• Äldre 12 Mar 14:49
  1172005 visningar
  23123 svar
  23123
  1172005

  Har du förtroende för regeringen?

  nihka skrev 2016-03-12 14:43:05 följande:
  När det ökända nättrollet Storken postade inlägget om att Gudrun Schyman ville förbjuda skägg delades det ohämmat. Så klart. Tror det är uppe i över 700 000 delningar nu, så ja, det är rätt illa ställt med källkritiken på sina håll.

  Här är en länk från skrönans tidiga dagar:

  staging.metro.se/nyheter/nej-gudrun-schyman-v...!6iNvIXKweN0jI/

   
  Mm, jag vet.

  Mycket av det man här på FL kam läsa från antifeminister om vad feminismen står för är ju hämtat från den rikliga flora av synnerligen obegåvad antifeministisk satir som finns på nätet

  Överhuvudtaget tycks den oförblommerade enfalden vara det som göder skrikhögern, SD-aktivismen och liknande antiintellektuella företeelser.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 12 Mar 14:54
  nihka skrev 2016-03-12 14:43:05 följande:
  När det ökända nättrollet Storken postade inlägget om att Gudrun Schyman ville förbjuda skägg delades det ohämmat. Så klart. Tror det är uppe i över 700 000 delningar nu, så ja, det är rätt illa ställt med källkritiken på sina håll.

  Här är en länk från skrönans tidiga dagar:

  staging.metro.se/nyheter/nej-gudrun-schyman-v...!6iNvIXKweN0jI/

   
  Metrolänkar funkar sällan, åtminstone på gamla Familjeliv.

  testar den här varianten

  tinyurl.com/p7c74fk
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 12 Mar 17:03
  nihka skrev 2016-03-12 15:53:16 följande:
  Ja, Åkessons följare hör tydligen till de med tacksamma att mata:

  "Han väljer att inläggen till exempel ska visas för alla som gillar Jimmie Åkesson på Facebook, eftersom de ofta blir arga och delar."

  /
  Över en halv miljon delningar: Herregud, åtskilliga av dessa blev säkert genuint upprörda över att Schyman ville förbjuda skägg på män. Kan tänka mig hur det surrade i synapskopplingarna och hur slutsatser som att det är den sjukliga avundsjukan som gör sig tydlig här - nu vill Schyman förbjuda skägg bara för att kvinnor inte kan få skägg. Dessa feministtalibaner som vill göra höns av oss alla.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 12 Mar 17:59
  Tom Araya skrev 2016-03-12 17:35:05 följande:
  Schyman behöver inte SD för att uppröra. Jag undrar vad som krävs eller hur länge det dröjer innan alla tar henne som det skämt hon är. Många har redan förstått, t.o.m. inom vänster- och feministkretsar, men än är det långt kvar innan hon är helt avfärdad, mycket tack vare ett visst fortsatt stöd i media.
  Mm, det ligger nära tillhands för många att inte kunna eller vilja skilja mellan ett budskap och den som förmedlar budskapet.

  Själv anser jag att Schyman är den skickligaste partiledare vi har idag. Det innebär inte nödvändigtvis att jag sympatiserar med hennes budskap på samma sätt som att jag inte sympatiserar med SD:s budskap bara för att jag anser att Åkesson är en skicklig politiker.

  Jag tror det är Mentat här på FL som anser att Fi är ett sexistiskt parti som borde behandlas på samma sätt som SD - men om jag inte minns fel anser han inte desto mindre att Schyman är en av våra skickligaste politiker.

  Jag tror också att man får lättare att förstå om man förmår skilja mellan budskap och budbärare.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 12 Mar 21:02
  Tom Araya skrev 2016-03-12 18:13:07 följande:
  Schyman är skicklig på att marknadsföra sig själv och skapa uppmärksamhet åt sin person och därmed även för partiet, men i kvalitet som partiledare ligger även vilket budskap man för fram och där tror jag inte ens större delen av Fi's medlemmar tycker att hon lyckats särskilt bra. Snarare riskerar man kraftigt reducerad framgång genom att fokusera på fel frågor samt få minskat förtroende och stöd av samma anledning, både inom och utanför partiet.
  Ja, fokus på fel frågor kan jag tycka, men så röstar jag inte på Fi heller Skrattande

  Om Fi:s väljare anser att Fi har fel fokus och att det inte är partiets frågor utan Schymans som förs fram, tja - det har jag ingen som helst uppfattning om.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 15 Mar 18:21
  SmalaSara skrev 2016-03-15 17:58:33 följande:
  Tillägg: det blir 7,65 ggr fler misshandelsfall på asylboendena om man räknar per dag istället för per månad. Vilket är mer rättvisande eftersom det inte rör sig om 3 fulla månader, utan om perioden 11/11 2015 till 31/1 2016
  Det är befängt att jämföra andelen misshandelsfall på asylboenden med riksgenomsnittet.

  Gör man det har man dels inte förstått från vilka förhållanden människor flyr och vad som händer när många människor vistas på en liten yta under stress.

  Ska man överhuvudtaget jämföra så finns möjligheten att jämföra om andelen misshandelsfall ökar eller minskar på asylboenden - eller mer specifikt om det blivit mer frekvent med hot eller våld riktat mot personalen på asylboenden och/eller Migrationsverkets personal.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 15 Mar 19:11
  SmalaSara skrev 2016-03-15 17:45:53 följande:
  Här är Tinos resonemang: Wow. 831 anmälda misshandel på mindre än tre månader av motsvarande dryga en halv procent av de som vistas i Sverige. Förra året anmäldes preliminärt 84589 misshandel enligt Brå. Om siffrorna stämmer har anmälda misshandel per person i flyktingboenden varit 7-8 gånger högre än rikssnittet. 7-8 ggr högre skulle det vara. Inte 8-10. Skrev fel där. Så här Räknar du om du inte tror mig: Svenska misshandelsfall 84589 på ett år, alltså 7049 per månad. Uppdelat på befolkningen: 9801616(juli 2015) blir 1misshandel / 1390 personer Asylsökande misshandelsfall 831 på 3 månader, alltså 277 per månad. Uppdelat på 56 000 blir en misshandel /202 personer 1390/202 = 6,8~ 7 ggr fler. Fast det blir mellan 7 och 8 eftersom det inte är tre fulla månader det handlar om. Källan till siffrorna 831 på 56 000 asylsökanden är fortfarande den SvD artikel jag länkade till. Och gäller alltså misshandelsfall på tillfälliga asylboenden, inte migrationsverkets lokaler.
  SmalaSara skrev 2016-03-15 18:31:49 följande:
  Goddag yxskaft Det var killbill som började med den helt HÅRRESANDE jämförelsen mellan hot på Migrationsverket med svenskarnas totala antal våldsbrott!! Alltså alla våldsbrott, samt försökte få det till att dessa 420 incidenter på Migrationsverket var det totala antalet våldsbrott för samtliga 160000 asylsökande. Omg. Mina repliker handlar om att rätta till hans missuppfattning om att svenska folket utför fler misshandel per person och dag än asylsökande. När det faktiskt är tvärtom. Det är dessutom så att DN mfl försöker vinkla siffrorna på andra sätt genom att prata om totala antalet incidenter och andra typer av rökmoln. Att man inte skulle kunna göra den jämförelsen som jag (Tino) gör är bara struntprat fö. Klart man kan. Jämförelsen säger inget om orsakerna till skillnaderna. Sen att du (och en hel del andra) inte VILL göra den jämförelsen (förmodligen för att det inte passar er världsbild) är en annan sak.

  Tja, såvitt jag kan se så refererar du till Sanandaji där han gör den jämförelsen Menar du på allvar att KillBill är en pseudonym för Sanandaji. Det tror inte jag.

  Hursomhelst. Oavsett om det är du, Sanandaji eller KillBill som gör jämförelsen mellan dem som bor på asylboenden och riksgenomsnittet så är den inte relevant.

  Och jag replikerade på din jämförelse. Jag skulle inte ens tro att lagen tillämpas exakt likadant för de som vistas på asylboenden som för oss som har en ordnad tillvaro. Jag upprepar, det är bara relevant att jämföra inom gruppen asylboende över tid - och om jag fattade artikeln rätt så har det inte skett några förändringar därvidlag.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 15 Mar 20:18
  -1
  SmalaSara skrev 2016-03-15 20:05:04 följande:
  Men jösses. Menar du allvar? Åkej. Jag tar det en gång till; Killbill gjorde en idiotisk och helt felaktig jämförelse som utgick från en artikel i SvD som handlade om hot och våld på Migrationsverket. I sin jämförelse tycktes han tro att dessa 420 incidenter var den totala antalet incidenter vad gäller våldsbrott för samtliga 160000 asylsökanden under 2015. Detta är helt fel. Jag bygger mina uppgifter på denna artikel: www.svd.se/polisen-slapper-asylbrottssiffror Din invändning är trams. Självklart gäller samma brottsrubriceringen för asylsökanden som för övriga som begår brott i Sverige. Asylsökande som grupp begår fler brott med rubriceringen misshandel, hot och ofredanden än snittet i riket. Är det irrelevant tycker du? För vem är det irrelevant? För polisen? En siffra är en siffra. Det är vad du använder den till som bör om den är relevant eller inte.
  Det beror alldeles på, för dig med din utgångspunkt är det naturligtvis relevant för mig är det inte relevant på annat sätt än att jag möjligen är intresserad av att se om frekvensen är stigande eller sjunkande.

  Jag förväntar mig inte att människor som flytt från krig, som lever många tillsammans under stress i ett slags limbo ska vara lika lugna som jag när jag sitter här och petar på tangenterna och småler åt din så kallade socialdemokratiska världsåskådning.

  Jag tycker din garderobsdörr är vidöppen, även om du inte inser det själv.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 15 Mar 20:27
  Tom Araya skrev 2016-03-15 20:16:52 följande:
  Du har väl inte en jävla aning om under vilka förhållanden folk som kör för fort, spöar upp frugan, tar droger, snattar parfym, eller fifflar med skatten lever, hur de mår eller vad de varit med om. Att överhuvudtaget ta upp den faktorn som en slags förklaring till brottslighet hos vissa grupper jämfört med andra är befängt.

  Nja, t ex kan man konstatera att överrepresentationen på fängelser av personer som diagnosticerats med adhd är mycket kraftig.

  Det innebär inte att adhd är en ursäkt eller en anledning till mildare straff men det kan vara en förklaring och skulle också kunna vara till hjälp för kriminalvården om de har ambitionen att på allvar försöka tillämpa vård och inte bara inlåsning.

  Om det är så att asylsökande är överrepresenterade avseende brott så är inte heller detta en ursäkt eller ett skäl till lägre straff, men däremot kan det vara av intresse för personal på asylboenden, polisen och Migrationsverket att veta så mycket som möjligt om den brottslighet asylsökande gör sig skyldiga till och hur den skiljer sig från genomsnittsbrottsligheten.

  Men rapandet av siffror utan tanke eller förståelse luktar bara illa.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 15 Mar 21:42
  SmalaSara skrev 2016-03-15 20:40:19 följande:
  Nu kom de igen; insinuanta känsloargument. Och personpåhopp. Om siffrorna inte passar så ska den som presenterar siffrorna skambeläggas. Det är ohederlig debatteknik och helt irrelevant. Det är inte mina privata siffror. De är heller inget som jag för fram i ett vakuum Nu var det så att jag hade siffror som motbevisade killbills. Då kan jag alltså inte framföra dessa utan att ha "garderobsdörren på glänt"? Killbill ska oemotsagd få hävda felaktiga saker? För att...? Helt makalösa invändningar. Siffror i sig själva besitter ingen värdering. Varken jag, SvD eller Tino Sanadaji har påstått att orsakerna inte skulle vara stress pga deras situation. Jeeeez
  Inte alls.

  Jag är naturligtvis i min fulla rätt att hysa åsikten att det inte är relevant för mig att göra jämförelsen, att du anser den relevant har du visat med all önskvärd tydlighet genom att diskutera detta sidospår i åtskilliga dagar i en tråd som handlar om något helt annat, nämligen vilket förtroende vi har för regeringen.

  Ok. Jag kan göra den här jämförelsen: Skulle någon från regeringen börja jämföra brottslighet hos asylsökande med lika lite eftertanke som en Sanandaji eller två, ja då skulle mitt förtroende för regeringen sjunka.

  Nu har jag kanske inte det största förtroende för någon i regeringen bortsett från Isabella Lövin men så lågt förtroende för någon att jag skulle befara att hen hade en sådan agenda har jag definitivt inte.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
Logga in
Bli medlem