• Snart lycklig

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Redan47 skrev 2015-04-26 11:38:48 följande:

    Ta det försiktigt! Det blir en obalans som hjärnan inte är van vid, kroppskontrollen med extra tyngd fram. Bebis klarar sig, viktigt att du kollar då du själv inte skadat dig!

    Om mitt kisseri är tecken på att jag fortf är gravid på riktigt klart det är positivt! Jag är ixå super täppt i näsan, nattetid känns som jag är super förkyld, men det är torra slemhinnor. Köpt aloe Vera saltvatten spray som lindrar bra. Om en vecka får vi gå på UL igen, vill o behöver verkligen veta om det är på riktigt eller bara hormoner.


    Klart att det är på riktigt vännen! Stor kram.
  • Snart lycklig
    HRE skrev 2015-04-26 12:40:07 följande:

    Jag är också mer kissnödig, men som tur är kan jag sova till ganska tidigt på morgonen. Nästäppa har jag också. Min teori är att mina slemhinnor är kassa - får ju jämt bihåleinflammation.

    Känns som jag redan börjar bli lite tjock;.(. Har visserligen ätit mycket men det sitter ganska lågt och är mer svullet liksom. Håller på att rensar bort en massa kläder nu - lika bra att inse att vissa kläder kan man inte ha på länge...

    Ska på UL på onsdag hos spec. mvc i Malmö. Känns bra.

    SL - jag tror inte heller det är något fara för bebis. Men otäckt att trilla.


    I början var jag till och med så torr i näsan, så jag fick sår. Hur långt gången är du nu?

    Tack alla för att ni lugnar mig.
  • Snart lycklig

    Fin och rund mage TyckOmMig! Vad skönt att inte vara svullen i kroppen och ansiktet, för du ser så smal och fin ut.

    Jag ligger väl några veckor efter dig, v26 (25+0) idag, och min mage är inte så mycket mindre. MEN jag väntar ju "bara" en. Gått upp ca 16-17 kg. Förutom magen också svullen både här och där.

  • Snart lycklig

    Ego: Jag frågade i veckan om jag ska göra ngn sockerbelastning, men det verkar inte aktuellt. Bara om mina värden går upp, tror jag. Får inte alla gravida göra det?

    Vi var på UL i måndags. Tillväxt- och flödesmätning och notch. Bebisen vägde 761 gram och låg precis på medelkurvan i stl. Alla flöden/kärl som de kollade på bebisen var bra. Hjärtat slog fint. Sedan kollade de mina kärl ner mot ljumskarna. Tror det är det som kallas notch. De kollade eventuellt motstånd. Höger sida perfekt, men ett litet motstånd på vänster. Benämndes som 1/4. Om det skulle varit 3/4 el 4/4, är det sämre. Fattade inte exakt vad det kan göra i skada, men de sa att i mitt fall var det så litet, så inget att oroa mig för. Jag tar ju Trombyl/Baby Aspirin....... Ny koll i slutet av maj. Oroar mig ändå liiiite......

    Jag gick idag in i v26 (25+0). Så konstigt! Igår beställde vi en barnvagn. Tänk att jag till slut skulle få göra det. Många ledsamma stunder vågade jag aldrig tro det.

  • Snart lycklig

    Tack Skade. Min pappa har diabetes och det har jag nämnt för BM. Ska ta upp det igen på tisdag.

    Om man ska tro på myter/sägner så väntar jag en flicka, för all skönhet (det som fanns) har definitivt försvunnit!! Nu tror jag inte så mkt på dessa myter, så det kan vara en liten kille också. :)

  • Snart lycklig
    bullenochgrisen skrev 2015-05-01 15:36:25 följande:

    En stor milstolpe idag!

    För idag jobbade jag nämligen mitt sista arbetspass, nu ser jag fram emot lite semester innan graviditetspenningen träder i kraft. Wiiiie jag är så otroligt glad och lättad! Kroppen började säga ifrån ordentligt nu sista tiden, för tungt och för slitsamt. Vecka 30 på måndag! Gud vad tiden går snabbt!!!


    Vad skönt! Jag ska gå ner lite i tid från och med imorgon. Under maj tänkte jag plocka ut lite inarbetad ledighet, så får jag ändå full lön. Tänkte arbeta 3-4 dgr per vecka. Sedan blir det nog del- eller heltidssjukskrivning. Sover jättedåligt, supertrött de kvällar jag arbetar och ganska mkt tyngd att bära på. Dessutom är jag ju inte 23 år heller (tyvärr). Jag går ini v 27 på torsdag och fattar ingenting..... ;)

    Var har du köpt din fina skötväska som du lagt ut en bild på i din fina blogg?
  • Snart lycklig
    Blomman701 skrev 2015-05-01 15:46:57 följande:

    Grattis till beställd barnvagn! :) Jag har fortfarande inte fattat att någon ska ligga i den väntande retro ligg- och sittvagnen som står i ett rum och väntar. 

    Varför ska de inte göra glucosbelastning? I mitt landsting tvingas alla i v 28 -29 om man inte har diabetes i släkten, då kollas man tidigare. Tycker det låter lite märkligt att det med ska skifta i vårt avlånga land.

    Går in i v. 35 34+0 på söndag, det är inte långt kvar... :)


    Ja,visst är det konstigt och svårt att förstå?!? Dur har ju inte långt kvar. Vet du om det är en tjej eller kille?

    Kommer definitivt ta upp detta med glukosbelastning på tisdag hos BM. Min pappa har ju svår diabetes.
  • Snart lycklig
    Redan47 skrev 2015-05-01 20:18:00 följande:

    Så fint att ta del av erfarenheter. Synen på hälsa o kontroller som skiftar sånöver landet ja verkligen märkligt. Men super bra tycker jag att vi delar kunskap o på det sättet kan vi påverka mer.

    Jg: trött- riktigt innerligt trött. Mår illa idag nästan hela dagen till o från. Jag kräks Inte-bara gungig i magen o känner mig yr åksjuk typ. Har oxå erfarit nu kan inte , törs inte bära mitt barn barn på 13kg. Känner av i livmoder o rygg omg. Hade ont hela för natten igår... Ja, jag är tyvärr i sämre kondition än vad som är normalt just nu, ingen perfekt kombo m graviditet. Kommer successivt lägga in övningar efter vecka 12, stärka rygg, core, o leder. Ramlade ner för vår trapp för ca 1,5år plus trasig handled över sommaren i fjol, som ackumulerat min oförmåga att hålla kondis o kropp i hälsa. Så jag kämpar psykiskt m att acceptera läget, som med kortison oxå ökat ännu ner i vikt än vad jag absolut tycker är okey. SL:jag har väl en tös jag med då.... För jag är helt förställd.... Jag behöver verkligen veta om det bor någon i mig på riktigt, tisdag, äntligen. Lättare acceptera o räknar ner att få trappa ner medicin. Jag har aldrig upplevt denna trötthet o illamående tidigare. Kram på er alla!


    Ja, visst är det bra att vi kan ventilera och ta del av erfarenheter här.

    Tänk, jag mådde bara lite lite illa i början och då väntade jag ju först trillingar och hade mkt höga hcg-värden som dessutom ökade raskt. Jag tog dock hög dos Prednisolon (30 mg) redan då. Har inte hört det förut, men du nämnde att kortison tar bort illamående, stämmer det?

    Hur mkt kortison tar nu nu? Jag är nu nere på 22,5 mg.
  • Snart lycklig
    weeme skrev 2015-05-01 21:35:13 följande:

    Jag väntar två veckor framåt på UL för att få veta att någon bor här, vill gärna känna fler gravidsymptom så jag kan bli lugnad.. Äter c-vitamin sedan ET, ska fortsätta med det ett tag!

    Jag minns inget om glucosbelastning, men jag kanske aldrig fattade vad det var prover tog de ju det minns jag... (Förra graviditeten då).


    Lång väntan, men du ska se att allt är bra. Vilken vecka är du i nu?
Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus