• Snart lycklig

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Redan47 skrev 2015-06-22 01:36:21 följande:

    SL: skönt det bt lugnat sig m medicin! Vila betyder ju inte ligga 24h :)... Men att oxå knoppa av det som ligger över dig och låta mannen axla en del nu. Du bär barnet, den bördan just nu räcker för dig. Lyssna på kroppen! Ge dig själv utrymme att vila för du är värd det och behöver det! Någon tv serie du kan avverka en tid framåt? Bra att du har fått tydliga förhållningsorder. Jätte kram !!!

    www.sydsvenskan.se/inpa-livet/chatt-havandeskapsforgiftning/

    Professor Hansson i Lund forskar på hvskförg, ovan länk en chat dokumenterad.

    Bla så berättar han att stresshormoner utsöndras vid havandeskapsförg, så neg stress bör undvikas.

    Och att trombyl är förebyggande.

    Jag har läst Deras forskning mkt intressant, och inom några år kommer vi tidigt med hjälp av ett blodprov veta om vi får det.

    Inte ens min läkare på spec Mvc visste om tex trombylen....


    Kram och tack för info. Jag har dock ändå fått sluta med Aspirin/(Trombyl), då födsel närmar sig och det en tid att få det ur kroppen. Däremot har Dr D höjt dosen av Prednisolonet. :(

    När har du RUL? Du ska kolla kön då, eller? Visst har du en vuxen kille och en vuxen tjej sedan tidigare?
  • Snart lycklig
    HRE skrev 2015-06-22 08:42:02 följande:

    Snart Lycklig - tänk så här att snart har ni bebis i famnen! Det är huvudsaken. Sen kan man ju tycka att med din resa borde du slippa sånt här....

    Ni vet ju att jag hatar Fragmin. Ni som kommit längre i graviditeten och har större mage - var sätter ni sprutorna? Jag har börjat tycka det är rätt läskigt att sätta dem i en spänd mage. Antar att man väl inte punkterar de stackars bebisarna men det känns inte bra. Önskar man kunde få skiten i tablettform....


    Ja, levande och frisk bebis i famnen är det allra viktigaste!

    Jag har tydligen lite fett ändå att sticka i, trots spänd mage. ;) Har utökat stickområdet lite.

    Du ska väl på RUL denna vecka, eller hur? Lycka till!
  • Snart lycklig

    TyckOmMig, jättefina killar. som sagt, ni verkar trots allt må bra efter omständigheterna. På torsdag är jag på 33+0, så får se om jag kommer längre än dig. Jag väntar ju bara en, men har ju andra komplikationer. Sköt om er.

  • Snart lycklig

    Zaq, bra värden. Varför tar ni TPO nu?

    Jag har ätit järntabletter sedan v 6 (tror jag det var). Var lite hård i magen då ett tag. Jag fick för ganska länge sedan öka till två Niferex per dag, men är aldrig hård i magen, tvärtom.

    Ja, allt gick bra i söndags på förlossningen, förutom att de ökade dosen av Trandate til 300mg per dag. De fick inte ner blodtrycket som låg för högt. Efter tablettintag gick det ner till 140/80 och då var de hyfsat nöjda. Ny koll hos vanliga BM imorgon och sedan ultraljud och specen på fredag.

  • Snart lycklig

    Lyfter fram denna igen:

    Ahavamaria: 43 år. Embryodonation, frysåterföring. Beräknad bf 4/5-15, dottern kom 21/4. Piss o skit tillstånd i stort sett hela graviditeten, men en oerhört smidig o lättvindig vaginal förlossning. Har genetisk syster född 15/4 2012. Den graviditeten var väldigt bra, men förtidig bf och igångsättning gjorde mos av mig. Ava Clinic Riga barn. BB Näl, båda gånger mycket nöjd med personal och resurser.

    Bullenochgrisen: 25 år och gravid genom äd i vecka 35. BF 19 Juli. Inga tidigare IVF försök, blev gravid på första försöket med äd ( ett två dagars embryo) via ks Huddinge. Medicin vid ET: Lutinus och Progynon. Har hittills haft en bra graviditet, mådde pyton til vecka 17 men efter det så har allting rullat på Med värden och blodtryck, inga direkta gravidkrämpor förutom sammandragningar. Väntar en flicka :)

    MillaQ2, 43 år, flera MF efter "naturlig" befruktning, 1 MF v 8 efter IVF m egna ägg, 2 ÄD utan graviditet (en färsk, en frusen), gravid på 3e ÄD (frusen) IVF Riga, (Levaxin denna gång) BF 31/7, planerat snitt 22/7, moderkaka långt ner plus ett tidigare snitt. Har två pojkar 11,14 år. Min nuv sambo har inga barn.Det tog tre år för oss att komma hit (v33 nu) men hade flera dödsfall i familjen som troligen förlängde tiden. Vet ej kön på denna, är bara lyckliga för ett barn oavsett :)

    Snart lycklig, 49 år, tidigare återfört 26 st toppenembryon med egna ägg, endast ett tidigt missfall, gravid vid 1:a ÄD (Aten, Life Clinic, Dimitri), stark immunsupport, bf 13/8 ändrat till planerat snitt omkring den 23/7 pga av placenta previa=täcker för hela utgången, först var det trillingar, sedan tvillingar, men till slut nu endast ett barn (flerbörd avstannade i vecka 8+), vet ej kön. Inga barn sedan tidigare. Sambo två vuxna barn sedan tidigare.

