• Anonym (Frågetecken)

    Hur många här går på miljökris-bluffen?

    Förstår ni inte att det bara handlar om att tjäna mer pengar?

    Atmosfären har sedan skapelsen (innan människan) gått upp och ner med varmt och kallt klimat.

    Vi lever dessutom i slutet av en istid.

    Googla bara på miljö bluff eller gå in på SMHI och läs om klimatet.

  • Svar på tråden Hur många här går på miljökris-bluffen?
  • Anonym (A)
    klyban skrev 2019-09-21 14:38:34 följande:

    Roligt hur man gör om det till graden av allvaret, och glömmer vad forskningen berättar.
    Och den berättar inte att detta är inget att bry sig om, utan precis tvärtom.


    Dock väljer den sällan säga världen går under, men detta är en agenda av vetenskapsförnekare och högerextrema främst.
    Och de vet inte ens varför de är emot allt, och inte ska prata om detta med miljön.


     


    Även Exxon gjort klimatmodeller, som uppfylls.
    Men det ska vi tydligen inte prata om, ingen vet varför.


    +1
  • Anonym (Kk)
    HSOF skrev 2019-09-21 11:06:29 följande:
    Var inte specifikt mot dig, men det är det klimtaktivisterna hävdar. Det är det som är så överdrivet med det hela. Det många forskare mer eller mindre är eniga om är att vi människor kan ha en påverkan på klimatet. Men att vi bara ha tio år på oss att minska Co2 utsläppen till nära noll finns det ingen vetenskaplig forskning som styrker.

    Det är istället synd att denna hysteri skymmer våra verkliga miljöproblem såsom nedsmutsning av kemikalier och gifter i vår miljö, det är ett reellt hot mot människor och allt liv på jorden.

    När det kommer till de sk konspirationsteorierna så är det bara att börja kolla Rockefeller och hur många miljörörelser de sponsrar, tex green peace och även ligger bakom. Och de är inte ensamma om detta. Soros är en annan som tjänat mycket på klimatakalarmismen och är högst väldigt aktiv i detta med sina organisationer.

    Men det är klart det finns väl ingen färdig karta om exakt hur det ser ut, då de har ett intresse av att inte verkar i fronten utan det sköter aktivisterna som tror att de gör uppror mot just detta människor och kapitalet. Men dessa människor tjänar offentliga mängder pengar på detta.
    Konspirationsteorier kan ju vara roligt att läsa om, lite som att läsa hänt i veckan... Kul läsning, men inget en förnuftig människa tror på direkt.

    När det gäller den judiska familjen som styr hela världen så finns ju ytterligare tillägg i de konspirationsteorierna där det är aliens som styr den familjen. Tror du på det också?
  • Anonym (P Klima)
    Smörjsmurfen skrev 2019-09-21 13:11:30 följande:
    Ja, det är helt sant, men många vill framhäva att det är konsensus om undergången om 10 år. Är alltid 10 år framåt, har det varit sen 70-talet nu, lustigt...
    Och då, om man känner till fakta, är det rimligt att tillrättavisa dem och säga att "konsensus gäller att människan har påverkan på klimatet".
  • HSOF
    Anonym (Kk) skrev 2019-09-21 14:41:38 följande:

    Konspirationsteorier kan ju vara roligt att läsa om, lite som att läsa hänt i veckan... Kul läsning, men inget en förnuftig människa tror på direkt.

    När det gäller den judiska familjen som styr hela världen så finns ju ytterligare tillägg i de konspirationsteorierna där det är aliens som styr den familjen. Tror du på det också?


    Står nog bättre nyheter i Hänt i veckan än i exempelvis DN, Aftonbladet eller Expressen....

    Har inte skrivit någonstans att dessa människor äger jorden bara att de har ett väldigt stort inflytande över världsekonomin och allt runt om den. Saken är att aktivisterna (vet inte om du är en sån) tror att de bekämpar dessa människor men saken är tvärt om, de finansierar dem och är dem som tjänar mer pengar och kan styra världsmarknaden ännu mer.

    Det är lite så världen och polariseringen fungerar idag. Man smutskastar dem som har en annan åsikt, brunsmerning, konspirationsteorier, klimatförnekare mm.. Och när medierna är med på tåget är det inte svårt att lyckas med det.

    Tack och lov så finns internet och alternativa nyhetskällor samt andra länder som inte annammat samma mediacensur!
  • jrockyracoon
    Anonym (P Klima) skrev 2019-09-21 11:19:25 följande:
    Fast Smörjsmurfen har rätt eftersom resultaten används slarvigt när man ska argumentera.

    Det är inte 97% av forskarna som är överens om du tittar på denna undersökning, som de som argumenterar om "konsensus" brukar hävda. Det är 32%.

    Den korrekta representationen av undersökningen är:

    "Av de som tar ställning tar 97% ställning för att människan ..."
    Jag är mattelärare, så jag kan procent.

    Om du anser att jag har fel i mitt resonemang, så varsågod i så fall och berätta var jag tänker fel. För att hjälpa dig lite berättar jag lite tydligare hur jag resonerar nedan:

    1. Ett antal personer försöker ta reda på hur stor andel av forskningsrapporterna som anser att människans påverkan har haft effekt på miljön. De börjar därför gå igenom 12000 olika rapporter.

    2. De inser att endast 4000 behandlar ämnet huruvida människan påverkar miljön eller ej. Andra rapporter tittar på andra saker som är irrelevanta för den aktuella frågeställningen.

    3. De finner att 97% av de 4000 rapporterna som på något sätt tog ställning för huruvida människan påverkan av klimatet, finner att människan påverkar klimatet.

    4. Vad tyckte de forskare som stod bakom de övriga 8000 undersökningarna som inte behandlade frågan om människan påverkade miljön eller inte. Svar: Det vet vi inte. Det framgick ju inte av rapporterna. Alltså kan vi inte säga varken bu eller bä om dessa forskares åsikt. Så länge vi inte har annan information är det rimligt att antaga att 97% av dessa forskare också skulle komma fram till att människan har en påverkan på miljön. Det är iaf vår bästa gissning baserat på vad vi vet. Kan man anta en viss fördelning här, så kan man ibland också räkna ut ett konfidensintervall runt den här gissningen. Då skulle man kunna få fram att med 95% konfidensintervall ligger det riktiga värdet mellan t.ex. 97% ± 2%. Men det är svårt att gissa fördelningen här, och jag lämnar det för nu.

    Möjligen kan du försöka resonera att de 4000 forskningsrapporterna inte är representativa för alla forskare, och att andelen som tror att miljön har påverkats av människan är lägre bland de 8000 forskningsrapporterna, d.v.s. lägre än 97%. Men för att göra en sådant antagande skulle du behöva göra ett nytt urval bland de 8000 forskningsrapporterna och undersöka det. Eller åtminstone komma med argument till varför dessa forskare skulle ha en annan fördelning av åsikter i den frågan än de 4000.

    När du räknar ut 32% gör du ett konstigt antagande att alla 8000 forskarrapporter som inte tagit ställning - inte tror att miljön är påverkbar av människan. Det är här du gör ditt tankefel. Bara för att forskarrapporterna inte har tagit ställning, säger givetvis inte det något om huruvida de tror att miljön påverkas av människan eller ej. Det är helt enkelt okänt vad de tror i den saken.
  • jrockyracoon
    Smörjsmurfen skrev 2019-09-21 13:03:33 följande:
    Många anger 97% av SAMTLIGA klimatforskare anser detta. Det SAMLADE forskarvärlden, osv.

    Har aldrig sett någon skriva att 97% av de som tagit ställning tycker så här, men majoriteten av forskarna tar ingen ställning alls.

    Man ger alltså sken av ett konsensus som inte finns.

    Varför tror du 2/3 INTE tar ställning? Om det nu är så självklart borde ju alla komma fram till det, eller hur?

