Du måste logga in för att svara i en tråd.

  • passo

    Guacamole

    Vilket är ditt bästa recept på Guacamole?

  • Svar på tråden Guacamole
  • La Lola
    passo skrev 2013-10-13 11:02:11 följande:
    De flesta verkar ha creme fraiche eller gräddfil i. Själv kör jag utan, oftast. Brukar ha avokado, gul lök, vitlök, citron, chili, samt tacosås alternativt tomat i.
    Gör du egen tacosås?
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • P30

    Det största problemet med att göra guacamole i Sverige är ju att det är så svårt att få tag på bra avocado - att den både skall vara mogen och dessutom helst smaka något. Om man köper "färdig guacamole" på burk, vilket jag tror att några tänkte sig att det handlar om tidigare i tråden så innehåller ju den i princip inte avocado alls, det är bara kemi.

    Willys hade en period förra året fryst mixad avocado som i princip bara innehöll just mosad avocado. Den var helt ok god, dvs lika bra som att köpa ett nät småavocados och mixa själv, men efter några veckor försvann den.

    Ingen annan som hittat något annat sätt än att stå och klämma i affären på fredagseftermiddagen och inse att det kommer att bli äcklig guacamole även denna fredag? (Och alternativet att köpa ett nät på måndagen och spara till fredagen är ju det jag oftast gör. Någon gång ibland hinner den mogna perfekt, men oftast inte.) 


    Om du gör som du alltid har gjort får du det resultat du alltid fått.
  • passo
    La Lola skrev 2013-10-13 11:22:50 följande:
    Gör du egen tacosås?
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*

    ja ibland men oftast köper jag santa marias starka tacosås, jättegod tycker jag!
  • La Lola
    passo skrev 2013-10-13 11:30:49 följande:

    ja ibland men oftast köper jag santa marias starka tacosås, jättegod tycker jag!
    Ok....
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • passo
    P30 skrev 2013-10-13 11:27:07 följande:
    Det största problemet med att göra guacamole i Sverige är ju att det är så svårt att få tag på bra avocado - att den både skall vara mogen och dessutom helst smaka något. Om man köper "färdig guacamole" på burk, vilket jag tror att några tänkte sig att det handlar om tidigare i tråden så innehåller ju den i princip inte avocado alls, det är bara kemi. Willys hade en period förra året fryst mixad avocado som i princip bara innehöll just mosad avocado. Den var helt ok god, dvs lika bra som att köpa ett nät småavocados och mixa själv, men efter några veckor försvann den. Ingen annan som hittat något annat sätt än att stå och klämma i affären på fredagseftermiddagen och inse att det kommer att bli äcklig guacamole även denna fredag? (Och alternativet att köpa ett nät på måndagen och spara till fredagen är ju det jag oftast gör. Någon gång ibland hinner den mogna perfekt, men oftast inte.) 
    Om du gör som du alltid har gjort får du det resultat du alltid fått.

    Jag brukar oftast köpa "ätmogen" avokado eller vad de kallar det för. Smart lösning som willys hade!
  • P30
    passo skrev 2013-10-13 11:43:20 följande:

    Jag brukar oftast köpa "ätmogen" avokado eller vad de kallar det för. Smart lösning som willys hade!
    Jo, dels tycker jag sällan att den är ätmogen, dessutom är den generellt dubbelt så dyr.
    Om du gör som du alltid har gjort får du det resultat du alltid fått.
  • passo
    P30 skrev 2013-10-13 11:51:09 följande:
    Jo, dels tycker jag sällan att den är ätmogen, dessutom är den generellt dubbelt så dyr.
    Om du gör som du alltid har gjort får du det resultat du alltid fått.

    Ja och det är det stora minuset-priset. Men mogen tycker jag oftast de är. Ibland även övermogna och bruna tyvärr....
  • Rafael90

    Enbart avokado, någon/några klyftor vitlök (beror på hur mycket advokado det är), en nypa salt och lite svartpeppar. Enkelt och gott.

  • Rafael90
    passo skrev 2013-10-13 11:56:34 följande:

    Ja och det är det stora minuset-priset. Men mogen tycker jag oftast de är. Ibland även övermogna och bruna tyvärr....
    Om det är svårt att se på utsidan om den är mogen eller övermogen (ibland verkar den mogen men luktar fis och är mosig när man öppnar den) kan man pilla bort den där lilla pluppen i "botten" av skalet. Om skalet under pluppen är svart/brunt är den övermogen, är det ljust eller vitt så är den lagom mogen.
  • MrsC74

    En äkta guacamole är det inte gräddfil créme fraiche eller såsmix i. Det vet nog de flesta. Att man sen kallar det guacamole är väl upp till var och en även om det inte är det.
    Jag som är gift med en mexican skulle bli halshuggen om jag tillsatte en mix eller gräddfil.
    I Mexico är det lite olika hur de gör beroende på var man bor.
    Men grundrecept och det vi använder är. Avokade lök koriander och salt. Ibland tillsätter vi chili. I vissa delar har man i en skvätt lime och vitlök.

    Men ALDRIG gräddfil.

Svar på tråden Guacamole