Inlägg från: Lillflickan |Visa alla inlägg
  • Lillflickan

    Julibebisar 2018

    Min tjej är också mammigare. Hon har slutat sova hela nätter. Det räcker inte att ge henne nappen längre. Ibland räcker nappen och att ligga på mig. Eller att mitt huvud är precis vid hennes så hon kan hålla i min haka. Men jag brukar tröttna fortare än hon somnar sör hon ska nypa mig hela tiden med sina små vassa naglar.

    Hon har nu lärt sig sitta utan att ramla hela tiden. Det gick fort från att typ inte kunna sitta alls till hur stadigt som helst. Resultatet är att nu är hon mindre nöjd med att ligga så jag måste sätta henne upp hela tiden. Men jag tycker fortfarande att det är läskigt att sätta henne utan något mjukt runt.

  • Lillflickan

    Tycker trötthet är konstant. Minns när sonen var liten och sov så himla dåligt. Vaknade en gång i timmen och jag hann inte somna om emellan. Tror dock att jag är tröttare nu. Ändå känns det lättare. Lilltjejen vaknar ett par, tre gånger per natt och sonen motsvarande. Så kanske sex uppvak för mig mella 23 och 07. Och då tycker jag det är okej ändå. Hjärnan är bra konstig. Skulle dock behöva sova en månad eller två för att komma ikapp.

    Det är så härligt när det går framåt. Min lilla står/sitter nu på alla fyra. Fasar för att hon börjar krypa snart. Måste lösa barnsäkringen snart, vet dock inte hur.

  • Lillflickan

    Min lilltjej är så söt där hon står och gungar. Ibland står hon till och med på fötter och händer och gungar. Då blir jag lika nervös varje gång att hon ska stå på näsan. Vågar inte sätta henne på klinkers direkt. Var iväg på semester med klinkergolv och hon fick bara leka i spjälsängen. Sen uppgraderade vi rummet och då fick vi trägolv på köpet och hon fick hasa sig runt igen.

    Hon har lärt sig sätta sig upp, börjat vinka lite smått ibland och idag såg jag hur hon kröp med händerna och benen som var i krypställning hasades med. Men naturligtvis vägrade hon göra det igen när vi skulle visa pappa.

  • Lillflickan

    Oj, en burk! Min dotter åt en klämmismat/burk, fyra skivor baguette och sen ville hon amma också nu när vi var på semester. Hon äter tills hon inte får mer. Jag undrar hur det här ska sluta.

    Hur vet man vad som är en normal portion?

    Hon äter gärna själv och är väldigt duktig på att få maten i munnen. Men jag får mata henne också. Inga problem med hela ärtor eller makaroner alls. Större bitar hon får i handen biter hon av, som baguetteskivorna. Men då hamnar ganska mycket på golvet också.

  • Lillflickan

    Oj vad det händer saker.

    Här händer det också mycket. Min lilltjej får massa tänder. Just nu har hon fyra men det är säkert fyra till på gång alldeles snart. Hon kryper nu också för fullt med lite bättre fart och har också börjat att ställa sig upp.

    Hon sover sämre. Inte så mycket på dagen längre och lite svårare att få att sova. Hon vaknar också ganska ofta på natten. Men fortfarande mycket mindre än storebror gjorde, så det känns ändå okej.

    Hoppas ni som har det jobbigt med sömnen får det bättre snart. För lite sömn är tortyr.

  • Lillflickan

    Sonen fick sin första tand när han var nästan ett. Tror inte du behöver oroa dig än på ett tag. Det är bara bra att de dröjer. Själv oroar jag mig för hur det där småätandet,särskilt på natten, ska påverka tänderna. Tandläkarens fem gånger om dagen känns som en omöjlighet. Eller fem om dagen går nog om man börjar räkna kl åtta och slutar kl åtta på kvällen. Ibland. Sen lika mycket till.

    Jag är inte jätteorolig för att hon ska sätta i halsen med mat, men lite orolig är man. Däremot lego och andra otyg är jag orolig för. Håller på att dressera storebror att hålla småsakerna i sin inhängnad, men det går sådär. Han har i alla fall lärt sig att inte ha smågrejer i lilltjejens hage. Lösningen just nu är två olika ?hagar? till barnen med en neutral zon emellan där stora leksaker som inte är farliga för lillasyster får lekas med, typ leksaksköket som båda leker med. Det är provisoriskt och på prov och fungerar det så får vi titta på en mer svårforcerad barriär till legot.

