Candycrush skrev 2016-03-04 17:26:19 följande:
Jag har alltid ätit mycket socker fast jag har även perioder då jag inte är så sugen på godis och chips m.m. Dessa perioder är dock få och inte särskilt varaktiga (max 1-2 veckor/6 månader). Om jag skulle ge en ungefärlig summering skulle det nog bli ca 2-3 kg godis, 1-2 påsar chips eller ostbågar, 2-3 l juice i veckan. Kan tyvärr inte säga att jag äter särskilt nyttig mat heller då det ofta innehåller både mycket socker och grädde. Äter även pizza och hamburgare rätt ofta.
Jag har aldrig mått dåligt av sockret och ligger på undre delen av normalvikt. Det innebär verkligen inte att jag tror att det inte är dåligt för mig bara för att det inte syns, men jag har inga märkbara symptom av att äta stora mängder socker.
Har däremot hört att personer som har IBS kan bli sämre av att äta vissa sockerarter.
De sockerarter som folk med IBS ska undvika är såkallade FODMAP, fermenterbara oligo-, di-, mono, och polysackarider. Alltså kolhydrater som finns i t.ex. spannmål, mjölkprodukter, frukt och sötningsmedel och som lätt bildar gaser i tarmen.
Anonym (Vania) skrev 2016-03-04 14:44:06 följande:
Cancerceller lever på socker så där har vi en som borde sluta äta kakor. Därmed inte sagt att alla som äter socker får cancer, men det ökar risken. Väldigt mycket dessutom.
Källa på det? Läser till dietist och har aldrig hört om den kopplingen, däremot att vissa fettarter kan öka risken för cancer.
sportpappa skrev 2016-03-04 09:43:06 följande:
Försöker hon hålla uppe vikten genom att lägga på sig fett? Vad är syftet med det? Är det inte bättre att träna sig till en högre vikt och äta mer proteinrik kost? Det finns även andra kolhydrater än socker som är bättre energikälla.
En protein- och fettrik kost är mycket svårare att äta om man har svårt att hålla uppe vikten pga att man fort blir mätt av det. Att träna är såklart bra för (nästan) alla, men om man är för lågviktig har det snarare motsatt effekt.