• bellis2

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Zwillinge86 skrev 2020-06-16 20:33:34 följande:
    De ställde in :( tydligen vill de inte göra insättning pga slemhinnan samt att jag hade flera stora folliklar. Fattar inte eftersom de samtidigt föreslår insättning i ostimulerad cykel nästa gång, vad är skillnaden liksom!?
    Åh nej :(

    Men de måste ju hålla koll på det. Det ska ju inte vara någon chansningslek.
  • bellis2

    Angående detta med Olga kliniken. Det är inte bara detta med frysta ägg och antalet som spelar roll. En stor skillnad där och här i Norden är behandlingskulturen, jag har fått det bekräftat av flera gynekologer (omedvetet i Sverige. På en klinik vart de helt chockade över hur de kunde ge Progesteron och Östrogen samtidigt till exempel och så fick jag lyssna på en lång utläggning om det minsann.

    Jag hade rätt att få ÄD "gratis" i Sverige men har valt bort det. Känner inte att man är tillräckligt bra på IVF och ligger efter med mycket här. Går det inte vägen så finns det ingen uppföljning (som med mycket annat). Kände inte att det var värt det.

    Men visst är det jobbigt att behöva ordna allt praktiskt när man ska ta sig till utlandet.

  • bellis2
    glommernamnet skrev 2020-07-04 11:02:17 följande:

    Precis, gynhälsan och minerva är samma!

    Jag har testat nästan varje dag (bara jag som är så nojjig?) och strecket har nu blivit starkt. Först tyckte jag att det inte ökade och oroade mig för det. På måndag när det är testdag ska jag testa med veckoindikator (har sparat fin-testet :) )och hoppas verkligen att det står 2-3 veckor.

    Jag har varit på många olika ställen. Jag tycker att läkaren på gynhälsan är bra, lite opersonlig och snabb men inte allt för överdrivet. Det bästa stället jag varit på var Storkkliniken i Danmark. Där gjorde jag spermiedonation då min förra partner var steril. Jag var där 4 gånger. Supermysiga barnmorskor och jättefin mottagning. Kändes som att komma till ett lyxigt spa varje gång.


    Nej, är vi nog alla, man blir typ galen. Fruktansvärd plåga.

    Jag tyckte inte det var särskilt trevligt där faktiskt och då var det enbart ultraljud, första och sista gången jag gick dit. Var bland annat där jag fick höra ett och annat om behandlingskulturer och att man inte skulle göra så i Sverige. Lite roligt var det att se hur väl behandlingen hade lyckats när ultraljudet kom igång.

    Som tidigare sagt, även om medicinerna skulle vara de samma så har Olga ett annat sätt att använda allt på och individanpassar.
  • bellis2
    glommernamnet skrev 2020-07-04 14:42:27 följande:
    Ja, många verkar vara väldigt nöjda med Olga i Ryssland. Det kändes komplicerat när vi övervägde det, med visum och sånt. Men det kanske inte är så farligt. Jag hoppas att detta tar sig nu och att vi inte behöver fundera mer på var man ska åka och hur man ska göra.

    Jag har gjort 6 ivf, 4 spermiedonationer i Danmark, varit i Grekland för utredning och nu äggdonation i Uppsala. Detta i två olika relationer med några års mellanrum. Har en son sedan spermiedonation nummer 4.

    Jag vill vara färdig nu :)
    Jag förstår det, jag med. Hade det inte varit för covid19 så hade det inte varit lika komplicerat. Man får väga för-och nackdelar. Jag är så imponerad av hur Olga kliniken skött allt under covid-tiden, vilken otrolig service. Förhoppningsvis ser det ut som att vi kommer iväg snart trots allt hinder som varit.

    Hoppas att det går vägen för alla nu!
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-07-06 20:26:38 följande:
    Jag blev lite besviken på kliniken idag faktiskt. Hade gärna fått bild på ägget eller när det var infört (man kan se det som en liten vit prick i livmodern) har en sån bild från när ägget som blev dottern sattes in. Kul att ha kvar liksom. Sen fick jag inte med något graviditetstest. Det har jag fått vid alla tidigare försök. (Gjort försök på 3 olika kliniker).
    Hoppas att allt går bra!

    Det var bland annat det som var hemskt med ultraljud hos denna klinik, väldigt oprofessionellt. Man måste ringa och säga till innan om man vill ha en bild. Det var väldigt jobbigt tills jag fick det och jag behövde ju det för den andra kliniken. Billigt är det heller inte med ultraljud hos denna klinik.
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-07-06 21:08:34 följande:
    Vad gick du betala för ett ultraljud? Du gjorde inte det i samband med behandling hos dem?

    Konstigt att man måste be om bild i förväg. Men bra att du sa det, ska ha det i åtanke om detta tar sig. För bild vill man ju ha på pyret!
    1400 kr. Nej, enbart ultraljud för en annan klinik. Så efter två besök pallrade jag mig tillbaka till Stockholm trots tiden, 1200 kr+så professionella mätningar, bilder och video.

    Ja precis, ring innan och säg att du vill ha bild så bör de fixa det.
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-07-06 23:24:49 följande:
    Linné kliniken i Uppsala har bra ul också. För ett par år sen tog de 1200. Gjorde där när jag körde äd i Umeå. Men film det har jag aldrig varit med om på nått ställe, bara bilder.
    Tack, trots min traumatiserande upplevelse där (sättet jag fick besked om att jag hade lågt amh-värde där var hemskt) så valde jag att testa att ringa dem för ultraljud under sommaren. Det var ett blankt nej.

    Jag har tyvärr hemsk erfarenhet av svensk sjukvård, inte bara vad gäller att skaffa barn.
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-07-06 23:44:34 följande:
    Hmm...Jag är inte heller så förtjust i Linné kliniken just pga det. Fick också reda på vad mitt låga amh innebar på ett ytterst opedagogiskt sätt. Grät floder efteråt. Många år sen nu. Men efter det när jag inte gått på behandling där utan gjort gynkoll eller ul vid umeåförsöket så har de varit toppen. Gjorde ett IVF där en gång också. Själva äggplocket och återföringen var som en lyxupplevelse jämfört med ackis. Men när det blev ett komplicerat utomkved av det och operation och ackis inte hade tillgång till journalerna (och Linné hade sommarstängt) så kändes det mycket enklare att återgå och fortsätta de andra ivferna på ackis.

    Trist att du fick nej till ul. Tidigare år så hade de semesterstängt åtminstone en månad. Kanske är något liknande nu. Tyvärr har jag inga fler förslag på privat gyn för ul.
    Så troligtvis har vi haft samma läkare eftersom han är specialiserad just på detta. Om det nu är han. Samtidigt så har jag honom att tacka för att han tog mig på allvar (hade sökt hjälp i två år). Men sättet jag fick reda på det var hemskt och chockerande, precis som du grät jag massvis efteråt. Det är ju fruktansvärt svårt att ta in.

    I utlandet har de tagit så väl hand om en, sådan skillnad.

    Semesterstängt, corona, allt möjligt men de tar absolut inte emot någon som inte går på behandling på deras klinik.

    Tack så mycket men är väldigt nöjd med Crocus i Stockholm. Nu hoppas jag bara på att inte bli smittad med något på vägen till ultraljuden.
  • bellis2
    Sofia95 skrev 2020-07-07 11:49:21 följande:
    Nej, har inte gjort någon IVF. Vi var helt ovetande om mitt tillstånd när vi påbörjade vår utredning för ungefär ett år sedan. IVF med egna ägg blev aldrig alternativ, vi blev direkt rådda till ÄD, sedan stod processen still i flera månader och nu väntar vi på samtalet för att överhuvudtaget få ställa oss i kön för landstingsfinansierat försök. Men tänker att vi försöker privat, förhoppningsvis hinner vi lyckas och om inte så står vi då i kön under tiden..

    Så jag är väldigt ny och okunnig i processen och oerhört tacksam att få ta del av era erfarenheter!
    Vi har nog alla fått samma råd som haft lågt AMH-värde i Sverige. Jag ville ändå testa och fick ungefär 10% chans när vi vände oss till kliniker utomlands. I Sverige sa de att det var samma chans via IVF och naturlig väg vilket inte alls stämmer. Har man inte ägglossning så behöver man ju hormonhjälp. 

    Jag är säker på om vi hade vänt oss direkt till Olga kliniken så hade det gått med det befruktade embryot vi fick till men nu orkar jag inte längre testa med egna ägg. Däremot är jag ändå glad att vi fick chansen att testa.
  • bellis2
    Sofia95 skrev 2020-07-07 13:24:43 följande:
    De diskuterade IVF, men mitt FSH är har legat mellan 82-90, varför de säger att en stimulerad ägglossning inte skulle ge resultat(?). Och vid VUL ser de inga äggblåsor överhuvudtaget.
    Jag är inte insatt i just det, jag hade högt FSH men inte så högt men mitt AMH var väldigt lågt. Om du verkligen vill testa och har råd så hade jag bett om en "second opinion" på en klinik utomlands. I Sverige går de direkt på värden.

    I alla fall, när jag fick besked om mitt låga amh var jag helt chockad och var inte alls mottaglig för tanken av ÄD. Nu känns det bara skönt och jag ser framemot det.


Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020