. En förklaring till depression av fett- och proteinrik kost är att den ger högre oxidativ stress, vilket visats ge depression [22].


    Hög oxidativ stress av fett och protein beror på att kroppen behöver mycket syre för att förbränna dessa födoämnen jämfört med kolhydrater. En kost baserad på frukt och grönsaker innehåller dessutom antioxidanter, som motverkar oxidativ stress.


    En annan förklaring till en lägre frekvens av depres­sion med en frukt- och grönsaksrik kost är att grönsaker innehåller folsyra. En finsk studie har påvisat en korrelation mellan låga folsyranivåer och depression [23]. Folsyra finns i stora mängder i grönsaker med grön färg (kål, sparris, spenat), men även i torkade grönsaker (linser, kikärter). Hos människan behövs folsyran för bildning av myelin, neurotransmittorer och membran.


    Fettrik kost kan också framkalla beroende. Detta är ett överraskande fynd, eftersom man tidigare associerat beroendeutveckling av kost endast med socker. Beroendeutvecklingen är kraftig för fet mat, baserat på observationen att avbrott av en fettrik diet framkallar en oväntat hög emotionell stress [24]. Drivkraften för många dieter är belöning och stressbefrielse [25].


    Fettrik diet framkallar även sömnighet, särskilt hos kvinnor [6]. I en lista över ämnen som verkar sömngivande ligger fettmolekyler överst, följt av protein, medan kolhydrater ligger längre ner på listan. Sömnighet på dagen kan leda till att nattsömnen blir mindre effektiv och av lägre kvalitet.


    Också sämre minne och lägre sinnesstämning


    Slutligen kan fettrik diet framkalla minnesstörningar [26]. Glukos är hjärnans primära bränsle, och man har beräknat att hjärnan normalt behöver 130 g glukos per dag. Vid en högfettdiet begränsas glukosintaget till 20 g per dag initialt. Detta leder till en intensiv fettförbränning, som leder till att ketonkroppar bildas. Dessa används sedan av hjärnan och av kroppen. Medicinskt används ketogena dieter för att motverka epilepsi och kramper. Forskning har emellertid visat att fettrik diet hos försöksdjur inte bara minskar kramper, utan även minskar hjärnans tillväxt och försämrar vissa kognitiva förmågor [27].


    Detta har följts upp i olika humanstudier. I en studie fick personer följa antingen en högfettdiet eller en kolhydratdiet under 3 veckor [26]. Framför allt när det gällde reaktionsförmågan var personerna som följde fettdieten långsammare än de som följde kolhydratdieten. Man såg också en lägre förmåga att utföra mer avancerade minnestest, som att komma ihåg en sifferrad baklänges, hos personerna som följt högfettdieten. Under den korta perioden av 3 veckor fanns det ingen skillnad i sinnesstämning. Förklaringen mellan de båda dietgrupperna kan vara tillgängligheten av glukos, som har en aktiverande effekt på hjärnan.
    ---

    Och varför skulle det också vara positivt för hjärnfunktionen att förneka hjärnan dess primära bränsle- finns det överhuvudtaget något som gör att det låter logiskt? Obestämd

    LCHF= Hål i huvet, så väl bildligt som fysiologiskt.
    Och här finns en annan syn på det hela,
    http://www.lakartidningen.se/07engine.php?sectionId=0&articleId=17888

    Och din kommentar längst ner är väl ganska onödig?
    Jag förstår verkligen inte behovet vissa har av att trycka ner och förolämpa andra för att man väljer en annan kost.     
      
    Sluta jiddra, börja trolla!
  • yena89
    Themis skrev 2012-07-08 17:53:56 följande:
    Man kan givetvis inte ha långtidsstudier på något som blivit inne relativt nyligen. Fettdieter har visserligen funnits sedan 1800-talet men man gjorde ju inga kontrollerade studier då som kan litas på idag.

    Men så här tänker några med medicinsk kunskap:

    www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=...

    Lite klipp:

    De risker man ser vid högt intag av fett och protein är framför allt (Tabell III)


    Med LCHF äter man inte mycket protein, bara en högre energiandel fett. Det kan alltså inte kopplas till LCHF,


    • förhöjda blodfetter vid måltid


    • nedsatt kognitiv funktion


    • ökad inflammatorisk reaktion/cancer.


    Ökad inflammatorisk reaktion är sannolikt en bakomliggande orsak till flera olika sjukdomar, inte bara hjärt–kärlsjukdomar och typ 2-diabetes utan även psoriasis, reumatoid artrit, astma och depression.

    --

    En metaanalys har visat att en västerländsk kost med rikligt med fett, kött och mjölkprodukter var associerad med ­högre förekomst av neurodegenerativa sjukdomar såsom Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom jämfört med en medelhavskost, som är en kolhydratbaserad kost med rikligt med frukt och grönsaker samt fisk [20]. Förklaringen är skyddseffekter i medelhavskosten både av polyfenoler från frukt och grönsaker och av omega 3-fetter och olika vitaminer som finns i fisk. 


    Med LCHF äter man mycket grönsaker och man äter även fisk. Man äter inte massvis med mejerier eftersom de innehåller för mkt mjölksocker. Man kan även äta en frukt om dagen om man nu klarar det. Det finns inga vitaminer i frukt som man inte får i sig genom ägg och grönsaker.


    I en annan studie har man funnit att en kost baserad på kött, stekt mat och högfettmjölkprodukter gav högre frekvens av depression hos en medelålders befolkning som följdes i fem år än en kost baserad på frukt och grönsaker [21]. En förklaring till depression av fett- och proteinrik kost är att den ger högre oxidativ stress, vilket visats ge depression [22].


    LCHF är INTE baserad på kött, studien kan därmed inte kopplas till LCHF. LCHF baseras på grönsaker om man kollar till mängden mat på tallriken.


    Hög oxidativ stress av fett och protein beror på att kroppen behöver mycket syre för att förbränna dessa födoämnen jämfört med kolhydrater. En kost baserad på frukt och grönsaker innehåller dessutom antioxidanter, som motverkar oxidativ stress.


    Man äter mycket grönsaker med LCHF och även bär, inga problemn att få i sig antioxidanter.


    En annan förklaring till en lägre frekvens av depres­sion med en frukt- och grönsaksrik kost är att grönsaker innehåller folsyra. En finsk studie har påvisat en korrelation mellan låga folsyranivåer och depression [23]. Folsyra finns i stora mängder i grönsaker med grön färg (kål, sparris, spenat), men även i torkade grönsaker (linser, kikärter). Hos människan behövs folsyran för bildning av myelin, neurotransmittorer och membran.


    Återigen, MAN ÄTER GRÖNSAKER MED LCHF! Framförallt gröna grönsaker som snackas om här.


    Fettrik kost kan också framkalla beroende. Detta är ett överraskande fynd, eftersom man tidigare associerat beroendeutveckling av kost endast med socker. Beroendeutvecklingen är kraftig för fet mat, baserat på observationen att avbrott av en fettrik diet framkallar en oväntat hög emotionell stress [24]. Drivkraften för många dieter är belöning och stressbefrielse [25].


    Man har inte kunnat visa att fett stimulerar beroende centrum. Däremot socker. Fett i sig ger alltså inte beroende, utan då fet mat som pizza, hamburgare pommes och då är det en BLANDNING och innehåller socker, som triggar beroendet.


    Fettrik diet framkallar även sömnighet, särskilt hos kvinnor [6]. I en lista över ämnen som verkar sömngivande ligger fettmolekyler överst, följt av protein, medan kolhydrater ligger längre ner på listan. Sömnighet på dagen kan leda till att nattsömnen blir mindre effektiv och av lägre kvalitet.


    Anektodiskt motbevis av alla LCHFare som blir mkt piggare


    Också sämre minne och lägre sinnesstämning


    Mannen med världens bästa minne äter LCHF.


    Slutligen kan fettrik diet framkalla minnesstörningar [26]. Glukos är hjärnans primära bränsle, och man har beräknat att hjärnan normalt behöver 130 g glukos per dag. Vid en högfettdiet begränsas glukosintaget till 20 g per dag initialt. Detta leder till en intensiv fettförbränning, som leder till att ketonkroppar bildas. Dessa används sedan av hjärnan och av kroppen. Medicinskt används ketogena dieter för att motverka epilepsi och kramper. Forskning har emellertid visat att fettrik diet hos försöksdjur inte bara minskar kramper, utan även minskar hjärnans tillväxt och försämrar vissa kognitiva förmågor [27]. 


