• Anonym (Carpe diem)

    Kära dagbok - skriv hur din dag varit

    Kära dagbok!       5 december 2020 kl 18.20

    Gråmulen dag, kom inte ut denna lördag heller. Vaknade med värk i nacken - rygg - höfter som vanligt. Faan vad jag hatar att ha ont. Suttit med värmekudde mer eller mindre hela dagen och katten i knät. Glott på tv - bara skit överallt. Gick över till att slösurfa på youtube chris kläffords mjuka röst lindrar smärtan. Att inte han har blivit ännu större på youtube är ofattbart. Tv och dator hindrar mig från att tänka på det som smärtar mer. Mannen som jag aldrig kan få. Eller vill jag ha honom egentligen. Om jag skulle skriva om honom skulle ingen tro mig. Vill inte tänka på det.
    Hur ska jag komma ur min bubbla - jobba - äta - sova - helger som bara flyger förbi. Kommer ofta inte ut på lördagar - är helt slut efter veckan.
    Tröstäter - ska göra en äppelpaj nu efter jag har startat en tråd här på familjeliv. Får se om det är någon som fyller på hur en dag har varit i deras liv.

    Slut för nu 18.30

  • Svar på tråden Kära dagbok - skriv hur din dag varit
  • Anonym (H)

    Ännu en meningslös deprimerad dag. Pga av att restriktionerna ställt in min rätt till sysselsättning. Som jag har rätt till enligt lag. Men vem bryr sig om det.  

  • Anonym (A-M)

    Kära dagbok

    Idag har jag korrläst och levererat översättningen jag gjorde i går (vill gärna korrläsa med utvilade ögon, om så är möjligt), skrivit brev till min vän M. i Ungern (dock krånglade skrivaren, så det måste jag fixa i morgon) och handlat två stora, tunga kassar med mat (känns tryggt, om det trots allt skulle bli problem med livsmedelsförsörjningen de närmaste veckorna). 

    Nu ikväll har jag tittat på senaste avsnittet av "Der Bergdoktor" på ZDF. Ja, vad ska man säga? Patienthistorierna blir mer och mer fantastiska, och samtidigt mer och mer ointressanta. Man tittar för att man är intresserad av Dr Gruber och hans familjedlemmar, och vill se hur det går för dem. Egentligen ganska knasigt, att man kan leva sig in i påhittade människor på det sättet..!

  • Anonym (Tråkmånsen)

    Kära dagbok
    Lugn dag på hemmajobbet idag. Orkade inte ta mig samman till det jag borde gjort. Istället sov jag middag en timme på lunchen, fixade med tvätt och disk...och dagdrömde om en man jag är intresserad av. Han är givetvis totalt ointresserad av mig. Jag vet att jag borde sluta tänka på honom men har svårt och släppa det, då jag inte blir förtjust så lätt.

    Försökte distrahera tankarna på kvällen med ett pass på gymmet. Nöjd efteråt men sen kom sockersuget, suck! 


    Nu ligger jag här i sängen och ser honom online. Jag önskar så att han skrev till mig och ville prata och träffas.
    är det konstigt att önska det mer än man önskar en lottovinst?

    Nåja, imorgon är en ny dag som allt för oftast ser i stortsätt likadan ut ;(

  • Anonym (Låtsas)

    Kära dagbok. I morgon åker jag till stugan.  Ensam. Bara för att låtsas ha nåt att göra på ledig vecka. Sitta hemma eller där utan nåt att göra spelar som ingen roll. 

  • ninaflower

    Kära dagbok.

    Jag har varit rätt trött i dag, håller på att bli frisk ifrån covid och har precis fått mens. Så det är lite slitet.

    Efter jag lämnade av barnen i skolan åkte jag för att slänga kartonger, glas och plastförpackningar på källsorteringen. Denna gång hade de fixat till det på området., förra gången såg det inte kul ut. När jag var klar åkte jag hem för att ta en promenad med hunden. Det jobbiga är att hon skäller på allt och alla. Om det inte hundar, så är det människor, cyklar, barnvagnar eller hantverksbilar. Hur orkar hon skälla hela tiden? Sedan efter promenaden var jag tvungen att vila lite.  Jag somnade visst, och sov rätt länge. Tur att jag hann åka iväg till återvinningen utanför vårt samhälle innan jag hämtade barnen. Vi städade ut frysen i källaren och då ställde vi det gamla utanför källardörren. Sedan fick vi covid, då kunde vi inte åka iväg med det gamla. Så det hade läckt ut sörja, säckarna var sönder. Det var skönt att bli av med snusket.  När jag var klar med att städa upp sörjan hämtade jag barnen på skolan. Vår mellersta son var inte på det bästa humöret. Han var så ledsen för han trodde att jag inte ville ha honom. Efter ett tag berättade hans ordinarie lärare på särskolan var hemma med covid, och några elever också. På vägen hem svängde vi förbi bageriet i vårt samhälle och köpte med oss fika. När vi kom hem fick vi vänta några extra min på fikar, vår äldsta hade inte kommit och mannen satt i videomöte i källaren.  Framåt kvällen åkte jag både till Dollarstore och Willys. På Willys köpte jag middag: rökt lax,pesto, matgrädde, Philadelphia ost, soltorkade tomater och gröna oliver. Det får bli spagetthi och pastasås.  På Dollarstore handlade jag en spegel som såg ut som en krona, vattenkaraff, ytterligare en kruka till en av mina pelargoner, betongkrokar, nya hörlurar till mobilen. Efter middagen tog vi det mest lugnt, barnen tittade på tv eller spelade. Nattingen med mellersta gick så där, han hade svårt och sova. När barnen hade somnat fyllde jag  de dagarna jag kan arbeta. Jag försöker göra avvägningar vilka dagar jag måste plugga inför tentor också. Men nu ska jag lägga mig. 