  • Lillflickan

    Mannen vill att legot och småsakerna ska lekas med i ett rum på vinden dör hans gamla lego och playmobil finns. Men chansen att storebror leker där själv är i stort sett obefintlig eftersom det är två våningar upp och han knappt leker själv alls. Så om det ska lekas med måste ju jag och lillasyster med upp och vi får samma problem där uppe.

  • Lillflickan

    Vi får se hur vi gör. Än så länge funkar hagarna hyfsat. Annars får det bli så att det får åka upp på vinden och han får välja att leka ned det själv eller bara när vi är två. Lite tråkigt bara eftersom det är mest legot han leker med just nu.

    Har också hotat med att slänga det som hamnar utanför. Eller som han inte städar upp. Det var så duplot försvann. Dock åker det bara upp på vinden när mamma anser att det är bra saker. Mcdonaldsskräp däremot ligger risigt till.

  • Lillflickan

    Usch ja, vill också ha kvar min lilla bebis. Ett helt PR har hon blivit. Hade tänkt vara hemma till januari med henne men vi fick förskoleplats från augusti! Efter mycket tvekan och velande tackade vi ja till platsen och nu ska vi skola in henne redan i september. Usch, vilken ångest. Hoppas nu att förskolan är så bra som vi hoppas så det är värt att skola in den lilla så tidigt för att ha platsen från januari. Hade vi inte tackat ja hade vi fått plats i januari. Vi kommer i alla fall bara ha henne där två halvdagar i veckan. Usch vilken ångest jag har. Känns inte bra i mitt hjärta.

  • Lillflickan

    Min lilla ettåring jobbar på att stå utan att hålla sig i. Tycker hon krånglar till det för sig för hon släpper inte så mycket när hon redan står upp och håller sig i utan hon ska ställa sig upp själv mitt på golvet. Lite hjälp tar hon ibland av att ha händerna på något som är en liten bit upp, som våra ben när vi sitter på golvet. Igår stod hon upp i den tomma bebispoolen och klappade i händerna.

    Men hon vill inte riktigt gå. Går lite utefter möbler och ibland när man håller i händerna. Men mest vill hon bara stå.

    Hör strular också sömnen en del. Svårare att somna och ska prompt amma på natten. Ibland lyckad jag med napp och snutte. Ibland kastar hon den långt bort.

    Jag börjar få jobbångest. Vill också fortsätta vara hemma. Ingen lust alls att komma tillbaka till vardagen. Vill vara hemma mer. Och så lillan som ska börja förskola så tidigt. Hoppas det fungerar att gå sex timmar i veckan för henne.

  • Lillflickan

    Jag har börjat jobba, 50%. Inte alls sugen, hade velat vara hemma längre. Men mannen måste ju också få vara hemma.

    Lilltjejen går på förskolan två halvdagar i veckan 8:30-13:30 ca. Beror på hur hon sover. Av den tiden sover hon bort ungefär hälften. Känns lite jobbigt att lämna henne när hon är så liten. Det var inte tänkt så. Men förskolan verkar superbra så det hoppas jag det är värt.

    Hon är bra på att säga och visa vad hon vill. Blir superarg om hon inte får det.

    Den senaste veckan har hon tagit sina första steg. Det ser ganska stadigt ut så det är möjligt att hon går snart.

  • Lillflickan

    Jag ser det som en väldigt lång inskolning. Tyvärr är hon trött vid lämningarna och gråter. Men hon tystnar snabbt. Lämnar ca 8:30 och sen får hon sova kl 9 ca.

    Min lilltjej gillar också spisen. Hon lyfter ur diskhon och plockar ur typ allt. Sen sitter hon, gärna i diskhon, och dricker ur en mugg och bankar med en sked.

    Plocka ur riktiga diskmaskinen är också kul och ha ner tvätt från tvättställningen eller plocka ur tvättpåsarna. Plocka i smutsig disk får jag göra medans hon sitter i stolen så hon inte kryper in i kladdet.

    Hon har också lärt sig att använda stapelleksaker där man sätter dem på en pinne och plockar av och sätter på i evighet.

    Köra saker eller storebror i gåvagnen är också kul.

  • Lillflickan

    Jennie08, hoppas ni får platsen nära. Det underlättar vardagen så mycket att slippa onödiga transporter.

    Min lilla sover också två gånger. Första ca kl 9 eller 10. Andra någon gång vid 12,13,14. En dag här i veckan testade jag att hålla henne vaken. Hon klarade till 10:30 sen blev det väldigt gnälligt så vid 11 gav jag upp och hon fick sova. Då fick jag väcka henne vid 14 (!) för att hinna äta innan vi skulle hämta storebror. Men då klarade hon vara vaken till kvällen sen.

Svar på tråden Julibebisar 2018