• Snart lycklig

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Ahavamaria: 43 år. Embryodonation, frysåterföring. Beräknad bf 4/5-15, dottern kom 21/4. Piss o skit tillstånd i stort sett hela graviditeten, men en oerhört smidig o lättvindig vaginal förlossning. Har genetisk syster född 15/4 2012. Den graviditeten var väldigt bra, men förtidig bf och igångsättning gjorde mos av mig. Ava Clinic Riga barn. BB Näl, båda gånger mycket nöjd med personal och resurser.

    Blomman701

    TyckOmMig

    Bullenochgrisen: 25 år och gravid genom äd i vecka 35. BF 19 Juli. Inga tidigare IVF försök, blev gravid på första försöket med äd ( ett två dagars embryo) via ks Huddinge. Medicin vid ET: Lutinus och Progynon. Har hittills haft en bra graviditet, mådde pyton til vecka 17 men efter det så har allting rullat på Med värden och blodtryck, inga direkta gravidkrämpor förutom sammandragningar. Väntar en flicka :)

    MillaQ2, 43 år, flera MF efter "naturlig" befruktning, 1 MF v 8 efter IVF m egna ägg, 2 ÄD utan graviditet (en färsk, en frusen), gravid på 3e ÄD (frusen) IVF Riga, (Levaxin denna gång) BF 31/7, planerat snitt 22/7, moderkaka långt ner plus ett tidigare snitt. Har två pojkar 11,14 år. Min nuv sambo har inga barn.Det tog tre år för oss att komma hit (v33 nu) men hade flera dödsfall i familjen som troligen förlängde tiden. Vet ej kön på denna, är bara lyckliga för ett barn oavsett :)

    Snart lycklig, 49 år, tidigare återfört 26 st toppenembryon med egna ägg, endast ett tidigt missfall, gravid vid 1:a ÄD (Aten, Life Clinic, Dimitri), stark immunsupport, bf 13/8 ändrat till planerat snitt omkring den 23/7 pga av placenta previa=täcker för hela utgången, först var det trillingar, sedan tvillingar, men till slut nu endast ett barn (flerbörd avstannade i vecka 8+), vet ej kön. Inga barn sedan tidigare. Sambo två vuxna barn sedan tidigare.

    zaq1234 42 år, har försökt i 7 år, har gjort tre IVF i Sverige, MA på gång nr 2. 3ÄD på IVFRiga, ÄD 2 MF, men gång 3 lyckades det, nu BF 1 aug. Har ett biologiskt barn på 7 år.

    HRE, 46 år - väntar tvillingar! 6 IVF med egna ägg och 3 ÄD, gravid på 4:e. Tidigt dubbelmissfall IVF nr 2. Försökt bli gravid i 4 år, först med pojkvän och nu själv. Fått donerat ägg av min syster. BF 22 november, men har bestämt de kommer i oktober;.)

    Redan47, 49 år, 10ÄD, 21år 0 26 år vuxna tjej o kille, i tidigare relation. Har inte blivit gravid sedan dess....längtan väcktes på allvar tillsammans m min nuvarande man, och vi bestämde oss det ska gå. BF 27/11, enäggstvillingar, men det blir tidigare, hur vi mår kommer bestämma datum, men senast v39.

    JZ79, 36 år, gravid efter 5 års längtan och kämpande.. Vi har både manlig och kvinnlig faktor som gjort vi inte blir gravida. 2 ivf på Sahlgrenska utan ET. 1 ÄD i Åbo och sedan till slut hysto och dubbeldonation hos Penny. BF 12 januari 2016. Inga barn sedan tidigare, första gången gravid någonsin :)

    Weeme, 44 år, gravid efter 2,5 års kämpande denna omgång. 4 tidigare MA efter naturlig graviditetsstart, efter 3 MA visade det sig att jag hade hög ämnesomsättning. Efter medicinering fick vi en dotter. Sedan var äggen för gamla för på alla år blev det bara ett MA trots att jag tidigare blev lätt gravid så vi beslöt göra ÄD i Riga. Hade tur och blev gravid på första försöket, ett insatt embryo. BF december -15.

    Missne: 44 år, gravid efter 12 års kämpande. Har gjort många IVFer i Sverige som ej lyckats. Immunologisk utredning våren 2014 hos Dr D visade på immunologiska orsaker. Första ÄD på AVA Riga i april 2015 lyckades. En av två fastnade. BF 15 januari 2016.

    Kakolina, 39 år, gravid efter ÄD på Island, efter första insättningen av ett tvådagarsembryo den 15 maj. Diagnosticerad med förtidigt klimakterium vid 37. Inga IVF-försök. Inga tidigare barn. Singel med kompis som spermadonator. BF 3 februari 2016.

  • Snart lycklig

    Forts. Rapport efter fredagens besök på KS: Ja, puh, lite jobbigt är detta nu......

    Trots f n avsaknad av HF, kontroll hos BM 2 ggr i veckan.

    Högt blodtryck i samband med HF försvinner oftast efter förlossning. Har jag otur kan mitt höga blodtryck ha utlösts av graviditeten och ngt jag får ha kvar även efter förlossning. Har lågt blodtryck i vanliga fall, men min mamma har och min mormor hade högt, så det finns i mina gener, som läkaren sa. Hoppas verkligen jag slipper det!

    Moderkakan är fortfarande föreliggande, täcker helt utgången, placenta previa. Jag fick ganska klart för mig att det inte är något att "leka med". De har nu beställt två påsar blod till mig för säkerhets skull, för ev användning vid kejsarsnittet. Det värsta som kan hända är att jag inte slutar blöda och då finns det en risk att de tar bort livmodern! Det kan bero om moderkakan har växt fast in i livmodern på ngt sätt, tror det heter ngt som placenta akredia el dyl (ej googlat). Ska på UL/VUL om knappt två veckor för att kolla det samt tillväxten. Mindre komplikationer, men ändå allvarliga, är om livmodern inte drar ihop sig, vilket är vanligare i sådant här läge.

    Får inte var längre bort än max 30 minuter från Karolinska sjukhuset nu och framåt. Kul i sommarvärmen.

    Bebisen var nu 11% mindre, för två veckor sedan 12%. Väger nu ca 2 kg.

    Vecka 34, 33+3 idag. Max 3,5 vecka till snitt.

  • Snart lycklig

    Redan, ligger faktiskt i sängen, läser bok och mumsar på jordgubbar. ;) Jag försöker njuta, men känner mig faktiskt lite deppig. Hormoner, vet ej? Känns som jag börjat räkna ner, har tungt att andas, ont i fötterna, sover jättedåligt, mkt tryck neråt, så kissnödig konstant, inte sugen på ngn mat, inget smakar ngt (har säkert ändå gått upp i vikt), på natten så torr i munnen (undrar om det beror på blodtrycksmedicinen), trots två Niferex om dagen springer jag ofta många ggr om dagen på toa för nr 2 och det är inte hårt (ursäkta detaljerna), håller på att torka sönder mig.

    Härligt att ligga och sola och på magen dessutom. Hade aldrig kunnat lägga en kudde under brösten och sedan legat så. Haft rejält ont i brösten ända sedan jag blev gravid. Inte gått bort alls. När jag går upp och kissar "bär" jag ibland dem i mina händer. Bra att du är försiktig och använder solskydd.

    Eftersom jag inte får vara långt från sjukhuset och bor forfarande i lght, dock med balkong, känner jag mig väldigt instängd nu när det är varmt och soligt ute. Att sitta på balkongen orkar jag inte ngn längre stund. Ärligt, så känns det lite jobbigt.

  • Snart lycklig

    Bara för att vara gnälligast, så lägger jag till två jobbiga biverkningar som jag glömde nämna igår och som jag definitivt upplevt inatt, halsbränna och supertäppt. Känns som jag knappt sover om nätterna, är uppe och kissar typ 7-10 ggr!

    Tack för pepp och info från er alla rara!

    Zaq, oroa dig inte. Om allt ser bra ut är vaginalt att föredra. Var glad att du inte har några komplikationer och "go with the flow". Lätt att säga, men du förstår vad jag menar.

    Är det ingen annan än jag som tycker det är väldigt tungt nu på slutet? (Idag v 34, 33+4.)

    Denna vecka, två kontroller hos vanliga BM.

  • Snart lycklig
    Redan47 skrev 2015-06-29 12:38:44 följande:

    SL: det är första o sista trimestern som är tröttsammast på alla plan. I ditt fall desto jobbigare då din situation oxå är psykisk belastande. Du har svårt att leva helt avslappnat. Jag minns jag tog sem mina sista veckor m nummer två, det va jätteskönt, vila o va gravid. Men hade inga komplikationer annat än livet omkring mig.

    Ja, det är tungt! Du är normal!

    Haha ja nästäppa är min vardag fr starten så jag har glömt bort det är en biverkning. Äter små portioner för att undvika surt i hissen, och inte lägga mig direkt. Bebis din tar plats nu trycker på både uppe o nere. Kissnödig minns jag oxå kom tillbaka dygnet runt. Sov när du kan fördelat på dygnet. Och se till att fylla på med proteiner o energi. Kram idag har jag en trött dag, super trött.


    Puss och kram, vad gullig du är!
  • Snart lycklig
    Redan47 skrev 2015-06-30 15:42:10 följande:

    Helt Okay, utan mina 300mg/dygn plus kalcium i skulls jag nog ha konstant kramp i fötter o vader till natten!


    Skulle jag inte ta minst lika stor dos magnesium skulle jag "smälla av" pga myrkryp i benen. :)

    Min sambo har återkommande migrän och han är rekommenderad att dricka mineralvatten och gå på toa för nr 2. Mineralvatten kanske innehåller bl a lite magnesium. Hur som helst så hjälper det ibland.
  • Snart lycklig

    Grattis Missne till lyckat KUB! Verkligare, men jag fattar fortfarande inte att jag är gravid, 34+1 idag. ;)

    Lycka till på ditt KUB idag JZ!

  • Snart lycklig
    Blomman701 skrev 2015-07-04 11:41:40 följande:

    Grattis till lyckade kub!

    Här funkar äntligen amningen. Hurra! :)


    Oh vad skönt!

    Jag älskar i vanliga fall sol och värme, men jag orkar knappt en sekund till. Jag vill vara vid havet. Jag måste ju hålla mig max 30 min från Karolinska sjukhuset, vilket betyder inne i stan. Jag står snart inte ut!
Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus