Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    LasseBD skrev 2021-11-20 09:39:47 följande:

    Definitivt. Men det finns en del att jobba på.

    Att rekrytera från Aftonbladet är inte särskilt opartiskt t.ex.


    Vad är det för problem med det? Många journalister skriver för flera tidningar samtidigt och byter.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    LasseBD skrev 2021-11-20 21:09:17 följande:
    Inga?

    Varför måste man rekrytera från tidningar? Menar du att det bara är ledarskribenter som ställer sig bakom tidningars politiska riktning?
    Så bara journalister som saknar erfarenhet från tidningsvärlden ska få jobba i Public Service? Gäller det även nättidningar samt journalister som gjort praktik inom tidningsvärlden? Tänker du dig bara dagstidningar eller även varannandags tidningar, veckotidningar och månads/periodpress?

    Det är bara ledarskribenter som ska skriva ledare som utgår ifrån tidningens politiska färg. Även debattinlägg kan vara politiskt färgade men då uppges att det handlar om ett gästinlägg och inte är åsikter som tidningen framför.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    LasseBD skrev 2021-11-21 21:50:14 följande:

    Eftersom undersökningar visat att anställda inom publicera service oftast är vänster så bör man kanske tänka en extra gång när man anställer chefer.


    Undersökning, och den har några år på nacken nu. Dessutom finns det inget som säger att ens personliga politiska övertygelse behöver vara synlig professionellt.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    LasseBD skrev 2021-11-22 14:45:30 följande:

    Jag kan tyvärr inte vara tydligare. Jag gillar inte ditt sätt alla insinuera saker. Jag är opartisk. Det är tyvärr inte du.

    Jag skulle ju kunna be dig förklara varför man ska rekrytera folk med politiska preferenser till en verksamhet som ska vara politiskt neutral, det vore ju rimligare. Men jag tror att du kommer snurra in dig andra diskussioner så jag väljer att meddela dig att jag inte vill ha svar på det.


    Har vi inte alla "politiska preferenser"? Det räcker väl med att ha röstat eller ämna rösta.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    LasseBD skrev 2021-11-22 18:52:05 följande:

    Visst finns det sanning under du säger med det är lite skillnad till att bara ha politiska preferenser och att jobba på en lobbyistisk tidning.


    Det måste väl gälla en ytterst liten del av journalisterna och de det gäller ska väl ändå inte stängas ute från delar av arbetsmarknaden pga sina politiska åsikter. Förmågan till objektivitet är en färdighet och inte kopplat till personer utan åsikter.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    LasseBD skrev 2021-11-23 19:52:53 följande:
    Diskussionen rör enbart public service eftersom de har uppdraget att vara opartiska. Ett uppdrag de fått indirekt från oss medborgare.

    Allt annat är oväsentligt för den här diskussionen. Att politiker blir lobbyister kan så klart ses som moraliskt förkastligt men så länge det inte är uppdrag från oss medborgare så får det fortsätta. De har dock inte PS att göra. Inte som anställda.
    Du utgår (felaktigt) från att personer med åsikter inte kan vara objektiva. 
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Padirac skrev 2021-11-23 23:18:58 följande:
    Jaha, vem drog in rekryteringen av enskilda journalister från tidningar i tråden om PS är opartiska eller inte då?

    Kan inte PS vara opartiskt om vissa journalister från vissa tidningar rekryteras till olika roller och befattningar?

    Från vilka yrkesgrupper med vilka erfarenheter  tänker du dig att det ska vara OK att rekrytera från?

    Vilka krav menar du ska vara uppfyllda för att få olika anställningar inom PS?  Vill du ha en politiserad och åsiktskontrollerad grupp av anställda?

    Har du i så fall någon tanke på hur detta skulle kontrolleras och regleras?  Finns det lagar som står i vägen för hur du tänker dig att det skulle fungera?

    Är det chefer som skall ha en politisk tillsättning inom PS? I så fall vilka politiska strömningar anser du skall få vara representerade? Illiberala, antidemokratiska, nazistiska, fascistiska politiska strömningar? 

    Vilka chefer med vilka politiska övertygelser låter detta genomsyra sitt arbete menar du? 
    Det är bristen på partiskhet åt den egna världsbilden som stör personer som kommer från en propagandakultur. Kloaknyttläsare tycker inte att något är opartiskt förrän de kan läsa den typen av smörja de är vana vid även hos PS.

    Den typen av "objektivitet" kommer vi tack och lov att slippa från PS. 
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Egon den stora skrev 2021-11-28 13:18:56 följande:
    Sd verkar väl snarare längta tillbaka till någon form av tidigt 70 tal. Det är inget att eftersträva direkt.
    De mest hängivna till sent 30-tal/tidigt 40-tal. Det kan dock skilja sig åt hur mycket man känner till av modern historia och vad man har byggt upp av att kolla på gamla svart-vita filmer.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    LaviniaLetitia skrev 2022-01-26 01:09:36 följande:
    Nä, men tänk om SVT NÅGON gång skulle kunna producera en serie som handlar om en man som arbetar och hans fru som är hemmafru, och deras gemensamma barn. Där ingen av huvudpersonerna är svart, arab, rom, jude, homosexuell eller transperson. Där en (manlig) präst fick ha en positiv roll bland människorna, och inte förhånades. Där abort inte uppmuntrades, utan man visade på alternativen, och mamman fick uttrycka glädje över att hon till slut valde att föda sitt barn.
    Absolut. Precis som man borde göra en film om mig där man visar hur jag går upp på morgonen, äter frukost sedan borstar tänderna och skiter, ibland i omvänd ordning. Följt av hur jag åker buss och kollar på mobilen
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-01-28 10:21:00 följande:

    SVT erkänner att de inte ska jobba på det sätt som deras reporter gjorde. Han som sökte en svensktalande, arg, BoJo-hatande sjuksköterska i UK

    nyheteridag.se/plus/svt-svarar-pa-kritiken-brustit-i-arbetsledning/


    Exakt. SVT är genomskinligt, självkritiskt och granskar sig själv. Precis så som det ska vara. Ditt SD och Samhällsnytt/Avpixlat förtjänar inte ens att kallas journalistik.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?