• Anonym (Pinsamt)

    En pinsam fråga men vad gör ni med det som blir kvar av falukorven?

    Det känns rätt pinsamt att behöva fråga, men vad gör ni med det som blir kvar av korven när ni tex steker falukorv?
    Kastar ni det? Eller tar ni tillvara på det på något vis?
    Känns lite dum att slänga så mycket...

  • Svar på tråden En pinsam fråga men vad gör ni med det som blir kvar av falukorven?
  • Simon 681

    När jag skall steka falukor så blir ju en eller två bitar ojämna, om jag skär upp en ny korv. Dessa är alltså de som sitter på ändarna.

    De brukar jag ge till sonen som gärna vill ha "smakprov"

  • La Lola
    linjes skrev 2013-03-22 07:08:26 följande:

    Yepp fast jag skär bort ändarna med plasten på lite manisk idé kanske
    Fast Ts skär bort det yttersta på varje korvskiva (runt om alltså) efter att skinnet/plasten är borta. Gör du också så?
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • linjes
    La Lola skrev 2013-03-22 07:10:23 följande:
    Fast Ts skär bort det yttersta på varje korvskiva (runt om alltså) efter att skinnet/plasten är borta. Gör du också så?
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*

    Nä det är överkurs
  • Klockan

    Nu äter vi ju bara kyckling-falu här om vi ska ha falukorv. Vet inte om det är annorlunda mellan kycklingfalu och vanlig falu, men tvivlar på det. Det enda är väl att jag har för mig att vanlig falu har  lite glansigare yta? Det är kanske därför du tror att det är skillnad på smaken mellan "skalet" och korven. Pröva kyckling falu nästa gång, finns ingen glansig yta på den :) Här äts hela korven upp. Jag och min son bråkar om de där kanterna som vi vanligtvis äter kalla medan resten av korven tillagas. Kalla smala skivor är supergott som pålägg.

    Nej nu blev jag sugen på falukorv, blir att springa till affären sen :) 

  • Anonym

    TS! Vi borde dela på falukorven! Jag älskar yttersta delen men tycker inte om det i mitten. Kanterna eller skinnet (inte den röda plasten) är det godaste på korven!
    Jag äter ändå det i mitten men jag hade gärna sluppit om det inte vore helt sjukt slöseri med mat. 
    Ändarna som är skrynkliga tycker jag inte om, det är kallt fett samlat i vecken som får mig att rysa.
    Tur att hunden gillar det!

     

  • Anonym

    Men alltså jag fattar inte, skalar du korven som en morot? Det är ju för tusan knappt nåt skinn på en falukorv. Krovsmeten är ju liksom insprutad i den röda plasten som fungerar som korvens "skinn". När man sen steker det blir det ju ingen skillnad. Har aldrig hört om nån som skalar korven förr :)

  • Tummelisa

    Men jag tänker så här, kan det inte vara så att TS köper nån slags annorlunda falukorv, med annorlunda skal/skinn. Kanske inte det plastiga röda som på vanliga korvar utan gjort på typ tarmar från skunkar. Att det är därför som korven tar smak från skinnet och måste skalas Skrattande

  • Tummelisa
    Anonym (Pinsamt) skrev 2013-03-21 21:10:04 följande:
    Nej det är ju det som är mitt "problem".. Det känns himla onödigt att kasta kanterna när det är så mycket av korven som följer med.

    Okej, skunk kanske inte var riktigt seriöst, men allvarligt TS vad köper du för märke på falukorven??? KAN det vara så att skinnet är något som ger ifrån sig smak på ytterdelen av korven som TS (känsliga smaklökar!?) uppfattar som illasmakande,
  • Anonym
    Anonym skrev 2013-03-22 08:41:42 följande:
    Men alltså jag fattar inte, skalar du korven som en morot? Det är ju för tusan knappt nåt skinn på en falukorv. Krovsmeten är ju liksom insprutad i den röda plasten som fungerar som korvens "skinn". När man sen steker det blir det ju ingen skillnad. Har aldrig hört om nån som skalar korven förr :)
    Men det blir ju visst skillnad! Kanten är godast!
  • Thaleya1
    Anonym skrev 2013-03-22 06:15:02 följande:

    Ha ha ha, jag ser att du värderar din tid högt.
    Haha jaa, sambon kom in och undrade vad fan jag höll på med :P
Svar på tråden En pinsam fråga men vad gör ni med det som blir kvar av falukorven?