Inlägg från: Lillflickan |Visa alla inlägg
  • Lillflickan

    Julibebisar 2018

    Ja, det är lite orättvist. Jag försöker hålla nere mängden mat. Tycker arr ju mer jag äter desto hungrigare blir jag.

    Jag har inte velat ge flaska. Vill inte riskera att hon inte vill amma. Det är ju ändå jag som skulle ta 99% av matningarna och då ammar jag hellre. Det är ju övergående.

  • Lillflickan

    Jag vågar knappt säga hur bra jag har det med min lilla. Jag bara väntar på att det ska vända. Hon är nöjd för det mesta bara hon inte är hungrig eller trött.

    Sover bra i vagnen antingen hemma stillastående när vi är ute och går. Nöjd i vagnen länge även när hon är vaken. Hemma ligger hon gärna och pillar i gymmet eller på golvet länge i taget. Vill vara lite ner böra på kvällen sånär ganska fast i soffan på kvällarna. Har också börjat vilja stora i knät och bli buren lite mer, framför allt när hon är lite trött.

    Hon somnar bra i sitt näste och sover bra på natten. (Någon som vill slå mig än?) Inatt var en sämre natt då jag var tvungen att gå upp och byta på henne och mata henne kl 05:30. Hon hade då sovit sen jag la mig runt midnatt. Storebror vaknade också kl 05:30 och kunde inte somna om så 06:30 gav jag honom telefonen och placerade honom i soffan och sen efter någon timme kom kompisen upp och han kom in med telefonen och började leka ned henne i stället. Vi fyra vuxna och de två små sov till 09:00-09:30!

    Hon har börjat kunna sitta hjälpligt i matstolen korta stunder men är nöjd i bebisinsaysen till triptrapen också än så länge. Hon börjar få bra kontroll på sina händer och kan plocka ut nappen men får sällan tillbaka den igen. Hon börjar nästan hitta sina fötter och kan också vända sig helt på sidan men snurrar inte runt.

  • Lillflickan

    LissaE, hur lyckas du sova med snuttande bebis? Jag kan inte sova om något av mina barn är vakna eller rör på sig. Båda måste sova. Om de är i samma rum vill säga.

  • Lillflickan

    Jag funderar också på att byta till sittdel snart, men hon kan inte sitta än. Har börjat sitta uppallad i matstolen men orkar inte så länge. För det mesta är hon nöjd i liggdelen så jag avvaktar lite till.

    Här har vi pausat maten. Hon blev förkyld och vägrade gapa. Sen blev hon sämre och vi hamnade på sjukhus. RS. Trodde hon var bättre men i natt fick hon syrgas så det är risk för att vi får vara kvar lite till.

  • Lillflickan

    Idag har hon sovit nästan hela tiden och har haft syrgas. Så vi blir kvar. Hoppas det vänder snart. Jobbigt att e henne. Petade på henne som när hon var pyttebebi så hon ska äta och slippa sond.

  • Lillflickan

    Nu är vi hemma igen från sjukhuset. Nu isolerar vi oss bara resten av veckan för att inte smitta ner någon annan. Skönt att komma hem och att hon är bättre.

  • Lillflickan

    Inte så dramatiskt som tur var. Var på gränsen att vi behövde vara där. Hon fick lite syrgas och övervakning. Var tal om sondmatning men hon lyckades få i sig så hon inte gick ner och slapp sonden. Jag gjorde som när hon var liten och petade på henne så hon inte somnade ifrån så vi skulle slippa sond.

  • Lillflickan

    Min första var gnällig när vi var hemma själva. Han ville bara bli buren. Han sov bara i famnen eller så länge vagnen rullade. När vi var ute bland folk var han en helt annan bebis. Han var så nöjd med att bara sitta och titta. Lösningen var att inte vara så mycket hemma själv. Mycket promenader och öppna förskolan. Han är väldigt social.

    Lilltjejen är mycket lugnare. Ligger för sig själv och pillar. Sover mycket, somnar själv med napp och snutte i vagnen inne. Resultatet är mycket mindre motion ;)

    Hoppas det vänder snart Jennie eller att du hittar något som fungerar för er.

  • Lillflickan

    Ok, 11 kg! Jag som tycker min åttakilosklump är tung - lite mer än sonen gjorde vid ett års ålder.

    Vi har problem med maten. Inte amningen men att introducera annat. Sen hon var sjuk gapar hon inte mer. Från att ha börjat äta gröt på en matsked pulver är vi nere på en halv tesked igen. Till lunch åt hon typ en tesked brockolimos. Till kvällsmaten fick jag faktiskt i henne en istärning potatismos och två med sötpotatis. Hoppas det går åt rätt håll igen.

    Nu kommer småbarnspratet till sin spets: jag börjar bli nervös för bajsandet. När hon var sjuk bajsade hon typ tusen gånger om dagen igen. Men när hon blev frisk igen så bajsar hon typ varannan dag och idag kom det bara lite. När hon var sjuk ammade hon bara i säkert drygt en vecka och även när hon började bajsa sällan så ammade hon bara. Tidigare storbajsade hon ungefär två gånger om dagen och ibland lite emellan. Behöver jag bli nervös eller är det som det ska? Borde jag pausa maten ett tag?

  • Lillflickan

    Vilka stora bebisar ni har! Skönt att någon har tyngre bebisar. Tycker min är så tung, särskilt som hon kom åtta veckor för tidigt!

    Lowhannah, jag har inte hunnit prata med BVC än. Tänkte se om det håller i sig eller blir värre. Har en tid i nästa vecka.

    Jennie, det går att få näsdroppar på akuten (vi var inne pga att hon lät så illa och undrade om hon fick luft). De kan blanda till så små. Om han inte kan amma ordentligt kan du ju kolla med BVC-vårdcentral-jourmottagning.

Svar på tråden Julibebisar 2018