    God natt

  • Anonym (A-M)

    Kära dagbok

    Det verkar som att smittan är överallt nu. Nästan alla jag känner är antingen sjuka eller i karantän, eller så känner de i alla fall någon på jobbet/skolan/dagis som är det. Hur var det ens MÖJLIGT att det skulle bli så här..? :o

    Jag har i alla fall hamstrat ordentligt, och har även planerat för hur vi ska kunna klara oss, om elen, värmen och vattnet slås ut. Trodde aldrig att det skulle kunna bli så i Sverige, att man skulle vara tvungen att tänka så! :o

  • Anonym (Carpe diem)

    Kära dagbok Lördag den 29 januari 2022 kl 17.40

    Jag fick lindrig covid 19. Tog även pcrtest (drive - in station) och fick svar. Positivt. Jag har haft lätt feber, lite nästäppa, lite ledvärk och huvudvärk. Inget mer. Ska jobba på måndag. Blev egentligen sjuk förra måndagen, men jag förstod inte att det var Covid 19. Bara jättebubblig i magen. Hoppas jag inte smittade för många. Särskilt min kollega som har fått konstaterad KOL.
    Kan inte grubbla för mycket på det. Verkar vara en lömsk sjukdom som drabbar så olika. Jag vet ju inte vem som smittat mig. Antagligen någon annan på jobbet. Har inte haft så mycket privata kontakter. Jag har faktiskt haft munskydd när jag te x har handlat. Ytterst få som haft det på sig. 
    Vad har jag gjort... tja... tvättat, dammsugit, lagat mat (!), surfat, slö kollat på tv.
    Alltså.. en vanlig helg, inget speciellt. Börjar varva ner känner jag. Har tendenser till utmattningssyndrom. Har haft det förut. Det har tagit lång tid att komma till insikt att jag börjar trilla dit igen. Jag lever för att jobba. Sakta, sakta börjar jag tänka att jobbet är inte allt..Helst av allt skulle jag vilja byta bransch. Men det är helt omöjligt vid 57 års ålder. Är i för dåligt skick för att t ex jobba inom hemtjänsten. Nack och ryggutslitna, ständig värk. För tungt för mig. Även mitt nuvarande jobb är för tungt. Men inget val. 
    Nä nu gjorde jag det igen. GNÄLLDE. Sluta!
    Och det gör jag nu.
    Slut för nu. Kl 18.00
    Ha en trevlig lördagskväll.
    Hoppas det är fler som skriver här. Det är intressant, rörande, gripande, roande att titta in i andra okända människor liv.

  • Anonym (Auspex)

    Kära dagbok, nu har jag gjort det igen. Jobbat för mycket alltså.

    Att ta tag i dieten höll i 2 veckor, sen blev det grymstress och övertid igen och då slinker det ner sötsaker ändå för att det är synd om mig och en sugar high motiverar mig att jobba.

    Har varit inne på jobb och jobbat 5 timmar idag, för på måndag är det slutspurt på det konsultuppdraget och jag vill göra en bra överlämning.

    Jag är tammesjutton helt hopplös.

  • Anonym (A-M)

    Kära dagbok

    Idag har jag översatt en hög dödsattester från tyska till svenska. Det gick fort, för det är ju samma mall till alla. Man behöver bara ändra de ifyllda uppgifterna - men man måste förstås korrläsa noga efteråt när man gör så, ifall man skulle ha missat att ändra någon uppgift. Då skulle det bli väldigt illa, eftersom det kan bli stora följder om en enda uppgift blir fel i ett sådant dokument. 

    Har ätit årets första semla - med varm mjölk som jag alltid fick dem som barn. Växer aldrig ifrån det! Utanför viner stormen. Ska nog titta på några avsnitt av mina tyska favorit-realityserier i kväll. Sjukhus, advokater, poliser, domare... man lär sig mycket, samtidigt som det är underhållande.  

    Det elektriska ljuset fladdrar och blinkar. Kommer elektriciteten att gå? I så fall gör det inte så mycket, för jag har massor av stearinljus också (är beredd ifall omicron skulle stänga ner viktiga samhällsfunktioner), och en ny roman: Nele Neuhaus' senaste! :)

  • Anonym (Tråkmånsen)

    Kära dagbok

    Orkanen viner utanför och jag dricker vin och tjuvröker under fläkten. Tråkig dag, mar mest pysslat omkring hemma och sett på 2 filmer.
    Tänk vad mysigt vi hade kunna haft det tillsammans i soffan, några tända ljus och en flaska vin. Men jag ska inte förnedra mig själv mer med att kontakta dig, även om jag alltid kommer undra vad som kunde blivit.
    hoppas iallafall du har en fin helg Var du än är.

Svar på tråden Kära dagbok - skriv hur din dag varit