• Snart lycklig

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Hej Singhatjejen, så roligt att höra ifrån dig! Vår donator var 27 år. Vi gjorde ju ÄD hos Dimitri. Fick extremt bra resultat, 14 ägg, 9 blastocyster, 3 till mig i november och 6 till frysen.

    Var ska du göra ÄD?

    (Jag har tänkt på dig lite extra de senaste veckorna. Har precis köpt ett litet hus (renoveringsobjekt m infl i sept) i dina hemtrakter. Vet ej exakt var du bor, men i alla fall i närheten. Har inte skrivit på kontraktet ännu, så jag bör väl inte ropa "hej" ännu. Min lght i stan är till försäljning och det är visning nu i helgen.)

    Kram och hör av dig och berätta hur det går. Fråga på om du undrar något.

  • Snart lycklig

    Singha, i mitt fall hade Dimitri valt ut två till mig, sedan berättade han lite lätt om dem och sedan sa han trust me, trust me, och det gjorde jag/vi. ;) Vi (jag) valde hans första alternativ, gick bara på känslan då, hade vid tillfället inte alla fakta. Vet fortfarande inte från vilket land hon kommer ifrån, vet bara (som vi fick reda på vid senare tillfälle):

    Lång

    Smal

    Blond (jag är mörkblond, men blond i hans ögon är kanske inte så ljust)

    Gröna ögon (jag har blå)

    Verkar vara intelligent (D tycker det viktigt)

    Inte gåpåig när hon besöker kliniken

    Givit barn förut (vet ej om det är eget/egna eller donation)

    Blodgrupp rh- (liksom jag)

    Det är vad jag kommer ihåg. Det är ju inte konstigt att Dimitri på skämt kallar denna graviditet för "My pregnancy", alltså hans. ;) Han har ju varit mkt delaktig. Ha ha......

  • Snart lycklig
    HRE skrev 2015-06-08 21:55:32 följande:

    I mitt fall är det min syster som är donator så valet var enkelt. Hon var 26 när vi plockade ägg.

    Är din favorit 30 hade jag kört på det - trots allt brukar donatorerna få ut många ägg. Och kvalitén är ju alltid viktigare än kvantiteten så borde inte vara några problem.


    Nyfiken, har din syster egna barn? Barn innan hon donerade?
  • Snart lycklig
    Ananda Balaganapati skrev 2015-06-09 19:51:47 följande:

    Redan, vilken fantastisk tråd ! Massor av värdefull info...

    Jag ställer frågan här eftersom några här verkar ta neupogen... Jag har just påbörjat nedreglering inför nästa ÄD-försök. Blev gravid i våras men fick tidigt mf. Jag ska köra hela immunartilleriet denna gång inkl neupogen. Jag ska ta 0.15 mg och det är 0,3 i varje spruta. Är det någon med samma ordination? Hur har ni gjort? Tagit hälften av sprutan och överfört resten i en ren spruta? Känns trist och "slänga" halva innehållet, inte minst eftersom de är så dyra. Tack !


    Jag tog helt enkelt och drog upp halv mängd ur flaskan och injicerade den första dagen. Sedan satte jag tillbaka flaskan i kylen och dag två drog jag upp resterande mängd i en spruta och injicerade. Dag tre, en ny flaska, där jag tog hälften osv. När det närmade sig transfer fick jag dock börja med en hel flaska per dag.

    Släng absolut inget!
  • Snart lycklig

    Natten till idag var helvetisk, jag hade så ont i ryggen (bröstryggen). Kl 02.00 ca vaknade jag hade sedan ett helsike. Imorse satt jag i min ensamhet på toalettstolen och bara störtgrinade högt och ljudligt, orkade inget mera. Tänkte "ta ut ungen, så jag kan överleva". Den tanken är nu borta. ;)

    Idag har jag varit till min kiropraktor, fantastiska Petra, och än så länge har det känts lite bättre. Hon tyckte det släppte bra i bröstryggen. Hoppas hoppas att denna natt blir lite bättre, helst mkt bättre. Ska till henne igen på måndag.

  • Snart lycklig

    Weeme, lycka till imorgon!

    Milla, små gulliga fossingar. Jag såg också det på UL i söndags. :)

    Ego: glömde, var på ny kontroll idag på specen. Bättre värden än i söndags (blod- och urinprover) och blodtrycket kanonbra, nu efter medicinering. Nästan så att denna läkare tyckte att jag kanske inte behöver medicinen. Ingen äggvita. Dock har jag haft huvudvärk igår och idag, brukar aldrig ha det. Behöver inte vara begynnande havandeskapsförgiftning, utan kan vara en biverkning på blodtrycksmedicinen. Nya prover på fredag.

    Ctg kanon. Idag såg jag själv på skärmen under bevakningen och hjärtljuden var allt från 125 - 164, mest runt 145-150 tror jag.

  • Snart lycklig
    weeme skrev 2015-06-09 22:52:27 följande:

    Hoppas du får sova i natt! Smärta är sååå jobbigt.


    Tack. Ja, denna smärta har varit hemsk. Ät så trött att jag fysiskt dåligt. Haft lite halsbränna några dygn också, så det spär ju på det dåliga måeendet.

    Lite gnällig just nu.
  • Snart lycklig
    Blomman701 skrev 2015-06-10 20:08:58 följande:

    Imorgon kommer vårt pyre till världen! Tyvärr blir det ett snitt men men jag har fått gå en full graviditet och klarat mig utan havandeskapsförgiftning och leverpåverkan! Försöker hitta positiva saker men jag har ju en tendens att måla fan på väggen. Ni får gärna skicka en tanke eller två till en lite nervös och nojjig Atenmamma!

    Kram


    Åh, vad spännande. Skickar tankar till dig. Förstår att det är nervöst. Förstår dig också så väl, när det gäller kejsarsnitt.

    Atenmamma? Berätta när du har ork och lust, var har du gjort behandling? Nyfiken. ;)

    Kram.
  • Snart lycklig

    Liten egorapport: Efter kontroll hos specen i måndags, vanliga BM i tisdags och fostermedicin (UL/VUL) samt specen idag är läget följande:

    Moderkakan absolut helt för utgången, definitivt kejsarsnitt. Barnet ca 12% mindre, men det ligger ändå inom ramarna. Barnet väger ca 1600 gr.

    100% sjukskrivning från måndag.

    Endast spår i äggvitan. Om jag får äggvita i urinen "på riktigt" får jag i så fall direkt diagnosen havandeskapsförgiftning. Dock var den mkt duktiga specialistläkaren helt säker på jag har begynnande havandeskapsförgiftning, trots i nulöget inga direkta höjda värden för äggvita i urinen. Hon redovisade alla värden för mig och eftersom jag var så intresserad av provsvaren och all hennes info, fick jag en kopia också. ;)

    Koll hos fostermedicin (UL/VUL) och hos specen om två veckor. Från och med nästa vecka också två kontroller i veckan hos vanliga BM.

    Pga av moderkakans läge, planerat kejsarsnitt i vecka 37+0 eller snart därefter. Hjälp, det är ju snart! Idag är jag i vecka 31+1. Jag som ännu inte fattat att jag är gravid! De vill inte att jag ska få värkar innan. Dock vet jag inte exakt varför, snappade kanske inte allt. Kan bli lite större risk för problem med att livmodern ska dra ihop sig också, när moderkakan sitter där den sitter.

    Ryggen en aning bättre. Två klumpar till fötter.

    Kramar till er alla!

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus