• Snart lycklig

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Lyfter fram listan. Jag har också uppdaterat min info. Ändrat så vi ligger i datumordning för bf.

    Bullenochgrisen: 25 år och gravid genom äd i vecka 35. BF 19 Juli. Inga tidigare IVF försök, blev gravid på första försöket med äd ( ett två dagars embryo) via ks Huddinge. Medicin vid ET: Lutinus och Progynon. Har hittills haft en bra graviditet, mådde pyton til vecka 17 men efter det så har allting rullat på Med värden och blodtryck, inga direkta gravidkrämpor förutom sammandragningar. Väntar en flicka :)

    MillaQ2, 43 år, flera MF efter "naturlig" befruktning, 1 MF v 8 efter IVF m egna ägg, 2 ÄD utan graviditet (en färsk, en frusen), gravid på 3e ÄD (frusen) IVF Riga, (Levaxin denna gång) BF 31/7, planerat snitt 22/7, moderkaka långt ner plus ett tidigare snitt. Har två pojkar 11,14 år. Min nuv sambo har inga barn.Det tog tre år för oss att komma hit (v33 nu) men hade flera dödsfall i familjen som troligen förlängde tiden. Vet ej kön på denna, är bara lyckliga för ett barn oavsett :)

    Snart lycklig, 49 år, tidigare återfört 26 st embryon med egna ägg, endast ett tidigt missfall, gravid vid 1:a ÄD (Aten, Life Clinic, Dimitri), stark immunsupport, bf 13/8 ändrat till planerat snitt omkring den 23/7 pga av placenta previa=täcker för hela utgången, ett barn, vet ej kön. Inga barn sedan tidigare. Sambo två vuxna barn sedan tidigare.

    HRE, 46 år - väntar tvillingar! 6 IVF med egna ägg och 3 ÄD, gravid på 4:e. Tidigt dubbelmissfall IVF nr 2. Försökt bli gravid i 4 år, först med pojkvän och nu själv. Fått donerat ägg av min syster. BF 22 november, men har bestämt de kommer i oktober;.)

    Kopiera och fyll gärna på

  • Snart lycklig
    HRE skrev 2015-06-13 00:10:42 följande:

    Trappa ner Prednisolon, jippee!

    Min väninna som ger mig dropp åker bort 2 veckor på tisdag. Dr. D. skrev inget om nytt dropp. Jag fick dropp i tisdags och om jag väntar tills hon är tillbaka har det gått 3 veckor. Känns väldigt länge så funderar på om jag ska ta dropp på måndag innan hon åker.


    Ja, visst är det skönt att få börja trappa ned Prednisolon. Vilket dos har du tagit? Jag är nu nere på 12,5 mg (tog 30 mg lång tid). Hoppas få trappa ned till 10 mg efter bp på måndag.

    Jag skulle ta ett dropp för säkerhets skull innan din väninna reser bort.
  • Snart lycklig
    weeme skrev 2015-06-12 22:23:03 följande:

    Grattis Blomman!!

    Nu har jag varit på KUB och fått se sötnosen snurra runt och gäspa och sträcka på sig. Så underbart. Är precis enligt beräkning på dag 11+4, alltså såg min gyn fel.

    Här får man gå till vecka 41 och inte får man KUB heller, att jag fick det var ett misstag påpekade hon. Så olika det kan vara..

    Ha en bra helg!


    Grattis till lyckat KUB! Konstigt att det är så olika inom olika landsting?!?
  • Snart lycklig
    TyckOmMig skrev 2015-06-15 21:47:28 följande:

    Lite kort från BB Valentin & Constantin kom hastigt till världen idag med kejsarsnitt v 33+0 skriver mer senare har ganska ont...


    Men oj, hoppas ni alla mår bra!
  • Snart lycklig
    Redan47 skrev 2015-06-16 13:27:28 följande:

    Att inget händer hör hemma! Min man lägger ner all sin tid på ett husbygge till svärföräldrar. Han är stressad det vet jag eftersom vi väntar två som kan dyka upp när som.. Ich .efter v26-27 kan de överleva. Vi hade planer sedan förra året att bygga ut vårt kök... Det projektet liksom hamnat skymundan, ja, jag blir grining för det mesta som jag tycker är piss planering och att han liksom prioriterat ner vårt hem ute o inne, jSg blev asarg ixå för det legat kvar grejer som hans elaka häxa till ex lämnat kvar - liksom rensa upp tycker jag. Det blir extra tydligt nu känner jag när vi ska skapa familj. Ja ja, hormontrollet talar men det finns substans i min kritik. Han har inte ens tid med sex! Iallfall inte när jag är vaken, somnar tidigt 20-21.

    Hur har ni det då ? Lugnt o harmoniskt?


    Haha, jag måste ändå få skratta. Du är skön!

    Förstår dig dock till fullo. Min sambo pratar bara om och prioriterar sitt nya jobb. Jag är från denna vecka sjukskriven till 100%, men har så mkt att göra. Håller på att sälja min lägenhet i stan och köpt ett litet hus (ska skriva kontrakt imorgon). Det är visningar, banken, besiktning etc etc. (Oh, så nervöst, fick just ett budbesked på min lght vis sms, men det är fortfarande alldeles för lågt.) Det mesta runt detta fixar JAG. Skulle kunna rabbla min inbokade kalender, och ni skulle argt säga till mig att jag måste vila. Huset som köpts är ett totalt renoverings-/utbyggnadsprojekt. Timing, NOT!

    Utöver allt detta, så har vi endast beställt barnvagn och jag har köpt några klädesplagg. Ca 5 veckor kvar till kejsarsnitt. Ganska mkt att fixa alltså. Inte ens varit in på Försäkringskassan och kollat hur det blir med pengar under mammaledigheten. Vi, vuxna människor, som väntat så länge, har inte ngt klart....... Inte klokt!

    Näe, nu måste jag bege mig, nyss plingade kalendern för ett vanligt BM-besök, sedan hem och "piffa" lght för en extra visning. (Min sambo kommer hem sent ikväll.) Puh!
  • Snart lycklig

    Ego: Jag går ju på kontroller två ggr i veckan nu, pga begynnande havandeskapsförgiftning. Har ju klarat mig ifrån äggvita i urinen hittills, tills idag. Det var pusselbiten som fattades för diagnosen HF. Också haft huvudvärk och flimmer framför ögonen. Mitt blodtryck var också lite högre, trots medicinering. Min vanliga BM ringde till förlossningen för en extra koll av mig i em. Tänkt resa bort över helgen, men BM lät inte så glad över det. Snopet när allt är packat och klart för att åka. Vi får se efter kollen på förlossningen.

    Idag vecka 33, 32+0.

    Tack och lov var bebisens hjärtljud helt normala, idag 145-150. Lite lägre sist.

    Mina bruna flytningar/blödningar som jag haft sedan i måndags är nu helt borta. Eftersom de var bruna (gamla) och inte ökade i mängd eller ändrade färg till mera rött, behövde jag aldrig åka in och kolla.

  • Snart lycklig

    Glad midsommar till er alla!

    TyckOmMig, hoppas ni mår bra och att bebisarna växer på sig. Hoppas också att du får lite permis.

    Grattis till många av er som fått bra besked såsom UL och hjälp från vården. Jag måste också säga att jag, trots min höga ålder, sedan jag blev gravid bemötts otroligt bra och med positiva kommentarer.

    De tycker att jag kämpat så oerhört, så att de vill inte att jag eller de inom vården chansar med något.

    Igår på förlossningen träffade jag som vanligt en massa gulliga BM. Lämnade urin- och blodprover, gjorde ctg och kollade blodtrycket ett antalet ggr. Äggvitan låg kvar på samma nivå som på morgonen hos BM. Blodproverna var bra, enligt dem. Dock inte mitt blodtryck trots medicinering. Slutade med att jag fick öka dosen till 3x100mg Trandate per dag. Jag fick först vila extra länge, sedan ta en tablett där och sedan vila igen, sedan nytt. Blodtryck som blev godkänt.

    Fick till slut träffa en fantastisk läkare, som verkligen hade läst min journal. Hon började med att trösta mig om att kejsarsnitt är det enda rätta för mig, så hon tyckte jag skulle tacka min placenta Previa. Efter min historia så hade hon definitivt velat att jag skulle gjort kejsarsnitt ändå. Hon fick mig att lova att göra kejsarsnitt även om moderkakan mirakulöst skulle flytta sig. Fick stränga order att inte lämna stan. De anser att min graviditet är klassad som mkt högriskgraviditet. Framförallt om moderkakan avger blödningar, vilket kommer att ske om och när jag öppnar mig lite. Hon var så söt, hon började nästan gråta när jag grät, när vi pratade om min historia. Fick också stränga order om att vila (och att inte dansa loss hejvilt idag).

    Ny koll på förlossningen på söndag.

    Mellan raderna tyckte tag att hon menade på att födseln kanske till och med blir tidigare än 37+0. (Idag v 33, 32+1.) Hon sa det inte rakt ut, men......

    En HF kan ju ligga lite bakom smygande, eller eskalera snabbt. Det enda man kan göra är att hålla koll på symptomen och sedan göra täta kontroller. Ringa en gång för mkt än en gång för lite. Blir det allvarligare finns det bara en sak att göra, förlösas, så att moderkakan kommer ut.

    Kram tjejer!

  • Snart lycklig

    Tack för att ni peppar mig inför planerat snitt, om det nu blir planerat. Var idag återigen på kontroll på förlossningen (bokad tid) och allt var inom ramarna, blodtryck 140/80, ctg perfekt och äggvita fortf på 1+. Ny koll hos BM på tisdag och sedan UL och specen på fredag.

    Idag sa de att det är ju fantastiskt om det går så långt som till 37+0, men tveksamt trodde de. Alltså max 4 1/2 v kvar. Ojojoj.......

    Om jag börjar blöda rikligt är det ambulans som gäller vid placenta previa. Bara de orden gör ju en nervös......

  • Snart lycklig

    Jag har tagit er på orden och mest legat ner denna helg. Snart får jag väl liggsår ;)

    Dock säger vården att jag inte kan påverka detta på ngt vis gm stress el dyl. En del säger till och med att det är bra att ha lite bokat, så man tänker på annat. Hur som helst tar jag det lugnt oavsett vad jag gör.

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus