Inlägg från: Lillflickan |Visa alla inlägg
  • Lillflickan

    Julibebisar 2018

    Min tjej har inte problem med för korta armar och ben på kläderna. Här är det midjemåttet som är problemet. Hoppas hon smalnar av sen. Storebror var också rund runt halvåret. Kommer ihåg ett par byxor som blev för trånga som han växte i igen efter ett par månader. Nu åker alla byxor ner istället. Name it slimfit tjejjeans är de enda jag hittar som är tillräckligt mjuka för att han ska ha dem och samtidigt inte så stora i midjan så de blir för knöliga när man drar åt dem. Har aldrig dragit ut något par jeans i midjan när de väl dragits åt. De blir bara urvuxna på längden. Tänkte göra shorts av jeansen i storlek 80 till honom i somras men det blev inte av. Han var då drygt 105 cm och provade att byxorna passade i midjan!

  • Lillflickan

    Min lilla sover fortfarande mycket men börjar bli vaken lite mer.

    Brukar se ut ungefär så här:

    Vaknar sex-åtta. Antingen går vi upp eller så somnar vi om. Vaken 30min-1,5h. Sover sen en timme. Är vaken en timme. Sover en till två timmar. Sen är klockan ca 13-14. Är vaken 1-2h. Sover 30min-2h. Sen är klockan ca 17-18. Då brukar hon vara vaken ett par timmar, sova igen och sen vaken en timme innan vi lägger oss vid 23-tiden. Kvällsmänniska.

  • Lillflickan

    Jag köper bara tjejbyxor till sonen, nästan. Och de är för stora allihop i midjan. Däremot tycker jag de är onödigt tighta i benen. Sonen har smala ben också så leggings sitter löst också, men annars hade jeansen varit jobbigt tighta.

  • Lillflickan

    Jag har inga bra tips om hur man ska få ner amningarna på natten. Vet att jag gav upp med sonen någon gång men inte när. Vet att han åt en gång i timmen när det var som värst. Det som hjälpte för oss har jag för mig var att han fick nappflaska med vatten på natten och sova hos mig. Hoppas det glesar ut av sig självt för er. Håll ut om ni orkar, annars är det nog bara att försöka hitta en lösning och stå ut med skrik.

  • Lillflickan

    Min lilltjej har börjat rulla! Nu börjar jag få panik med barnsäkring. Än så länge tar hon sig ingenstans. Men vem vet hur lång tid det tar. Så mycket saker överallt och trappor! Uhh! Jag vet inte hur jag ska göra.

  • Lillflickan

    Grindar har vi till alla trappor utan en som är två trappsteg och svårt att få dit en grind. Vi har också satt extra skydd under nedersta trappsteget så hon inte kan rulla under.

    Hur gör man med alla saker? Alla små leksaksdjur, legobitar och allt annat smått som storebror håller sig med. Små leksaksbilsdäck. Usch!

  • Lillflickan

    Jag har både förskoleångest och skolångest på en gång.

    Har precis fått plats för sonen på en kommunal skola som verkar okej men vill gärna att han ska komma in på friskolan. Tror dock att vi står för långt bak i kön.

    Förskola kollar vi för fullt och har satt henne i flera köer. Kommunala får man inte söka förrän ett halvår innan så det blir till sommaren.

  • Lillflickan

    På ett sätt tycker jag att Norges system är mer rättvist än det svenska. Att man måste ta en dag för att vara ledig. Här i Sverige kan de som har råd vara hemma jättelänge eftersom man inte behöver ta ut en dag föräldraledighet första året. För de som inte har råd att vara hemma obetalt och kanske till och med måste ta sju dagar i veckan räcker dagarna inte till mer än ett år. Ganska jämförbart med det norska systemet.

    Jag skulle inte vilja sätta min bebis på förskolan, men det är så man gör i många länder. Klart att de klarar sig där också. För dem ser förskolan säkert inte ut som den gör här där man räknar med att barnen är över ett år när de börjar. Tex kan de ju mata med flaska där likväl som hemma. Ersättning till en sexmånaders tex.

    Med det sagt så tycker jag för egen del att det är bra att jag har möjlighet att vara hemma länge. Och att jag då också kan amma länge och ta det lugnt med introduktionen av annan mat och slipper ersättning.

    Jag är inte för att sätta barn tidigt på förskolan men jag är för jämlikhet och människors val att klara sig på det sätt som finns att tillgå och det som passar den egna familjen efter förutsättningarna.

  • Lillflickan

    Min lilla har nu hunnit bli åtta månader.

    Den ljuva tiden när hon sov hela nätter är förbi. Nu vaknar hon vid ett eller tre, ibland både och, och vid fem eller sju eller både och. Förut kunde nappen räcka, men nu är det amma som gäller. Försöker utan en stund, men det tar sån tid så ganska ofta ger jag upp och ammar.

    Utvecklingsmässigt har det hänt mycket. Hon rullar nu obehindrat och snurrar runt som en klockvisare efter leksakerna. Hon har också lärt sig att sitta hyfsat.

    Hon äter massa mat. Känns som om det inte finns något stopp i henne. Hon hade gått upp från 8,5 till 9,1kg på tre veckor. Vart ska detta ta vägen?

    Vi kämpar lite med magen. Hon har lite svårt att få ut bajset. Så vi ger katrinplommon. Men jag tycker hon pruttar så mycket. Tror att det är en del av problemet med sömnen. Hon vaknar av magen och pruttarna igen. Har ni några tips? BVC tycker jag mest viftade bort det, typ ammande bebisar kan inte bli förstoppade. Och det är hon ju inte heller, det verkar bara jobbigt.

  • Lillflickan

    Usch och fy för magsjuka!

    Lilltjejen började bajsa sällan efter sjukhusvistelsen. Då åt hon i princip ingenting annat än amning. Så det känns inte bara som om det är maten? Hur ofta bajsar Edward och hur gör ni när han är förstoppad? Jag har hjälpt min lilltjej med termometern ett par gånger när jag märkt att hon tryckt på och det inte kommer ut så mycket. Men det känns inte bra.

Svar på tråden Julibebisar 2018