• Anonym (OOPS!)

    Snart adoption. GRAVID!

    Under 2004 - 2008 försökte jag och min skaffa barn. Vi gick igenom ALLT. Med allt menar jag allt. Inget fungerade. Inte ett enda plus! Vi fick reda på att jag var infertil och skulle aldrig kunna bli gravid. En jävligt stor sorg.... Men, vi bestämde oss för adoption och har stått i kö sedan 2009.

    För en månad sedan fick vi vårat samtal. En liten flicka på 13 månader finns i Thailand som vi har blivit matchade med. Resan ska bli av i augusti.

    Jag är 38 år. Har inte haft mens på två år och faktiskt fått sagt till mig att jag är infertil. Därför har vi inte skyddat oss under dessa år (som man ska om man adopterar) Senaste veckorna har jag mått illa, kräkts och haft alla möjliga jobbiga symptom. Har inte haft EN enda tanke på att jag kunde vara gravid. Det har inte funnits i hjärnan liksom.

    Igår gick jag till VC för att kolla upp vad det är med mig. Har alltid haft problem med väldigt lågt blodtryck och tänkte att det var det som spökade.

    "Kan du vara gravid?" frågade sköterskan. Jag skrattade och sa att det inte var möjligt. Men hon övertalade mig att göra ett test. Och jag plussade. Kom i någon slags chock. Bröt ihop och gick hem till min man och berättade.

    Och nu sitter vi här. Vad i helevete ska vi göra?

    Det känns HELT uteslutet att inte åka och hämta vårat barn i Thailand. Och det känns HELT uteslutet att ta bort detta barn.

    Jag vågar inte ringa ngn och berätta. HJÄLP!

  • Svar på tråden Snart adoption. GRAVID!
  • Cikoria

    Grattis till bebisen i magen. JAg grät när jag läste det . så länge ni kämpat och väntat.  Vilken svår sits ni hamnat i båda redan så mycket älskade av sina föräldrar. 

    Ni har ett svårt beslut att fatta och de som ska fatta beslutet är ni och bara ni. Det är ni som ska bli föräldrar och det är ni som känner till er unika situation.  För mig finns det inget rätt eller fel här. Det finns bara en mma och pappas kärlek till sina barn.  Lycka till .. Stor kram..

  • Anonym (A-mamma)

    Nej man adopterar inte för att rädda barn utan det är en helt självisk handling just för att man faktiskt vill ha barn!

    Tragedi säger jag för att det sätter TS i en mycket svår sits: Vad är det bästa för barnen? Och jag lovar er att båda barnen är TS egna barn i hjärtat även om det ena inte är det juridiskt än så länge. Förminska inte TS känslor för dottern. "Bara ett adopterat barn" mycket ska man höra...

    Nej det går inte att jämföra med en graviditet. Den varar ju bara i 9 månader. Och jag förstår att det är häftigt att känns barnet utvecklas och att man utvecklar känslor och längtar! Jag har varit gravid men inte fött barn- jag kan inte uttala mig om hur det känns!

    När jag fick barn hade jag väntat på hen i 7 år. Från att ha försökt sängvägen, genom IVF, men vägen till mitt barn gick via adoption! Som jag hade väntat och längtat! I början visste jag inte vilket land hen skulle komma ifrån. Jag surfade och tittade på bilder på barn i olika världsdelar. Sen blev vi utvalda att skicka papper till "vårt land". Vilken lycka! Och vilken kamp med alla papper som skulle ordnas. Sen var vi "gravida" i hjärtat. Alla barn som så ut att komma från det landet studerades noga i smyg. Hur skulle hen se ut? Skulle det bli en pojke eller flicka? Vi läste och förberedde oss. Köpte barnsaker i smyg. Inredde ett barnrum. Vi väntade barn- och som vi väntade! Och så kom beskedet- vi hade blivit utsedda till föräldrar! Som vi grät och skrattade, skålade i champagne och var helt rusiga av lycka! Vi hade fått vår "ultraljudsbild" det var ju bara det att barnet fanns där på bilden. Och nu kunde man drömma och längta efter just hen! Om någon hade sagt till mig " bara att avbryta", "bara ett adopterat barn","inte ditt DNA" osv så hade jag inte tvekat att golva personen i fråga. Kunde de inte se att det var just det HÄR barnet som vi väntat på så länge! Den ljuvliga ungen med de mörka ögonen och långa ögonfransar! Och det är klart det jag kände då är inget mot vad jag känner idag. Mitt eget barn- den underbaraste i världen.

    Att hålla i sitt barn för första gången är fantastiskt oavsett hur de kommit till dig. För vissa tar det lite tid att känna kärlek till sitt barn oavsett om du fött det själv eller ej, för andra är kärleken omedelbar och så kraftfull att man fullständigt baxnar.

    Föråt TS om jag blev lite OT.

  • Anonym (grattis!!)

    Stort grattis, TS! Vad roligt för er! Klart att ni ska behålla ert barn i magen! Om ni ändå adopterar, ser ni det adopterade som syskon då? Risken finns ju annars att det adopterade annars kommer känna sig utanför.

    Jag tycker att det är lite negativa tankegångar från er adoptivmammor, varför då? Vad är det som är så fasansfullt att få barn naturligt, det har ni väl också försökt? Detta är ju helt fantastiskt att TS kan få ett eget barn! Eller plågar det er någonstans att ni inte har fått ett barn på naturligt sätt, utan att det blev ert andrahandsval (vilket ju adoption är, annars hade man ju adopterat direkt)? 

  • Anonym

    Är. Nog till syvene och sist få i TS situation som skulle gjort abort. Och som TS själv skrev så är det inte aktuellt. Kan du inte hålla tyst om graviditeten och låtsats som ingenting. Så länge det inte syns, du kan ju ha gått upp i vikt. Spela dum. Hitta på en bra historia.

  • Anonym

    Solskenshistoria. Fantastiskt att TS kan få ett eget barn. Vad är det som är så komplicerat? Barnen blir de facto inte ens syskon eller släkt och kommer inte att likna varandra. Tror adoptivföräldrar är avundsjuka på de som fått egna barn och känner någonslags sorg över att inte få uppleva en graviditet.

  • melani
    Anonym (OOPS!) skrev 2012-07-10 16:41:03 följande:
    Tack för alla svar! Jag blir väldigt glad att vissa inte tycker att det är så värst hemsk situation! Blev bara så chockad.

    Jag har faktiskt precis varit på vul. Fick en tid direkt igår, tur!

    Jag är i v 13. Även det en chock. Trodde det var tal om bara de allra första veckorna. Allt såg bra ut och vi bara grinade. Vi bestämde oss direkt efter att det inte är tal om att ta bort det.

    Det syns ingenting. Det är precis en månad kvar tills vi ska åka. Jag kommer ju inte direkt vara höggravid då vi åker så just nu lutar det åt att  vi åker och inte säger ngt. Tjejen i Thailand är ju VÅRT barn. Det känns väldigt märkligt att välja ngt av sina barn...

    Så. Går den här grav igenom är vi snart tvåbarnsföräldrar... kära nån!

    Men detta kan väl ändå inte vara straffbart? Om jag nu "låtsas" att jag inte visste ngt och sedan får de reda på att vi ska ha ett biologiskt, det kan väl inte bli ngt trassel då? Får mardrömmar om att de skulle skicka tillbaka dottern och typ anmäla oss till soc...
    Gratulerar till graviditeten men lite sjukt tycker jag allt det är att det ens var en tanke att ta bort ert länge efterlängtade barn...
  • melani
    Anonym (grattis!!) skrev 2012-07-10 23:57:23 följande:

    Stort grattis, TS! Vad roligt för er! Klart att ni ska behålla ert barn i magen! Om ni ändå adopterar, ser ni det adopterade som syskon då? Risken finns ju annars att det adopterade annars kommer känna sig utanför.

    Jag tycker att det är lite negativa tankegångar från er adoptivmammor, varför då? Vad är det som är så fasansfullt att få barn naturligt, det har ni väl också försökt? Detta är ju helt fantastiskt att TS kan få ett eget barn! Eller plågar det er någonstans att ni inte har fått ett barn på naturligt sätt, utan att det blev ert andrahandsval (vilket ju adoption är, annars hade man ju adopterat direkt)? 


    Exakt.
    TS och henens man skall vara lyckliga över att de äntligen blivit gravida. Om de sedan innebär att de inte får adoptera så får det väl bli så, man dödar inte sitt eget barn för ett adoptivbarn (man inte ens har fått hem) det tycker iallafall inte jag.
  • Anonym
    melani skrev 2012-07-11 00:05:42 följande:
    Exakt. TS och henens man skall vara lyckliga över att de äntligen blivit gravida. Om de sedan innebär att de inte får adoptera så får det väl bli så, man dödar inte sitt eget barn för ett adoptivbarn (man inte ens har fått hem) det tycker iallafall inte jag.

    Det tycker jag också. Ett eget barn är inte samma sak som ett adoptivbarn. Alla står sig själva närmast när det väl kommer till kritan.
Svar på tråden Snart adoption. GRAVID!