Inlägg från: Lillflickan |Visa alla inlägg
  • Lillflickan

    Julibebisar 2018

    Smörgåstårta lät gott! Men bökigt att äta med bebis i famnen. Mat som går att äta med en hand och som inte droppar och kladdar är bäst.

  • Lillflickan

    Som sagt, plockmat är bäst! Tar gärna emot tips.

    Jag tycker inte jag hinner något på dagarna. Går upp runt kl nio. Mannen lämnar på förskolan. Sen hinner jag typ plocka med nåt som tvätt eller disk, äta frukost eller lunch, gå en promenad och/eller sjukvårdsbehövande och amma en massa. Sen hämta sonen på förskolan och hänga i någon park. Med sonen hann jag bli rejält uttråkad hemma men den här gången har det mest varit skönt. Tror dock det ändras när lillan börjar vara vaken och vilja stimuleras. Sonen älskade att vara iväg och titta på nåt annat än tråkiga mamma.

    Hade varit kul att ha någon i närheten att umgås och promenera med men jag har ingen jag känner just nu. Man får ju inga föräldragrupper för att träffa någon heller med andra barnet och öppna förskolan får jag inte gå på förrän dottern blir större på grund av infektionsrisken. Sonen föddes vid en bättre tid, i april, och var större när hösten och bacillerna kom. Känner att mars hade varit bra att få barn i. Så de var april och varmt när vi kom ut från sjukhuset och bebisen stor i augusti.

    En kompis är gravid och kommer vara hemma i vår så då kanske vi kan ses lite. Hon bir en bit bort.

  • Lillflickan

    Tror nog det var en engångsföreteelse, men hoppas på en trend. Storebror, fem år, har aldrig sovit en hel natt. Vaknar fortfarande flera gånger per natt men är som tur var inte krånglig längre.

  • Lillflickan

    Magen körig här också.

    Vad mysigt när det börjar hända saker! Min tjej är snart tre månader, skulle varit en idag. Jag väntar otåligt på att det ska hända något. Längtar efter första leendet. De är små så länge när de kommer tidigt.

  • Lillflickan

    Hur mycket är era små vakna? Min sover fortfarande nästan hela tiden. Tyvärr inte utan hjälp, det hade ju varit för smidigt. Rullande, skumpande vagn eller i famnen ska det vara. Sover som tur är bra själv på natten och vaknar bara några gånger för att äta.

  • Lillflickan

    Kellie: Oj, det låter väldigt lite! Men alla är ju olika. Är han glad när han är vaken?

    Jennie: Vad skönt när de somnar själva. Min gör det ibland. Som tur är bäst på natten!

    Lowhannah: Skönt att kunna lägga ner. Fungerar olika bra för oss.

    Min tjej sover säkert 20h/dygn. Är glad kanske 40 min per dag och resten av vakentiden är en kamp för att somna.

    Vi har BVC på torsdag nästa vecka. Ska bli spännande att se hur stor hon har blivit. 5,4kg och 54 lång sist. Över dubbelt från födseln och en dm längre. Undrar hur länge hon ska korsa kurvorna.

  • Lillflickan

    Utvandraren, det låter normalt med sömnen. Och vad underbart med en glad och lugn liten. Härligt med joller och skratt. Väntar fortfarande på leendet. Tror det har kommit någon gång, men väldigt sällsynt i så fall.

    Min lilltjej är betydligt mindre skrikig med miniform än utan. Men däremot kräks hon mycket mer. Nån mer som har märkt att de kräks mer med miniform? Får fråga BVC. På tal om oro kellie...

    Igår klarade tjejen äntligen hörseltestet. En ssk mindre att oroa sig för.

    Idag är det första sprutan på BVC. Spännande att se hur många kurvor hon gått upp den här gången. Någon gång måste hon väl sluta korsa kurvorna?

Svar på tråden Julibebisar 2018