    Det är ett klassiskt fall av statistiktrixande, där man sållar bort en stor del av underlaget, så att man får det resultat man vill ha.
    Du har rätt i att man inte har frågat alla forskare i hela världen och alltså inte har en exakt siffra. Varför har man inte frågat alla forskare i hela världen? Jo, för att forskare om t.ex. lingvistik inte ska uttala sig om frågor som den personen inte har kompetens för inom sitt gebit.

    Varför frågar man inte alla miljöforskare? Ja, även om du forskar om miljön ur någon aspekt, t.ex. huruvida isbjörnarna hanterar den minskade snömängden på arktis, eller hur man kan skapa en kemisk process som eliminerar koldioxid ur atmosfären så är det inte säkert att man har kompetens att avgöra frågan huruvida miljön är påverkbar av människan i just sitt eget forskningsfält.

    Så om vi t.ex. återgår och kika på den här studien där man tittade på 12 000 olika forskarrapporter men avfärdade 8000 som irrelevanta för frågeställningen gjorde man alltså det bästa man kunde utifrån de data man hade. Man kan förstås fråga personen som forskar om isbjörnar och minskade snömängden vad han tror i frågan, men eftersom hans forskning inte går ut på just det, är det irrelevant vad han tycker - det blir då inte en professionell bedömning, utan en privat åsikt.

    Vore det så enkelt att forskarna som gjort sammanställningen hade fuskat med statistiken på det sätt du antyder hade de med stor sannolikhet vid granskningen blivit upptäckta och inte fått publicera sina resultat. Forskare som publicerar något blir granskade av personer med betydligt bättre insikt i statistik än du och jag, och man behöver noga beskriva sin metod och tillvägagångssätt. Så enkla fel som du antyder kommer man upptäcka på ett tidigt stadium innan ens undersökningen är påbörjad.

    Men givetvis kan du ha rätt att forskarna här gjorde något fel i sin sammanställning som slank igenom granskningen. Även om sannolikheten är låg, kan det ha hänt.

    Men då borde andra undersökningar av samma sak visa annorlunda resultat och då vill jag att du visar mig dessa undersökningar. Att du sitter hemma på din kammare och kritiserar forskning utan stöd för det är ju rätt patetiskt. Det är som de som fortfarande tror att jorden är platt. Så korkat att blunda för de fakta som finns och som har tagit tusentals forskare många år av hårt arbete att komma fram till. Sammanställda studier ska man respektera. De har mycket, mycket sällan fel.
  • Anonym (E)
    Anonym (Kk) skrev 2019-09-21 14:41:38 följande:
    Konspirationsteorier kan ju vara roligt att läsa om, lite som att läsa hänt i veckan... Kul läsning, men inget en förnuftig människa tror på direkt.

    När det gäller den judiska familjen som styr hela världen så finns ju ytterligare tillägg i de konspirationsteorierna där det är aliens som styr den familjen. Tror du på det också?
    +1
  • jrockyracoon
    Smörjsmurfen skrev 2019-09-21 13:14:36 följande:
    Men de åtgärderna som krävs kommer med 100% sannolikhet att bli värre än eventuella klimatförändringar.

    I praktikenär det bara att stänga av al el, ställa alla fordon om målen ska uppnås.

    Miljarder kommer att dö.

    På vilket sätt är det bättre? Speciellt om det är 99% chans att det är helt i onödan...
    Hur många miljarder kommer att dö av klimatförändringarna? Klimatförändringarna är ett hot som riskerar att människan dör ut helt på jorden.

    Dessutom så finns det kanske en möjlighet att ställa om vårt samhälle så att vi kan behålla vår välfärd och samtidigt värna om miljön. Skulle vi klara den omställningen kunde vi i Sverige bli ett exempel för andra länder i världen. De kanske skulle följa oss i våra fotspår. På så sätt kan vårt lilla land göra skillnad i denna viktiga fråga.