    Glukos kan kroppen framställa själv av fett och proteiner och hjärnan drivs dessutom utmärkt på ketoner.


    Detta har följts upp i olika humanstudier. I en studie fick personer följa antingen en högfettdiet eller en kolhydratdiet under 3 veckor [26]. Framför allt när det gällde reaktionsförmågan var personerna som följde fettdieten långsammare än de som följde kolhydratdieten. Man såg också en lägre förmåga att utföra mer avancerade minnestest, som att komma ihåg en sifferrad baklänges, hos personerna som följt högfettdieten. Under den korta perioden av 3 veckor fanns det ingen skillnad i sinnesstämning. Förklaringen mellan de båda dietgrupperna kan vara tillgängligheten av glukos, som har en aktiverande effekt på hjärnan.

    Självklart hinner inte kroppen ställa om sig efter 3 veckor. Att byta till fettdrift är en enorm omställning för kroppen och kan ta upp till 6 månader. Korta studier kan du alltså glömma.
    ---

    Och varför skulle det också vara positivt för hjärnfunktionen att förneka hjärnan dess primära bränsle- finns det överhuvudtaget något som gör att det låter logiskt? Obestämd

    LCHF= Hål i huvet, så väl bildligt som fysiologiskt.
    Mina kommentarer i fetstil.
    Kom med studier som faktiskt visar nånting istället för att bara kopiera och klistra in utan att ha kunskap om vad du precis har "skrivit".
    I'm only responsible for what I say, not what you understand.
  • Scream2
    Themis skrev 2012-07-08 17:53:56 följande:
    Man kan givetvis inte ha långtidsstudier på något som blivit inne relativt nyligen. Fettdieter har visserligen funnits sedan 1800-talet men man gjorde ju inga kontrollerade studier då som kan litas på idag.

    Men så här tänker några med medicinsk kunskap:

    www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=...

    Lite klipp:

    De risker man ser vid högt intag av fett och protein är framför allt (Tabell III)


    • förhöjda blodfetter vid måltid


    • nedsatt kognitiv funktion


    • ökad inflammatorisk reaktion/cancer.


    Ökad inflammatorisk reaktion är sannolikt en bakomliggande orsak till flera olika sjukdomar, inte bara hjärt–kärlsjukdomar och typ 2-diabetes utan även psoriasis, reumatoid artrit, astma och depression.

    --

    En metaanalys har visat att en västerländsk kost med rikligt med fett, kött och mjölkprodukter var associerad med ­högre förekomst av neurodegenerativa sjukdomar såsom Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom jämfört med en medelhavskost, som är en kolhydratbaserad kost med rikligt med frukt och grönsaker samt fisk [20]. Förklaringen är skyddseffekter i medelhavskosten både av polyfenoler från frukt och grönsaker och av omega 3-fetter och olika vitaminer som finns i fisk.


    I en annan studie har man funnit att en kost baserad på kött, stekt mat och högfettmjölkprodukter gav högre frekvens av depression hos en medelålders befolkning som följdes i fem år än en kost baserad på frukt och grönsaker [21]. En förklaring till depression av fett- och proteinrik kost är att den ger högre oxidativ stress, vilket visats ge depression [22].


    Hög oxidativ stress av fett och protein beror på att kroppen behöver mycket syre för att förbränna dessa födoämnen jämfört med kolhydrater. En kost baserad på frukt och grönsaker innehåller dessutom antioxidanter, som motverkar oxidativ stress.


    En annan förklaring till en lägre frekvens av depres­sion med en frukt- och grönsaksrik kost är att grönsaker innehåller folsyra. En finsk studie har påvisat en korrelation mellan låga folsyranivåer och depression [23]. Folsyra finns i stora mängder i grönsaker med grön färg (kål, sparris, spenat), men även i torkade grönsaker (linser, kikärter). Hos människan behövs folsyran för bildning av myelin, neurotransmittorer och membran.


    Fettrik kost kan också framkalla beroende. Detta är ett överraskande fynd, eftersom man tidigare associerat beroendeutveckling av kost endast med socker. Beroendeutvecklingen är kraftig för fet mat, baserat på observationen att avbrott av en fettrik diet framkallar en oväntat hög emotionell stress [24]. Drivkraften för många dieter är belöning och stressbefrielse [25].


    Fettrik diet framkallar även sömnighet, särskilt hos kvinnor [6]. I en lista över ämnen som verkar sömngivande ligger fettmolekyler överst, följt av protein, medan kolhydrater ligger längre ner på listan. Sömnighet på dagen kan leda till att nattsömnen blir mindre effektiv och av lägre kvalitet.


    Också sämre minne och lägre sinnesstämning


    Slutligen kan fettrik diet framkalla minnesstörningar [26]. Glukos är hjärnans primära bränsle, och man har beräknat att hjärnan normalt behöver 130 g glukos per dag. Vid en högfettdiet begränsas glukosintaget till 20 g per dag initialt. Detta leder till en intensiv fettförbränning, som leder till att ketonkroppar bildas. Dessa används sedan av hjärnan och av kroppen. Medicinskt används ketogena dieter för att motverka epilepsi och kramper. Forskning har emellertid visat att fettrik diet hos försöksdjur inte bara minskar kramper, utan även minskar hjärnans tillväxt och försämrar vissa kognitiva förmågor [27].


    Detta har följts upp i olika humanstudier. I en studie fick personer följa antingen en högfettdiet eller en kolhydratdiet under 3 veckor [26]. Framför allt när det gällde reaktionsförmågan var personerna som följde fettdieten långsammare än de som följde kolhydratdieten. Man såg också en lägre förmåga att utföra mer avancerade minnestest, som att komma ihåg en sifferrad baklänges, hos personerna som följt högfettdieten. Under den korta perioden av 3 veckor fanns det ingen skillnad i sinnesstämning. Förklaringen mellan de båda dietgrupperna kan vara tillgängligheten av glukos, som har en aktiverande effekt på hjärnan.
    ---

    Och varför skulle det också vara positivt för hjärnfunktionen att förneka hjärnan dess primära bränsle- finns det överhuvudtaget något som gör att det låter logiskt? Obestämd

    LCHF= Hål i huvet, så väl bildligt som fysiologiskt.
    Nu har jag inget intresse att sitta och gå igenom varje enskild studie och därmed är det ganska löst hängande fakta, för hur många ingick i studierna. Vad är en högfettdiet eller kolhydratdiet?  Fett rik kost kan framkalla beroende, jaha...och vad åt man mer än fett då? Bara fett? Fett i kombination? Var utesluter man folsyra inom LCHF? Västerländs kost kontra medelhavskost...misstänker att den västerländska var rik på fett men även på kolhydrater...

    Ja det fanns bara genom snabb genomläsning MÅNGA frågetecken och det verkar ju trots allt vimla av läkare och forskare som äter LCHF och producerar information och material och inte verkar då dom ha hål i huvudet Verkar vara fler än mig som dessutom pluggat på hög nivå och klarat det utmärkt....men som alltid, allt passar inte alla och man behöver inte vara bitter för det....
  • Emeraldy

    Jag mådde fysiskt väldigt dåligt när jag provade äta enligt LCHF, så nej, det var ingenting för mig. För mig passar det bättre med typ viktväktar-tänk där precis allt är tillåtet, i måttlig mängd.


  • Themis
    Faile skrev 2012-07-08 18:08:45 följande:
    Och här finns en annan syn på det hela,
    www.lakartidningen.se/07engine.php?sectionId=...

    Och din kommentar längst ner är väl ganska onödig?
    Jag förstår verkligen inte behovet vissa har av att trycka ner och förolämpa andra för att man väljer en annan kost.     
    Översättning= Det är min personliga åsikt, baserat på grundförutsättningen att hjärnan behöver glukos för optimal funktion, att det logiskt sett borde vara skadligt för hjärnan att utesluta kolhydrater till den nivå som LCHF-dieten rekommenderar, på längre sikt.

    Att fanatiskt argumentera för en ensidig kost är enligt min mening historiskt okunnigt och dumt.
    Alla starka mänskliga känslor resulterar förr eller senare i slem.
Svar på tråden Har du testat lchf?