Inlägg från: Lillflickan |Visa alla inlägg
  • Lillflickan

    Julibebisar 2018

    Lycka till med operationen lowhannah!

    Min lilla misslyckades på hörseltestet för andra gången. Ny tid om två veckor. Hoppas det går bättre då, då skulle hon ju varit född. Jag blir så nervös trots att det är vanligt att det inte lyckas trots att det är något.

  • Lillflickan

    Skönt att det gick bra med operationen lowhannah! 12 veckors sjukskrivning låter långt. Men gips/skena ska du väl inte ha så länge? Men det är klart att det tar ett tag att träna upp sig igen. Sov så gott!

    Tålamodet är inte på topp här heller. Sömnbrist gör ju inte tålamodet bättre.

  • Lillflickan

    Oj, vad tidigt du ska börja jobba! (Ingen värdering, bara lite imponerad att du orkar) Har du tänkt jobba helt eller ska ni köra halvtid båda två då? Själv tänker jag vara hemma längre, troligtvis till innan sommaren nästa år i alla fall. Sen sugen på att börja på halvtid några månader för att dra ut på det. Största sannorlikhet sista barnet och om jag ska vara ärlig så njöt jag inte av första så mycket som jag borde, var lite för chockad efter det, så tänker försöka njuta mer den här gången. Men man vet aldrig om det blir fler. Mannen köpte att jag inte tänker skydda mig. Men har inte blivit gravid mer än en gång på tio år oskyddat och jag är inte så ung längre så troligtvis kommer det inte ta sig någon mer gång.

  • Lillflickan

    Jobba varannan månad låter ju fantastiskt! Då får man ju alla åldrar med barnet båda två. Känns svårt i mitt jobb. Jag skulle gärna börja på halvdagar. Men mannen vil ha hela dagar. Vi får se hur förhandlingarna slutar.

    Fördelen med att få barn i anknytning till sommaren är att man får lång tid tillsammans med bebisen så båda får lite bebistid och kan hjälpas åt. Mannen börjar jobba på måndag när vår lilla är sex veckor. Ska nästan bli lite skönt då jag bara kan vara hemma och inte behöver dra iväg på projekt som att åka till stranden eller annat. Får se vad jag säger sen. En dag i veckan ska mannen vara hemma, tre dagar är stora på förskolan och en dag är jag hemma med två barn själv och behöver hitta på något åt stora eller underhålla honom hemma.

  • Lillflickan

    Dagen har gått super! Bara ett litet gnäll på hela dagen! Vi har varit på utflykt i skogen. Den lilla har sovit hela tiden. Bara ammat innan vi gick, en gång i skogen och sen hann vi vara hemma i trädgården en stund innan det var dags igen. Den store och jag har haft det helmysigt. Matsäck, lek och fika/mellanmål i skogen och trevlig promenad dit och hem. Över all förväntan.

    I morgon är det dags för dagis. Mannen ska lämna så jag bara behöver lämna. Hur stor är chansen att man får lämna efter åtta i stället för nio? Ser inte fram emot lämningar med infektionskänslig bebis. Brukar vara svårt att lämna.

    Imponerande att klara tre barn själv twoblirthree. Hur gamla var det de var? Du kanske kan komma med tips när det kör ihop sig. Orkar nog inte med jätteutflykter varje gång och chansen att nästa gång går lika bra är ju inte så stor.

    Skönt att du fick bekvämare gips lowhannah. Förstår att din stora har det lite jobbigt och blir jobbig när ni har både bebis och en mamma som inte kan göra något. Då blir förskolan bra. Fullt schema! Den här veckan är lugn för oss förutom förskolestarten. Nästa vecka blir det BVC och hörseltest för oss. Får se om hon klarar testet den här gången, tredje gången gillt. Kanske går bättre när hon faktiskt skulle varit född. Nervös att det ska vara något fel. Lite osäker på hur mycket hon reagerar på ljud. Hon sover ju mest och verkar inte lättväckt.

  • Lillflickan

    Hoppas det går bra på testet för er lowhannah. Jobbigt att man får göra tre gånger och sen gå vidare till nästa undersökning. Försöker intala mig att det är vanligt att det inte går så bra att testa prematurer. Men den här är ju mycket större än storebror var och han blev godkänd direkt. Jobbigt att gå flera veckor och undra.

  • Lillflickan

    Grattis till hörseltestet! Nu blir jag ännu mer nervös!

    Vad märkligt de har ändrat förskoletiderna. Torsdagen blir ju lite lösryckt.

    Vi har tis-tor. Det jag tycker känns lite märkligt är betalningsmedlen. Vi tog bara allmänna förskolan för vi tyckte det var dyrt att betala för att vara där på loven. Typ 900kr/mån och så blir det typ fem veckor för oss vilket om jag räknar rätt blir typ 700kr/dag på lovvevkorna. För heltid betalade vi drygt 1000kr/månad.

    Jag har också fått så ont i bröstvårtorna. Lattjejen gapar sämre och sämre. Vill helst bara suga in den. Inte okej. Jag vet inte hur jag ska få henne att gapa. Hon gapar halvdant och sen smaskar hon igen direkt när bröstet kommer i närheten. Har fått som blåsor och det är inte alls skönt när hon inte tar ordentligt tag. Hur får man en otålig bebis att gapa? Helst vill hon greppa bröstvårtan med handen samtidigt. Känns som om jag behöver fler händer.

  • Lillflickan

    Tack för alla tips! Många har jag redan testat och det går något bättre, men inte tillräckligt. Det där med läpparna har jag inte hört. Tror jag förstår, som att läpparna drar sig utåt? Mycket klarare.. ha ha!

    Vänta fungerar inte här heller. Försöker lite men hon blir mest arg, gapar lite och hugger så fort vårtan kommer i närheten eller hugger vårtan med handen. Ska man kunna det i v38.. hmm.

    Hamburgergrepet fick jag lära Mia sist när jag skulle amma min pyttebebis, men han gapade stoort med sin lilla mun som knappt räckte runt bröstvårtan ändå, sötis. Huvudet var mindre än mitt bröst, och jag har inte jättestora. Han gapar fortfarande väldigt stort och gulligt min femåring när man matar honom med något.

    Napp har jag tänkt tanken om det inte blir bättre. Men det verkar bökigt så klarar mig helst utan.

    Går som sagt lite bättre så det finns kanske hopp.

Svar på tråden Julibebisar 2018