• bellis2

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Men ändå verkar det som att Norwegian kommer att flyga mellan Nordens huvudstäder och att det kommer att gå flyg mellan Stockholm-Helsingfors?

  • bellis2
    UndrandeSökare skrev 2020-03-16 22:17:27 följande:

    Vi får väl se hur det blir, läget förändras hela tiden i takt med att antalet smittade ökar. Norwegian ställer in 85 procent av sina flygningar. Det innebär att att totalt 7300 medarbetare permiteras på grund av minskad efterfrågan i Coronautbrottets spår. Finnari drar också ner med 90 procent, men kommer fortsätta med godstransporter till Finland.

    Frågan om man ens vågar försöka åka då som privatperson när mottagarlandet redan gått ut och sagt att alla som kommer hit kommer bli satta i 14 dagars obligatorisk karantän? Finland har gått ut och sagt det idag sa de på tv.

    De sa på tv4 nyheterna nu att vaccin mot Corona nu ska börja testas på människor, vilket är rekordfort, men att det kan ta upp till ett år innan ett vaccin finns klart. Vi får hoppas att forskarna lyckas med testerna så snart som möjligt !


    Jag vet det men denna sträcka verkar ändå fungera. Ny tabell från 25/3 och vår resa är inplanerad till Ryssland i slutet på maj. Sedan ändras det från dag till dag så vi får väl se.

    www.travelnews.se/flyg/norwegian-staller-in-85-procent-av-verksamheten/
  • bellis2

    Att de pausar i Sverige är inget som förvånar mig, handlar mest om belastning, tror jag.

    Vi fick besked från Olga kliniken att vår resa verkar inte påverkas alltför mycket eftersom den ändå var inplanerad i slutet på maj.

  • bellis2

    Ja, verkligen. Räcker med all info runt och det är tillräckligt jobbigt som det är för oss som fått uppskjutna behandlingar.

  • bellis2
    Eba81 skrev 2020-04-16 16:40:36 följande:

    Hej

    Jag undrar om någon här har varit med om att ni har fått äggblåsor trots att ni har tagit progynon? Var på ultraljud idag och fick inget förtroende för läkaren. Men han sa att vi var tvungna att avbryta försöket eftersom jag hade äggblåsor. Vill därför fråga här om någon varit med om samma sak? Det känns bara så sjukt otippat med tanke på att jag knappt fått fram några ägg vid våra IVF-försök trots max stimulering. Min kropp jobbar verkligen inte med mig.

    Känns så sjukt tungt med tanke på läget just nu. Vet ju inte hur länge de har öppet mottagningen.

    Suck!


    Nu är jag inte riktigt med? Du ska ju ha äggblåsor och de behöver vara en viss storlek för att de ska göra äggplock.

    Progynon är östrogen vilket gör så att slemhinnan blir tjockare men det stoppar tyvärr också tillväxten av äggblåsor så om man har problem med att få äggblåsorna att växa samtidigt som slemhinnan är för tunn så måste man ha skickliga läkare för att greja till det, Olga kliniken i St Petersburg är väldigt bra på det.
  • bellis2
    AndraSladdis skrev 2020-04-16 17:14:25 följande:

    Hej!


    Jag har två misslyckade IVF bakom mig och läkarna ger oss dåliga chanser med egna ägg. Vi funderar på äggdonation utomlands, kanske i Sankt Petersburg. 


    Vet någon vilka regler som gäller om man är svensk medborgare? Säger lagen att vi måste ha en öppen donator även om man gör behandlingen utomlands?


    (Jag gillar egentligen tanken på öppen donator, men då går jättemånga kliniker bort i så fall eftersom de endast har anonyma.)


     


    Tråkigt att höra.

    Vi är många som gör behandlingar utomlands och särskilt i St Petersburg. Lagen säger inget om det men om du däremot ska försöka få tillbaka pengar via Försäkringskassan så kräver de en öppen donation såsom det är i Sverige.
  • bellis2
    Eba81 skrev 2020-04-16 19:52:09 följande:

    Vi genomgår äggdonation och har 9 frysta ägg som väntar på oss. Så de ville enligt läkaren inte se några äggblåsor eftersom de vill ha full kontroll över min menscykel. Är det inte så? Känns så jobbigt när man inte känner förtroende för läkaren.


    Förlåt, trodde det var vanligt. Jag ska för första gången ÄD om ett par månader förhoppningsvis och har fått besked om att jag inte ska ha några cystor eller äggblåsor över 15 mm. De har också tagit över min menscykel.

    Progynon (östrogen) hämmar tillväxten av äggblåsorna.

    Sa läkaren att du inte alls skulle ha några äggblåsor eller pratade de om storleken?
  • bellis2
    AndraSladdis skrev 2020-04-16 19:57:33 följande:
    Eller du kanske menar om man annars fått äggdonationen betald via landstinget? Det får inte jag, är för gammal (40). 
    Ja, precis om man är godkänd för ÄD i Sverige så kan man få tillbaka pengar för det men då är villkoret också att man har en öppen donation och är som sagt godkänd för ÄD här.
  • bellis2

    Fast nu vet man inte vad som kommer att hända. Länder börjar öppna upp och fler och fler har insett att ekonomin kommer att kollapsa mer än vad den kommer att göra.

    Olga kliniken hoppas kunna börja ta emot besök från och med mitten i juni. Vi får se, en dag i taget.

  • bellis2
    UndrandeSökare skrev 2020-05-13 09:53:09 följande:

    Förbud för utländska medborgare att resa in i Ryssland from den 18:e mars

    Rysslands regering har fattat beslut om att utländska medborgare och statslösa personer förbjuds att resa in i Ryssland från och med 18 mars till och med 1 maj. Undantag görs för medarbetare på ambassader och konsulat, internationella transporter, besättning på flygplan, fartyg samt tågpersonal. Undantagna är också medlemmar i officiella delegationer, personer med diplomatvisum eller tjänste/tjänstgöringsvisum (inte vanligt arbetsvisum) samt privatpersoner som ska närvara vid nära släktings begravning. Undantagna från inreseförbudet är också personer som är permanent bosatta i Ryska federationen och transitresenärer på flygplatser.


    Den 29 april meddelade premiärminister Michail Misjustin att inreseförbudet förlängs "tills den epidemiologiska situationen förbättrats". Något exakt datum har inte kommunicerats. 


    Obs: enligt uppgift har ryska myndigheter stoppat all transitering av flygpassagerare genom Moskva flygplats. Ambassaden uppmanar svenska resenärer som funderar på att resa hem till Sverige via Moskva att först kontakta flygbolaget.

    www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/ryssland/reseinformation/ambassadens-reseinformation/


    Jag vet att du försöker hjälpa till men jag får panik av dessa inlägg. Jag försöker ha något hopp kvar och jag skrev vad kliniken har gett oss för information. Klinikerna har kontakt med patienterna och uppdaterar oss kontinuerligt. Nu får vi se vad som händer.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020