Inlägg från: Lillflickan |Visa alla inlägg
  • Lillflickan

    Julibebisar 2018

    Här kör vi dåligt med rutiner utan följer den lilla. Vakentiderna varierar väldigt. Ibland bara nån timme på dagen och ibland ett par pass med två timmar var. Äter med två till tre timmars mellanrum, ibland något tätare och ibland något glesare. Hon är något mindre vakenn på nätterna nu, eller så är jag mer däckad och sover igenom det...

    Tror jag börjar få lite bättre ordning på gapandet. Har en bit kvar men har inte alls lika ont i bröstvårtorna längre så det är skönt. Det finns hopp. Av någon anledning gapar hon bättre när hon ligger på ena hållet. Undrar vad jag gör för skillnad eller varför det är så.

  • Lillflickan

    Det ska bli spännande att se vad min lilltjej väger på fredag. Nu har vi passerat datumet när hon skulle varit född. Tog på första kläderna i 56 och har gått upp till storlek 2 i blöjor.

  • Lillflickan

    Min tjej är två månader nästa onsdag, men BF var förrgår. Sonen hade fortfarande storlek 44 vid samma ålder (född en dag tidigare än dottern, så väldigt lika). Möjligtvis några små 50. Så stor skillnad. Hon hade varit en rejäl bebis om hon fötts när hon skulle. Troligtvis i klass med Edward eller större. Hon borde passerat fyra kg med råge nu. Hon har gått upp rejält på alla kontroller när vikten hade vänt, ca 300-500g/v. Får se vad det där slutar.

  • Lillflickan

    Är ni bra på att sova på dagen? Jag är så sjukt trött men har inte vett att sova igen något på dagen. De kvällar jag nattar sonen tar jag igen lite i alla fall för jag somnar direkt samtidigt som honom och kommer inte upp förrän mannen beordrar upp mig för amning. Idag lyckades jag natta sonen med dottern bökandes på magen på mig och sen somnade vi allihop och dottern vaknade inte förrän det var över fyra timmar sen hon åt. Nu dags att gå till sängs igen. Godnatt!

  • Lillflickan

    Morfin är bra för sömnen. Gick på morfin första veckan och sov jättemycket. Sov hela natten och somnade i stolen på neo på dagen. Skulle lätt vilja ha deg nu också och sova... Men samtidigt vill jag hinna så mycket när sonen är på förskolan och tjejen sover.

  • Lillflickan

    Jag är lite sugen på att testa tecken som stöd och se om vi kan kommunicera tidigare. Men jag tycker det är svårt att komma igång själv. Någon som har eller tänker testa? Ska kolla med BVC om de har några grupper/kurser så man kan få lite stöd. Man vill ju lära sig rätt också så det går att återanvända även på andra barn och att andra som kan förstår mitt barn, tex förskolan.

  • Lillflickan

    Vad tyst det är här.

    Var på BVC igår. Lilltjejen är inte så liten längre 4,6kg och 53 cm. Hade ökat 2cm och 900g på lite drygt två veckor. Var ska det här sluta! Hur länge kan hon fortsätta så? Hon har alltså gått upp 2kg och växt 9cm på nästan två månader. Inte konstigt att man tycker hon har blivit större.

    Idag har mannen och sonen gett sig iväg så jag har haft ?egentid?. Jag tillbringade den med att gjuta hand- och fotavgjutningar och stressa med att sy ett näste med lilltjejen i sjalen efter att ha gett upp att få henne att sova själv. Men jag hann klart och nästet blev bra. Handen och foten återstår att se.

Svar på tråden Julibebisar 2018