Inlägg från: Lillflickan |Visa alla inlägg
  • Lillflickan

    Julibebisar 2018

    Bimbon var svår att få ner sonen i kommer jag ihåg. Han var ganska rund där vid ett halvår. Däremot hade han inga problem nu vid 5,5 år att sätta sig i den och komma loss. Tror de, i alla fall många, är som rundast där när man börjar med den och smalnar av när de börjar kunna röra sig mer. Och så blir ju benen längre och inte bara små bollar. Och bebisarna stabilare. Så inte omöjligt att den passar bättre vid ett år än nu. Kommer ihåg att vi hade byxor i storlek 68 som blev för smala och sen blev de lagom igen...

  • Lillflickan

    Utvandraren, det är nog inte helt ovanligt att de är gnälligare på eftermiddagen. Troligtvis har det blivit lite mycket för henne och hon är trött. Min tjej kan man lätt lägga själv på förmiddagen (ja, jag vet hur lyxigt det är, hade ett plåster förra gången), men på eftermiddagen är det mer gnälligt. På förmiddagen brukar hon vara vaken totalt en timme om jag inte tvingar henne att vara vaken med typ babysång. På eftermiddagen är hon vaken lite mer och mycket kinkigare både vaken och med sömn och vill vara mer i famnen. Vi har skrikigast runt sonens läggdags vid 19-20. Jättekul när jag är själv med båda och försöka parera lillans gråt och storens gnäll. Helt matt...

  • Lillflickan

    Min lilltjej har börjat vilja sitta upp. Hon börjar göra situps direkt om man lutar henne bakåt. Hon har bra stabilitet framåt och bakåt och noll stabilitet i sidled. Hon satt i hörnet i soffan, satte sig upp och tippade åt sidan. Så söt. Och hon pratar och skrattar så gulligt, och mycket. Bebisen i babygymmet är så kul att prata med (spegeln). Nu börjar det bli lite fart på henne. Så kul! Fem månader nu. Skulle varit drygt tre.

    Vågar man palla upp henne i stolen eller bumbon tror ni? Känns kanske lite tidigt.

  • Lillflickan

    Jag har också hört att man ska introducera mat som kan vara allergiframkallande i skydd av amning. Även gluten ska man vad jag har hört introducera medan man ammar, sakta. Men lita inte på mig utan fråga BVC. Jag kommer försöka göra lite så. Framför allt så äter jag såna saker aktivt medan jag ammar.

    Måste erkänna att jag varit lite dålig på att ge snackisar till lilltjejen. Känner att jag ätit en del dålig mat som jag inte velat ge henne eller sånt som har varit svårt att ge. Skärpning framöver. Jag tycker att mat är ganska tråkigt att hålla på med. Och tycker det är svårt att äta bra med en bebis som en sovande bomb som vaknar antingen när man lagar eller när man ska sätta sig och äta. Då är det enklare att göra mat som går fort eller går att äta med en bebis i famnen.

  • Lillflickan

    Åh så gulligt det låter med tittut.

    Min lilla pratar mest. Det är väldigt mysigt. Så härligt att få ögonkontakt och stora leenden och prata. Hon har också börjat att skratta så härligt. Svårt att locka fram men helt fantastiskt att höra. Hon har också börjat att få tag på leksakerna och attackäta på dem. Hon tuggar konstant. Fruktansvärt starka käkar. Gör riktigt ont att bli tuggad på. Hoppas tänderna dröjer.

  • Lillflickan

    Min lilltjej är nu sex månader. Hon vänder sig inte riktigt än. Ibland kan hon rulla från mage till rygg men jag tror inte hon har kontroll på det än. Hon har börjat plocka, och atackäta, på saker och börjar få hyfsad koll på att hålla fast i dem. Hon sitter gärna upp och står gärna. Men har absolut ingen balans. Vi satte henne i barnstol med mycket kuddar på nyår och det gick hyfsat en liten stund.

    Fantastiskt nog så sover hon hela nätterna! Ibland vaknar hon och jag får ge henne nappen så somnar hon om. I natt sov hon åtta timmar. Ja, jag vet hur lyxigt det låter! Jag hade en som var som din Jennie som nr ett. Han väcker mig fortfarande fler gånger per natt än lilltjejen. Så tyvärr sover inte jag hela nätter ändå. Men betydligt bättre än att behöva mata hela tiden.

  • Lillflickan

    Jag måste erkänna att jag är dålig på att ge min lilla mat. Det är så mycket smidigare, och mysigt, att amma. Men hon får lite gröt några gånger i veckan och smaka på vår mat lite när vi har nåt som går att smaka på. Igår fick hon avokadomos med creme fraiche och ett par gånger har jag fixat potatismos. Men hon är urkass på att äta från sked trots att hon fått mediciner på sked i flera månader och gröt ganska många gånger nu. Maten kommer framåt i munnen i stället för bakåt.

    Jag tycker det är svårt att veta hur mycket man ska ge och hur snabbt man ska öka. Just nu får on inte mer än en halv liten äggkopp av något. Hon känns inte speciellt intresserad. Hon gapar som när hon ska atackäta på något men verkar mest tycka det är konstigt att skeden ger ifrån sig mat.

  • Lillflickan

    Har för mig att de kollar om de kan ta saker. Sonen kunde inte det men dottern kan. Övrigt vet jag inte förutom det vanliga att kolla igenom kroppen. Vi har sexmånaderskontrollen i morgon.

  • Lillflickan

    Våra små är nästan lika stora utvandraren. Min var 64 cm och vägde 8170. Sen kollade de igenom kroppen och hur hon satt när de drog upp henne i händerna. Och frågade om hon bytte leksaken mellan händerna. Det känns det inte som om hon gör riktigt än. Men hon börjar i alla fall få koll på händerna.

    Jag har lyckats gå ner nästan lika långt som efter sonen trots att jag började längre upp. Men jag känner att jag börjar vara dålig igen så jag måste skärpa mig så jag inte går upp igen.

  • Lillflickan

    Jag gör ingenting för att gå ner i vikt förutom att jag försöker hålla nere på onyttigheterna i kosten. För övrigt är det alldeles för lite motion. Den här bebisen sover ju själv i stillastående vagn! Jag måste ta tag i motionen. Ett ständigt dåligt samvete. Försöker ta åtminstone en lite längre promenad i veckan. Annars så går jag mest när jag ska någonstans som till BVC eller öppna förskolan. Sjukhusbesök är bra för de ger ca 1,5h promenad totalt.

    Hur får i till motion? Tycker att det är så svårt att få till något. På dagarna är det så mycket jag vill hinna när sonen är på förskolan. Sen är det parering av bebis och lek med storebror. När mannen kommer hem efter sin träning eller jobbet är det bara läggning och hantering av kvällstrött bebis kvar. Och jag är helt slut och fastnar i soffan.

Svar på tråden Julibebisar 2018