    HRE, 46 år - väntar tvillingar! 6 IVF med egna ägg och 3 ÄD, gravid på 4:e. Tidigt dubbelmissfall IVF nr 2. Försökt bli gravid i 4 år, först med pojkvän och nu själv. Fått donerat ägg av min syster. BF 22 november, men har bestämt de kommer i oktober;.)

    JZ79, 36 år, gravid efter 5 års längtan och kämpande.. Vi har både manlig och kvinnlig faktor som gjort vi inte blir gravida. 2 ivf på Sahlgrenska utan ET. 1 ÄD i Åbo och sedan till slut hysto och dubbeldonation hos Penny. BF 12 januari 2016. Inga barn sedan tidigare, första gången gravid någonsin :)

    Missne: 44 år, gravid efter 12 års kämpande. Har gjort många IVFer i Sverige som ej lyckats. Immunologisk utredning våren 2014 hos Dr D visade på immunologiska orsaker. Första ÄD på AVA Riga i april 2015 lyckades. En av två fastnade. BF 15 januari 2016.

    Ni som inte fyllt i, gör gärna det.

  • Snart lycklig

    Idag v 33, 32+5, fortfarande +22 kg. ;) Mycket, men jag är ändå glad att jag hållt mig på samma vikt i flera veckor. BM säger att det inte går att jämföra min viktkurva med andras, då jag tagit så mycket mediciner.

    Nu snart koll hos BM. Får se om HF ligger still och inte ökat.

  • Snart lycklig
    Redan47 skrev 2015-06-23 16:16:10 följande:

    Skit i vikten! Din dröm att få bära o föda barn har du nått, det är allt som betyder något. Det är vår fåfänga som knackar på... Hos mig oxå, jag hade ju en övervikt i ingång redan efter hormoner o kortison. Sett fluffig ut länge nu! Men det är det värt, vet att det går att jobba bort sedan.

    Hoppas dina värden håller sig nu så

    Bebis kan stanna kvar lite till! Fattar inte vad fort det gått, crazy, minns när transfer gjordes både din o min.


    Ja, vikten är en bagatell. Vant mig att inte känna igen mig när jag ser mig i spegeln. ;) Hoppas att det är mkt vätska också.

    Ja, visst är det crazy, här ligger jag med massor av mensvärk, som jag gissar är tidiga förvärkar. (För säkerhets skull ska vi göra en urinodling på fredag.) I tvättmaskinen ligger min första tvätt med minikläder. Tagit fram en väska som får fungera som BB-väska. Köpte idag ny morgonrock (som går att stänga) och ett matchande nattlinne på Twilfit, för att se anständig ut på sjukhuset, när det blir dags. Dock lite spets och i svart, så kanske jag inte blir så anständig ändå.... ;)

    Lika crazy att du är i 17+3 och med tvillingar. Fokusera på de 80% som inte får TTS. Min syster och jag som är enäggs, föddes ca 6 v för tidigt. Vi vägde då 2100 respektive 2300 gram. Spännande att få reda på kön. Ska ni kolla på torsdag?

    Vi pendlar hela tiden om vilket kön vi tror det är. Jag är inne på att det är en pojke just nu. Imorgon kanske jag tror att det är en flicka.

    Ja, inte har man tagit något för givet i denna graviditet. Knappt vågat ta in att jag är gravid och ska få en efterlängtad bebis.
  • Snart lycklig

    JZ79, ja blodtrycket var 140/80, helt godkänt. Gränsen går vid 150/90. Konstigt nog visade äggvitan i urinen endast spår idag. Legat på 1+ de senaste kontrollerna. Antingen har ökad dos av Trandate och/eller Prednisolon förbättrat det. Jag är också lite mindre svullen i anklar och fötter.

    Får se hur det ser ut på fredag. Då ska jag även ta blodprover för koll av HF. Då vecka 34, 33+1.

  • Snart lycklig
    bullenochgrisen skrev 2015-06-23 20:33:07 följande:

    Uppdatering från mig: vecka 37 nu då, dags för ul och ev. Vändningsförsök nu på torsdag då vi misstänker att lillan fortfarande ligger i säte. Eller vi kan snarare inte få någon uppfattning om hur hon ligger. Det är något stort som putar ut strax under revbenet ( inte så värst skönt) vi har trott det varit en rumpa eller ett lårben men nu är bm mer misstänksam om det kanske är ett huvud istället. Nervös är jag inför torsdag men det ska ändå bli skönt att få veta hur hon ligger och om vi kanske får någon chans till att föda vaginalt...

    Tog ut mig lite väl mycket i helgen, det märks även flera dagar efteråt, har svårare att gå långa sträckor fortfarande pga. Sammandragningar och nu efter helgen så har vaderna börjat kännas trötta.

    Hoppas ni mår bra allesammans, för mig blir det nog soffläge tills energin är tillbaka.

    Stor kram på er


    Lycka till med vändningsförsöket på torsdag!
Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus