• Anonym (OOPS!)

    Snart adoption. GRAVID!

    Under 2004 - 2008 försökte jag och min skaffa barn. Vi gick igenom ALLT. Med allt menar jag allt. Inget fungerade. Inte ett enda plus! Vi fick reda på att jag var infertil och skulle aldrig kunna bli gravid. En jävligt stor sorg.... Men, vi bestämde oss för adoption och har stått i kö sedan 2009.

    För en månad sedan fick vi vårat samtal. En liten flicka på 13 månader finns i Thailand som vi har blivit matchade med. Resan ska bli av i augusti.

    Jag är 38 år. Har inte haft mens på två år och faktiskt fått sagt till mig att jag är infertil. Därför har vi inte skyddat oss under dessa år (som man ska om man adopterar) Senaste veckorna har jag mått illa, kräkts och haft alla möjliga jobbiga symptom. Har inte haft EN enda tanke på att jag kunde vara gravid. Det har inte funnits i hjärnan liksom.

    Igår gick jag till VC för att kolla upp vad det är med mig. Har alltid haft problem med väldigt lågt blodtryck och tänkte att det var det som spökade.

    "Kan du vara gravid?" frågade sköterskan. Jag skrattade och sa att det inte var möjligt. Men hon övertalade mig att göra ett test. Och jag plussade. Kom i någon slags chock. Bröt ihop och gick hem till min man och berättade.

    Och nu sitter vi här. Vad i helevete ska vi göra?

    Det känns HELT uteslutet att inte åka och hämta vårat barn i Thailand. Och det känns HELT uteslutet att ta bort detta barn.

    Jag vågar inte ringa ngn och berätta. HJÄLP!

  • Svar på tråden Snart adoption. GRAVID!
  • Anonym (wioo)

    Grattis!!

    Tycker ni ska hämta lilltjejen oxå. Låsas om som om du inte vet att du är gravid.
    Finns ju en del som gått nio månader och inte vetat att dom ska föda.
    Och när magen börja komma så kan du ju bli överraskad:P

  • Matruska

    En familj jag känner hade två barn från förr, och skulle adoptera ett tredje. Bara någon vecka efter att de fått veta att en liten kille väntar på dem i Indien(tror jag det var) så blir mamman med barn. Men det gick bra och de fick behålla båda barnen - alltså både det egna och adoptivbarnet.

  • Anonym (Vet 2...)

    Jag känner 2 familjer som har gått igenom exakt samma sak dom du! De har har nu både adopterade barn och biologiska barn! Var inget snack om att de inte skulle hämta hem barnen trots graviditet!

  • Pelargonen

    TS: Snälla, kan du hålla oss uppdaterade så vi får veta hur det går? Eller inboxa om du vill? Jag blir så nyfiken och glad, det här är ju en riktig solskenshistoria! Solig

  • Joz1a

    Stort grattis!!! Å blir så glad för eran skull!!
    Känner ett par som vart med om liknande historia. De fick oxå behålla barnen. Det roliga var att de var svenskar och adoptiv barnet var från Polen och var ljushårig och blåögd. Så när de hade sina två ungar var det inte många som kunde se att adoptiv barnet inte var deras biologiska.

    Tänker på föräldrar som skaffar barn riktigt tätt. De har klarat det. Varför skulle inte ni klara det?
    Ni är ju medvetna om adoptivbarnets behov av trygghet och kärlek. Så behandlar man det precis som det andra biologiska barnet, så ser jag inget problem i det?..
    ( förlåt att jag skriver luddigt, jag har svårt att utrycka mig bra. Men hoppas ni förstår ändå. Ville bara dela med mig av detta)

    Ännu en gång, grattis!!!

  • Pimpinellan

    Bara att gratulera! Dessutom måste jag få inflika att infertil är inte densamma som steril. Väldigt få är verkligen sterila,d.v.s saknar till 100% förmågan att bli gravida.  Är man "bara" infertil kan man rent teoretiskt bli gravid för eller senare vilket du blivit så steril var du uppenbarligen inte. Inte heller de två par jag vet om som "försökte" 20 år innan de fick barn. Allt kan hända! Glad

Svar på tråden Snart adoption. GRAVID!