    Jag tror inte på lösningar som handlar om att gå tillbaka flera steg i vår utveckling. Vi behöver sätta press på politiker och samhället för att hitta smartare bättre lösningar. Varför ska t.ex. ett äpple fara runt jorden flera gånger innan vi äter det? Varför inte använda sig av höghastighetståg istället för att flyga? Hur kan viktig forskning kring vindkraft, sol, batterier, etc. ges mer resurser så att utvecklingen går snabbare? Hur kan vi utveckla handeln med elbilar och hybrider snabbare och billigare. Det finns många spännande idéer som kan hjälpa oss framåt om vi vågar se problemen och hittar lösningarna.
  • nihka
    Anonym (Frågetecken) skrev 2019-09-20 16:40:39 följande:

    Förstår ni inte att det bara handlar om att tjäna mer pengar?

    Atmosfären har sedan skapelsen (innan människan) gått upp och ner med varmt och kallt klimat.

    Vi lever dessutom i slutet av en istid.

    Googla bara på miljö bluff eller gå in på SMHI och läs om klimatet.


    Tor du verkligen att SMHI stödjer dina tankar om att människan inte kan påverka jordens medeltemperatur?

    Bara för att medeltemperaturen fluktuerar utan mänsklig påverkan betyder inte att det inte finns någon mänsklig påverkan.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Anonym (P Klima)
    jrockyracoon skrev 2019-09-21 19:59:57 följande:
    Jag är mattelärare, så jag kan procent.

    Om du anser att jag har fel i mitt resonemang, så varsågod i så fall och berätta var jag tänker fel. För att hjälpa dig lite berättar jag lite tydligare hur jag resonerar nedan:

    1. Ett antal personer försöker ta reda på hur stor andel av forskningsrapporterna som anser att människans påverkan har haft effekt på miljön. De börjar därför gå igenom 12000 olika rapporter.

    2. De inser att endast 4000 behandlar ämnet huruvida människan påverkar miljön eller ej. Andra rapporter tittar på andra saker som är irrelevanta för den aktuella frågeställningen.

    3. De finner att 97% av de 4000 rapporterna som på något sätt tog ställning för huruvida människan påverkan av klimatet, finner att människan påverkar klimatet.

    4. Vad tyckte de forskare som stod bakom de övriga 8000 undersökningarna som inte behandlade frågan om människan påverkade miljön eller inte. Svar: Det vet vi inte. Det framgick ju inte av rapporterna. Alltså kan vi inte säga varken bu eller bä om dessa forskares åsikt. Så länge vi inte har annan information är det rimligt att antaga att 97% av dessa forskare också skulle komma fram till att människan har en påverkan på miljön. Det är iaf vår bästa gissning baserat på vad vi vet. Kan man anta en viss fördelning här, så kan man ibland också räkna ut ett konfidensintervall runt den här gissningen. Då skulle man kunna få fram att med 95% konfidensintervall ligger det riktiga värdet mellan t.ex. 97% ± 2%. Men det är svårt att gissa fördelningen här, och jag lämnar det för nu.

    Möjligen kan du försöka resonera att de 4000 forskningsrapporterna inte är representativa för alla forskare, och att andelen som tror att miljön har påverkats av människan är lägre bland de 8000 forskningsrapporterna, d.v.s. lägre än 97%. Men för att göra en sådant antagande skulle du behöva göra ett nytt urval bland de 8000 forskningsrapporterna och undersöka det. Eller åtminstone komma med argument till varför dessa forskare skulle ha en annan fördelning av åsikter i den frågan än de 4000.

    När du räknar ut 32% gör du ett konstigt antagande att alla 8000 forskarrapporter som inte tagit ställning - inte tror att miljön är påverkbar av människan. Det är här du gör ditt tankefel. Bara för att forskarrapporterna inte har tagit ställning, säger givetvis inte det något om huruvida de tror att miljön påverkas av människan eller ej. Det är helt enkelt okänt vad de tror i den saken.
    Alla de orden bara för att bekräfta det jag skriver?

    Ja, du har rätt i punkt 3.

    Det är också så detta "konsensus" borde beskrivas.

    Men det gör man nu inte utan man "fastslår" att 97% av ALL forskning bla bla bla.

    Precis som du nu påpekar, och som jag och smurfen redan skrivit, kan man inte säga hur de där 8000 andra ställer sig.
Svar på tråden Hur många här går på miljökris-bluffen?